Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2013 15:34 - Левитация на Ума
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 1804 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всеки човек може да се научи да плува и плуването да му стане "изконно" умение, като ходенето например. И тук не говоря за модерното в последните години бебешко плуване, когато при навършване на 50 дни започваш да учиш бебето да плува, да му потапяш цялата глава под водата и да се уверяваш, учудвайки се, че то наистина не се дави, а просто задържа дъха си. Като пропуснем това обучение, на което, ясно е, далеч не всички са били подложени, със сигурност може да се изкаже това истинно твърдение - всеки може да се научи да плува.

Плуването е вид левитация. Не случайно безброй много хора, сънували че летят, извършват насън във въздуха същите движения като при плуване. Всеобщото информационно поле ни подсказва по време на съня, че стихиите - огън, въздух, вода, земя и етер - не са толкова различни, както изглеждат на пръв поглед. Може би защото те, вкупом, съставят Едно Цяло, холографски и "холо-всякак" проявена Вселена/и. Защо когато сънуваме, че уж летим във въздуха, правим същите движения като при плуване във вода? Защо ни е много по-лесно наяве да левитираме (плуваме) във водата, отколкото във въздуха? (За огъня, земята и акаша не говоря - за да не усложнявам излишно нещата). Предполагам, защото, както често се твърди, самите ние сме огромен процент вода и сме произлезли от водата, тя ни е била основна среда. И това не е някакъв Дарвинизъм - в крайна сметка, всички родени земни хора са живели първите си девет месеца във вода в утробата.

Огънят, видимо, също е наша стихия - никой не е изчислявал досега колко процента огън съдържат телата ни, както това е изчислено за водата, но всеки знае, че имаме някаква телесна температура - което пряко показва наличието на огън. Има ли на човешко физическо ниво левитация в огън? Има - макар и само подобие. У нас го наричат нестинарство. На някои места в Индонезия можеш да отидеш на "курс по нестинарство" и да се научиш да ходиш бос по живи въглени за няколко дни. Значи - и левитацията в огън може да се заучи и дори да стане "втора природа" - пак като ходенето.

Левитация в елемента "земя" - за нея в момента не мога да дам някакъв по-особен пример, освен самото ходене - всеки може да ходи по земята, това е едно от първите неща, които научаваме през живота си. Изглежда странно защо никой не ни учи първо да ходим по вода например, но Животът по принцип си е странно нещо и често скрива учудващите на пръв поглед неща по начин, който ги кара да изглеждат абсурдни и лишени от Разум. Рацио. Разум. Рацио. Виб-Рацио.

Преди време видях думата "ratio" като съставна част на много други думи. На шега при звученето на "VIB-RATIO" чух неговия "превод: V - very; I - important; B - being, RATIO - т.е. Разум на Много Важно Същество.

Но, така или иначе, "ratio" е съставна част на много думи, и хубави, и лоши, условно - разбира се. Което на словесно ниво, най-вероятно иде да покаже, че "Разумът" пропива Всичко. Дали той не е тази нелокална Информация, която е навсякъде и никъде, която създава и разрушава Вселени, която ...

...
Продължението: ТУК




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anin - Интересни разсъждения,
05.10.2013 17:38
Ума може да бъде мн. добър инструмент, особено ако сме разумни...

цитирай
2. sestra - Как така да левитира умът да е някаква трудност, Соня?...
05.10.2013 18:05
Че умът си е все така. Не говорим ли за левитация на цял човек? Но както и да е - Разум като като вид разцепване на ума много ми допада, щото Бог... нали е любов? Да, отговарям си категорично - точно това е и е разцепващо доста :)
цитирай
3. magicktarot - Re:
05.10.2013 22:27
Благодаря, Ани! :) Да, донякъде досегашното развитие на вида ни е доказало, че умът е един от най-важните и полезни инструменти ! :) Една от любимите ми пословици е : "Ум царува, ум робува, ум патки пасе"... :)

===

Стани, на мен ми се струва, че левитацията е еднакво трудна и за тялото, и за ума - както тялото трудно може да се откъсне от гравитацията, така и умът не може току-така да се откачи от изградени представи, убеждения и догми. Когато го пишех това имах странно усещане - както от гледна точка на тялото ние винаги виждаме ума като постоянно имащ възможност да левитира, така от гледна точка на ума като тяло някак "видях" една друга "сила" - която за ума изглежда по същия начин, както той изглежда за тялото (за целия човек). :)

И това раз-цепване е интересно - не се бях сещала да го виждам така! :) Ако тръгнем от "Раз-Ум" - раз-два, раз - един; то умът се разцепва, но на едно... :) Парадоксално ми звучи, но защо не? :)
цитирай
4. sestra - Да, разбрах те.
06.10.2013 13:05
И да! Разцепва се, за да се събере в едно. Много точно ни се продължават мислите, като да танцуват някак си :)
цитирай
5. magicktarot - Гет, благодаря ти!
06.10.2013 15:38
РА"з/с"БИРА-М Те! Интересни неща споделяш, както винаги!:) Да добавя - без майтап, бирата помага за отваряне на третото око, но да не е прекомерни количества! :)))) А звукът "М", неразделната съставка на "ОМ/АУМ/УМ" също открай време е известен като въздействащ на това "трето око" - та става забавна комбинация - "разбирам" съдържа в себе си три неща: бог Ра, Бира, и М !!! :)))))

Сиестено наздраве, Гет Григорий Албигой Велемъдрий приятелю! :)
цитирай
6. magicktarot - Благодаря, Гет БоЯн! :)
07.10.2013 09:28
"М" и МаМа е страхотно, поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2733953
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953