Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2013 14:52 - Каквото горе, това и долу
Автор: magicktarot Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4479 Коментари: 17 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - Меджик,
22.11.2013 16:01
Питагор е чул не музиката на Сферите, а музиката на Сфинктера.:)
И това зависи често, не от Космоса, а от Консистенцията...;)
цитирай
2. vmir - Мога ли да запитам кога се сети за тази аналогия?
22.11.2013 16:29
?
цитирай
3. milady - хората имат други грижи...
22.11.2013 16:40
херметичке моя, за съжаление, те
все още вярват, че Първо са материалните успехи...а не...
духовните знания...А ,това е ,амаа точно обрaтно !!
хубав ден, магеснице ;)
цитирай
4. magicktarot - Re:
22.11.2013 17:00
Блеки, аха - на мозъка основно... ;))))

===

Вмире, отдавна, преди години - не помня точно. :)

===

Лейди Юлия, неслучайно казвам, че Вярата е нещо важно - щом толкова вярват "кое е първо" - да си вярват! :))) Весел уикенд, Маг! :)
цитирай
5. milady - ;)
22.11.2013 17:44
;)))
цитирай
6. vmir - 4. magicktarot,
23.11.2013 05:53
magicktarot написа:


Вмире, отдавна, преди години - не помня точно. :)



Любопитно ми е в какъв период от живота мислещия човек обръща внимание или се натъква на такива идеи. Беше споменала, че в юношеската си възраст (ако не се лъжа) си свързвала светкавиците с оргазъма. Може би още тогава си гледала на вселената като на нечие черво, или? Прости за любопитството, сигурно разбираш, че ме интересува принципно, а не от желание да те тормозя лично. В ученическите си години се опитвах да си представя безкрайността, но в резултат стигнах до подобни на твоите идеи. Не искам да кажа, че са незрели, поне, защото околните ги възприемаха все едно им говоря за срещи с духове, заради което дълги години мислех, че са пълни глупости от които не мога да се отърва, но по-късно ги открих в литературата като части от сериозни проблематики.
цитирай
7. magicktarot - Вмире, така е, от ученическите години са ми подобен род "визии", идеи и нагласи :)
23.11.2013 12:26
Всъщност, не знам защо изобщо някой може да нарича този вид мисли "незрели" - хората затъпяват и "позеленяват" с напредването на възрастта, за жалост. Стават ригидни, глупави и негодни - повечето. Малките и младите са тия, които би трябвало да наричаме "зрели", и както казват - да се учим от тях. Оглупелите и ослепели възрастни са си позволили да качнат такъв етикет - щом ученик мисли така, това ще да е незряло! :)))
цитирай
8. milady - ave ,Magick !
23.11.2013 12:44
only musik, for you ;)
only THe young- The Killers ..

http://youtu.be/uBENjCPS8LI
цитирай
9. magicktarot - Лейди Юлия, благодаря ти!
23.11.2013 12:58
Прекрасна песен и изпълнител, не го знаех, прегръъъдкиии!
цитирай
10. vmir - 7. magicktarot,
23.11.2013 22:37
И на мен понякога децата ми изглеждат носители на истинската мъдрост и недостижимо въображение, но младостта е съпроводена от ужасен кошмар - непознаване границите на проблемите, и оттам - неспособността да се аргументираш логически и да разбираш правилно възраженията на опонента. Ако обаче през младостта човек успее да натрупа добър запас от ценни идеи и истинско желание да се занимава с тях, с възрастта получава шанса да ги представи подходящо и доразвие, защото опитът подобрява разсъдливостта и контрола над емоциите.

По мое време момичетата изобщо не мислеха неща като твоите (ах, колко досадни бяха само!), и ако с теб бяхме на еднакви години и се бяхме познавали, можеше да прекарваме нощите по пейките в парковете от невъзможност да спрем да споделяме безинтересни за повечето хора неща и невъзможност да се разделим доброволно. Какви изчисления съм правил за възможността светове да съществуват в други светове само, обаче само младия човек има вечността пред себе си, да за си позволя да досаждам с тях и тук.
цитирай
11. magicktarot - Вмире, !!!!! :)
24.11.2013 11:10
Ни най-малко не досаждаш! И малко встрани, да допълня за логическото аргументиране - приели сме логиката за едва ли не основата на света, и че всичко, което не си пасва с нея, е недостоверно. А в квантовата физика няма логика, в електричеството няма логика, в самия живот - също. В човешкото общество и структурата му - пак няма. :))) (това направо си плаче за нова храна на конспиративистите - "другарите", владеещи света, са измислили и наложили логиката като единствената истина, за да не може "раята" да види нещата по правилния начин - и съответно да владее Материята.) :)))
цитирай
12. milady - да живее Мрежата ,магична ;)
24.11.2013 12:30
тук съвсем липсваа Логика , и...
затова си я ...обичаме така/ ва/ ..
слънчев ден ,мила ;)

http://youtu.be/Jn05E0KEdpY


► This is only a short presentation about the Galactic Confederation of Stellar Nations, also called « the Galactic Federation of Light », « the Intergalactic Confederation » or simply the Galactic Federation. Many qualifiers exist, all are referring to the same benevolent alliance of Star Nations.
цитирай
13. vmir - 11. magicktarot, благодаря ти, Меджик!
24.11.2013 21:06
magicktarot написа:
Ни най-малко не досаждаш! И малко встрани, да допълня за логическото аргументиране - приели сме логиката за едва ли не основата на света, и че всичко, което не си пасва с нея, е недостоверно. А в квантовата физика няма логика, в електричеството няма логика, в самия живот - също. В човешкото общество и структурата му - пак няма. :))) (това направо си плаче за нова храна на конспиративистите - "другарите", владеещи света, са измислили и наложили логиката като единствената истина, за да не може "раята" да види нещата по правилния начин - и съответно да владее Материята.) :)))


Е, на конспиративистите няма начин да не им е необходимо заклеймяването на логиката, защото им е удобно когато си пожелаят да обръщат бялото в черно или обратно. А ти не си съвсем права, като казваш, че няма логика в елктричеството, квантовата механика и т.н., защото от постулатите надолу постройката на знанието е напълно логична. Освен това, самите постулати и аксиоми с времето се изясняват и неизбежно се окават частни случаи на още по-общи правила, които няма как да бъдат приети или дори видяни, докато не засегнат сериозно нови технологии, възможности или отношения. Един ден най-вероятно ще намерим логично обяснение на поведението на квантите, а дотогава ще постулираме дуалистичния им характер без да го разбираме, за да можем да си правим изчисленията с познаните ни вероятностни и статистически методи. Също така, има принципи, които поне донякъде обясняват нелогичността на живота, но предполагам, че не им се дава гласност, защото сегашните все още не са ни навредили достатъчно, за да бъде оправдано приемането им със съпътстващите ги проблеми.
цитирай
14. magicktarot - Вмире, прочитайки коментара ти,
25.11.2013 10:56
за пореден път ми излезе във фейсбук, съвсем синхронно, постоянно въртяната крилата мисъл на Айнщайн - "С логика ще стигнеш от точка А до точка В, с въображение - навсякъде." :) Т.е. въображението е "по-главно", творящият принцип, откриващият - който позволява на логиката да построява света (след откритията). :)
цитирай
15. vmir - Добре, де, няма да си разваляме сега отношенията
25.11.2013 13:43
заради някаква си логика, не си ли съгласна? На мен пък по-ми допада когато Айнщайн обяснява как се правят откритията: "Всички знаят, че нещо е невъзможно. Когато се намери един невежа, който досега не го е научил, тогава той прави откритието". Това не е каламбур, а самата истина. Да не ти казвам колко много обичам всезнайковците, направо ми причернява като им чуя изтърканите баналности, заради които парадират, че са откриватели на топлата вода...
цитирай
16. magicktarot - Вмир, въобще не става дума за разваляне на отношенията -
25.11.2013 15:51
не ми пречат никак различните от моето мнение, а и съм против твърдите мнения по принцип. :) (за себе си имам предвид). Знам я и тази мисъл, не знаех, че и нея я приписват на Айнщайн - това е т.нар "късмет на начинаещия", или, както обичат да казват например учители по музикален инструмент - "предпочитам детето да не знае изобщо да свири, да не е учило - по-лесно се научава така, иначе първо трябва да го отучвам от наученото преди това." :))))
цитирай
17. vmir - В такъв случай да те коригирам, или по-точно – допълня.
25.11.2013 18:17
Много изследвания показват, че значимите открития, изобретения и изобщо иновации, се правят от дилетанти. Обаче, за да сработи формулата на откритието и то да стане факт, има едно първостепенно условие: - аматьорщината да е ограничена САМО и ЕДИНСТВЕНО до областта на откритието!!! Извън нея, за да успее откритието, откривателят му трябва да е първокласен професионалист в някаква друга област. Няма никакъв начин всезнайко да стане откривател по щастливо стечение на обстоятелствата поне, защото истинските професионалисти не са всезнайковци.

Обаче ако отличен професионалист се заинтересува сериозно от проблем в област, с догмите и със светилата на която не е запознат, шансовете за откритие нарастват пропорционално на упоритостта и силата на характера на професионалиста. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2732747
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953