Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2012 11:48 - Е Я ПА НЕ САКАМ ПОЛИЦИЯТА ДА МЕ ПАЗИ ОТ ПУШАЧИ!
Автор: magicktarot Категория: Забавление   
Прочетен: 12958 Коментари: 38 Гласове:
45


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 То че не сме у ред, не сме, ама да правим сдружения и други граждански обединения, които ще устройват хайки на пушачите - ми идва твърде... смешновато! А че стават толкова престъпления, и че гражданите никак не се чувстват сигурни, че биха били защитени, ако някой ги нападне по един или друг начин - това не е важно! Важното е, че ще бъдем надлежно предпазени, ако, не дай си Боже, до носа ни долети някой и друг атом цигарен дим! Ура!

Полиция и доброволци се включват в денонощните хайки за пушачи

Снощи видях горната статия и наистина почувствах една сигурност, едно хубаво усещане за правота и стабилност, за здраве - психическо и физическо, абе - за всичко най-най!  

Чудя се - дали наистина има такъв граждански отзвук това, или е просто леееко промиване на мозък... Или лееекичко подтикване за поредното разделение на народа - този път - на пушачо-непушачески принцип. 

И лееко на майтап даже ми се върти едно пророчество: "и майка ще бъде разделена от дъщеря си, син от баща си, любим от любима - дошло е време разделно! и нацистко настроени люде ще напишат нови постулати, които ще определят безпрекословно, че пушачите не са хора, и ще се забрави делението по национален и расов признак, но великото римско "разделяй и владей!" отново ще бъде едно добре незабравено старо."...

Да, забавно място е светът...:)



Тагове:   пушачи,   разделение,


Гласувай:
45



1. starbuck69 - :)
01.06.2012 12:08
...Утре ще ни разделят на вегетарианци и месоядни, после - на бели и черни и накрая ще остане само Един - ПРЕМИЕРЪТ! :)))))))))))))
цитирай
2. mt46 - Така е, Меджик...
01.06.2012 12:10
Тоталитарен закон, целящ да се ударят собствениците на заведения, да се всее страх, да накара пушачите да се чувстват като престъпници... Глобите са безобразно високи - несъответстващи на мизерния стандарт на живот... И при бай Тошо не е имало такива драконовски закони СРЕЩУ НАРОДА...
цитирай
3. magicktarot - Кире, ха ха !:)))) Като гледам -
01.06.2012 12:16
starbuck69 написа:
...Утре ще ни разделят на вегетарианци и месоядни, после - на бели и черни и накрая ще остане само Един - ПРЕМИЕРЪТ! :)))))))))))))

така ще се спази повелята на повечето древни духовни учения, религии, постулати - че всички накрая ще се слеем с Бог, ще станем Едно (каквото винаги сме били, но не го знаем!)... А как ще го наречем този Бог - това са подробности и езикови правила, които са невероятно динамични....;)))
цитирай
4. magicktarot - Марине, май е така, за жалост...
01.06.2012 12:18
mt46 написа:
Тоталитарен закон, целящ да се ударят собствениците на заведения, да се всее страх, да накара пушачите да се чувстват като престъпници... Глобите са безобразно високи - несъответстващи на мизерния стандарт на живот... И при бай Тошо не е имало такива драконовски закони СРЕЩУ НАРОДА...

Луд свят - убийци и насилници са на свобода и най-вероятно не са платили и лев глоба за деянията си, но деянието "тютюнопушене на обществено място" е мнооого по-тежко и заслужава наказание, граждански хайки и т.н.
цитирай
5. tsvetanandreev - . . . Утре ще ни разделят на вегета...
01.06.2012 12:22
starbuck69 написа:
...Утре ще ни разделят на вегетарианци и месоядни, после - на бели и черни и накрая ще остане само Един - ПРЕМИЕРЪТ! :)))))))))))))

цитирай
6. vladun - Прекален светец...
01.06.2012 12:25
Поредната дивотия, привнесена тук от лицемерния цивилизован свят.
Споделям напълно!
цитирай
7. magicktarot - Привет, Владо!
01.06.2012 12:30
vladun написа:
Поредната дивотия, привнесена тук от лицемерния цивилизован свят.
Споделям напълно!

Така е. Съзнавам, че всеки нов закон се налага трудно и трябва да е със сериозни санкции - писах преди как са се опитвали законово да изкоренят пушенето - когато преди векове е навлизало в Европа...Не са успели и са го узаконили. Но, според мен, такъв тип санкции и контрол би трябвало да се наложат над много по-тежки престъпления - с каквито светът бъка, за жалост...
цитирай
8. tili - Ще се възродят доброволните
01.06.2012 12:46
отряди и ще душат и донасят където трябва. Ще направят по спирките едни табла на позора... Купонът предстои:(
цитирай
9. magicktarot - Тили, както се казва -
01.06.2012 12:58
пепел ти на езика! :)))
цитирай
10. gwendoline - Ами лудост е наистина, чак пък с толкова зор и дебнене става смешно.
01.06.2012 13:22
Идеята да се намали и ограничи тютюнопушенето не е лоша, но може би е по-добре да се забрани продажбата на тютюн, въобще производството му. Както е за другите дроги.
цитирай
11. magicktarot - Гуени, и това е опасно, твърде опасно!
01.06.2012 13:42
Писах преди няколко постинга - ако тютюнът се забрани, това ще бъде добре дошло за наркобизнеса, защото хората ще продължават да си го купуват, но върху него няма да има данъци и така ще има още едно важно перо за финансиране на партии и т.н. Да не би като наркотиците са забранени, да не се продават по света? Темата е дълга и твърде порнографска, надали ще я изчерпим тук. Светът е пълен с парадокси - може би затова все още съществува (или поне си мислим, че съществува)...:)
цитирай
12. lubara - Поздрави, magi !
01.06.2012 14:05
Ох, пак "от нищо правим нещо, и веем знамена". Този цитат откъде е, давам пакет цигари за позналия пръв!
цитирай
13. megg - И я не сакам! Ич даже! :)
01.06.2012 14:15
Дето се вика, не било в тиквите, ами в кратуните ...
Споделям гледната ти точка, Магична, поздрав! :)
цитирай
14. stela50 - Споделям размислите ти , Магична ...
01.06.2012 14:28
Беше редно да стигнем по други показатели съответните държави -
например пенсии, заплати и други "битовизми" - и тогава да
дискутираме за цигарите, нали ... Да не говорим за качеството
на храната и т.н.
Поздрави !
цитирай
15. jabalka - Таралежите бодат дори и през възглавница!
01.06.2012 14:37
Поздрави от мен и да бъдем таралежи за не остане само - "...Един - ПРЕМИЕРЪТ! :)))))))))))))"-с уважение цитирам starbuck69 !


П.П. Възглавницата не е- забележка , виж таралежите са-"Еко"! :)
цитирай
16. tutankhamon661 - !!!!!!!!!
01.06.2012 14:45

Цялата истина е казана в коментар номер 1 - на Кирето. То се знае отдавна - разделяй и владей! Ама кухите лейки не го разбират. Дай на простия власт или някаква привилегия и гледай как става още по-нагъл.

Преди малко видях постинг, на чиято авторка й е скимнало, че трябват още по-яки забрани за цигарите, щото се разминала с пушач на улицата и подушила дим. Нема права, нема нищо. Важно е к'во на нея й се иска. Абе, сто висши да завърши, простият си остава прост и му личи.

Аз предпочитам да забранят алкохола. Казвам го и някакъв развива локуми, че било друго. Кое му е другото, бе? Че на него му е кеф да се налива. Има ли пияници по улиците? Има. Като минат край теб и моментално "черпят по едно" - вонят, та се не трае. Bикат ли? Викат. Понякога заяждат ли се със случайни минувачи. Да. Бият ли жените си под влияние на алкохола? Бият. Е, тогава как ще е само негова работа?

Защо толкова хора са против забраната на пиенето, но са твърдо за забрана на цигарите? Защото опира да собствения им гъзец и въобще навици, препочитания, желания. Ето го разковничето! На чужд гръб и сто тояги са малко. Толкова много мъдрост има в народните поговорки и всеки обича да ги посочва, но потресаващо малко хора разпознават себе си в тях.
цитирай
17. voxpop - Платили са си! По 5 бона на калпак в
01.06.2012 14:46
"Луд свят - убийци и насилници са на свобода и най-вероятно не са платили и лев глоба за деянията си"

кантората, собственост на щерката на Марин, в съседство до Президентството. Даваш 5 бона и получаваш документи за амнистия. Шибаната държава прави всичко възможно да затрие и изгони нормалните хора от България.
цитирай
18. bezmitove - Пушачите, хайде по бързо отказвайте цигарите!
01.06.2012 15:03

Нарко бароните от фармацевтичната индустрия няма да ви чакат цял живот.
цитирай
19. magicktarot - Re: :)
01.06.2012 15:30
12. lubara, Любо, в десятката! :)))) За жалост няма да спечеля кутията, а и от три години не пуша, ама така, за спорта...:))) Ще видим дали някой знае откъде е цитатът, донякъде се съмнявам, де, но се надявам аз да науча!

=

13. megg, И твоят цитат си го бива! Поздрави, Мег!

=

14. stela50, Привет, Звездна! Всичко, което се прави, най-често не е в полза на човека - това е ясно. Ама защо така лицемерно, и защо ни мислят за малоумни? Явно има защо...

=

15. jabalka Здравей, Ябълчице! Таралежите са много сладки и интересни същества, ама защо намеси Умберто Еко - това не го разбирам!? Майтапе де, това ни остава! :) Поздрави!

=

16. tutankhamon661, Фараоне, аз имам промито съзнание и всяка една моя мисъл е придружена със следното - "всичко е политика и интереси". Не опира до ничий гъзец - в Щатите имат опит със забраната на алкохола - тогава, доколкото си спомням, от този сух режим "се ражда" Ал Капоне, мда...;) Иначе съм напълно съгласна, че алкохолът води до много повече отрицателни социални последици, отколкото тютюна. Но, алкохолът прави мозъка и ума инертни, хората минават на грубо подкорие с него - това е в интерес на всички... Докато тютюнът, без да го защитавам, изостря ума... Е, и аз да съм на власт, и аз ще толерирам нещо, което прави от хората безмозъчно стадо, и ще гоня това, което ги прави по-будни (не казвам, че тютюнът е това нещо, но все пак...)

=

17. voxpop, Възможно е да е както казваш - не съм запозната. Мисълта ми беше за неразкритите престъпления и извършителите им... за жалост...

=

18. bezmitove, Тия пък за чий и кого чакат? Не съм запозната...;)
цитирай
20. bezmitove - фармацевтичните наркобарони чакат като акули плячката си
01.06.2012 16:24

И не, грешка. Не си мислете, че чакат само бившите пушачи.
Чакат да налапат децата на тези, които сега са поведени като стадо овце, да се противопоставят на тютюнопушенето на обществени места.
Същото това стадо в този момент, казва на тези фармацевтични акули:
-Да ви е сладко, с нашите деца.
И едва ли е случайно, че тази забрана влиза в сила, точно на първи юни, деня на детето.
цитирай
21. hatanasov - Споко!
01.06.2012 18:09
У нас има само милиция.
цитирай
22. pcelata - Дали е поредната простотия...незнам.
01.06.2012 19:12
обаче тез от парлментъ,барабар с бат Бойко-дет ги пафкат по две,чъ й по три кутий-пак съ са оредили.За тез закони,немъ ли?
цитирай
23. magicktarot - Re: :)
01.06.2012 19:38
20. bezmitove, Кой ти гледа празници, дати, нумерологии, кабали, каВали и пр.? :) По принцип лекарствата спасяват живот - неслучайно сме толкова хора по Земята...;) Надали визираните от теб люде са виновни за този цирк...:)

=

21. hatanasov, Не знам, по принцип и милиция, и полиция са латински думи, но, доколкото си спомням, по времето на милицията гражданите бяха много по-спокойни и пазени от каквото там трябва...;)

=

22. pcelata, да, голям смехъ! Както пише в статията - депутатите ще са предупредени при всяко посещение на контролиращ орган - и ще могат да се скрият! :))))))) Комедия от класа, падам от смях! :))))))
цитирай
24. starbuck69 - :)
01.06.2012 20:08
Не, че нещо ама държавата дава субсидии на хората, които се занимават с отглеждане на тютюн. Означава ли това,че тя инвестира в бъдещи глоби? :)))
P.S. И слава Богу, че не пуша. Така няма да бъда анатемосан като грешник.
цитирай
25. godlieb - ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА
01.06.2012 21:08
ПОВОД ДА ЕМНАТ ИНАКОМИСЛЯЩИТЕ - НИЩО ПОВЕЧЕ!
цитирай
26. gocho52 - Търси Бойко причината за пушенето,
01.06.2012 21:09
а не се рови вм следствието.
Пушачите имат проблем и той е преди пушенето...
цитирай
27. submarine - Е, как така да не искаш?!
01.06.2012 22:11
В сравнение със срещата с нагъл пушач, срещата ти със среднощен изнасилвач или убиец направо си е детска работа!
цитирай
28. bezmitove - magicktarot не е точно така
01.06.2012 22:27

Лекарствата на фармацевтичните наркобарони, не спасяват живот, а скъсяват живота...докато убият човек.
Огледай се къде е ръста на населението на Земята най-голям, при развити страни със силна фармацевтична мафия като САЩ или там където влиянието и не е толкова голямо, като Индия, Китай.
Един шокиращ факт е, че смъртността при новородени в мега богатата държава САЩ е по-голям от този в бедната и икономически изостанала държава Куба!
Но в Куба масово се използват билки, на национално ниво, за разлика от САЩ, където фармамафията е вездесъща!

И не на последно място не забравяйте и синтетичните наркотици, които също са свързани с фармацевтичната мафия.
Само гледайте какво ще стане в близките 5-10 години с децата на тези, които сега са против пушенето на обществени места. Наркоман до наркомана...
Ама прости хора! Какво да се направи в такъв случай?!
цитирай
29. kasnaprolet9999 - Всяко чудо за ти дни, ще им мине ме...
01.06.2012 23:12
Всяко чудо за ти дни, ще им мине мерака, както и при първият вариант на закона, когато измислиха отделните помещения. Вие по-добре се замислете дали не е по-здравословно да спрете цигарите, още повече сега е назрял момента да станете незевисими от два фактора-тютюна и здравните инспектори, с талоните за тлъсти глоби. Преди два дена в постинг ви разказах, как съм отказала навремето цигарите, без никакви проблеми. Опитайте да го направите и ще останете доволни, най-вече от себе си.
цитирай
30. osi4kata - Според мен
02.06.2012 03:36
се подготвя война между Пушачи и Непушачи :)))
цитирай
31. antivlaks - :)))
02.06.2012 07:55
Kogato se vavede takav zakon v GR ,vidiah kak pu6a4ite nai-demonstrativno paleha cigara 6tom se poiave6e policai ! Haide da arestuva6 20-30 du6i !!!
A ako iska6e da napi6e akt na sobstvenika ,zaobikaliaha i se pritiskaha kam policaiat tolkova platno ,4e ne moje6e da mradne !
Edin zakon e "nedeistvitelen" ako ne se prieme ot bol6instvoto na naroda (ne ot bol6instvoto na deputatite)!
цитирай
32. merlin68 - Ох, пак "от нищо правим нещо, и ...
02.06.2012 09:05
lubara написа:
Ох, пак "от нищо правим нещо, и веем знамена". Този цитат откъде е, давам пакет цигари за позналия пръв!


Това не беше ли от филма "Кит", май там пееха една песен с този текст.
цитирай
33. merlin68 - magicktarot,
02.06.2012 09:33
поздравления за постинга!
Да искаме полицията да ни пази от пушачите - това в страна като нашата е абсурд и понеже е абсурд то непременно ще се случи. Каква по-важна задача за полицията от това, същото е като по време на чума да поставим като главна задача на медиците, откриването на сигурно средство против косопад.
Абсурдистан - държава в която децата пушат спокойно пред училище и по улиците, но пък в кафенетата и баровете цигарите са забранени - като подарък за детския празник:)

Богом забытый край,
Абсурдный до слез,
Призрачный дивный рай,
Где жить не пришлось
цитирай
34. 1001usmivki - След секс също вече няма да може да се ...
02.06.2012 09:35
След секс също вече няма да може да се пуши… Ако е групов. Води се обществено място! : )))
цитирай
35. анонимен - Кой ли дръзновен непушач сте хапне ...
02.06.2012 10:20
Кой ли дръзновен непушач сте хапне бои и ще го пишат по вестниците?:)
цитирай
36. sestra - Не знам колко ще се раздели народът -
02.06.2012 12:33
имам прогноза: в най скоро време поява на частни платени пушални по домовете и тук-там при безплатни при приятели. Те така са нещата по нашенско :)
цитирай
37. evrazol - Толкова време се евроинтегрираме, а все още остават куп незабранени неща. Безобразие!
03.06.2012 00:32
http://sophijski.wordpress.com/2008/11/12/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B8/
цитирай
38. abadonka - Тук, в Италия...
03.06.2012 02:26
...не се пуши само в заведенията на закрито. По детските площадки се пуши,в дворовете на училища и детски градини не е забранено, на балкона в родилното също. Имат си клубчета, в които си играят покер и билярд и си пушат и там. Италианците си пушат масово и не съм видяла някой да снове и да търси кого да глоби. А в България пак се правят на по- католици от папата. Аман от щуротии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2733629
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953