Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2012 14:14 - Бебетата са в НИРВАНА, а Мойсей е опасен!
Автор: magicktarot Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18218 Коментари: 34 Гласове:
39

Последна промяна: 06.02.2012 02:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           В последно време често се замислям: защо разделям хората на бебета, деца и възрастни? Нали и трите „модела” принадлежат генетично, биологично, анатомично, физиологически, ментално, емоционално  и сетивно към един-единствен планетарен вид? И постепенно си прокарва път усещането, че това разделение не е продиктувано единствено и само от склонността на „Хомо-не-дотам-сапиенс” да разделя и класифицира нещата, с цел по-лесното им усвояване. Да не говоря, че и целесъобразността на това разделяне е доста спорна – защото се оказва, че всичко което знаем и умеем, е усвоено холографски в мозъка ни или каквото там усвоява. Ако не успеем да направим от един танц една цялост (от отделни стъпки), а запомним перфектно всяка една отделна стъпка – но отделна! – ние не бихме могли да изтанцуваме танца. Така твърдят в емблематичната „Холографска вселена” – такова е и моето усещане. Нито бихме могли да прочетем текст, ако не можем да свържем холографски буквите или думите, или пасажите. Нито щяхме да можем да говорим дори и майчиния си език. Нито бихме могли да видим полета на Орела, ако не можехме да свържем в единно цяло всеки един от моментите на летеж. Ужас! Добре че умствените напъни да разделяме и класифицираме не са се отразили много на възприятието ни за материалната ни, външна среда.

Всъщност – може би само така си мисля – кой знае как още по-цялостно бихме възприемали нещата, ако го нямаше това накъсване, тази склонност към разделяне.

Обаче разделянето на бебешорите от възрастните, както казах в горното предълго отклонение, според мен не е продукт на тази осакатяваща Всичкото склонност. Защото бебетата наистина са различни. Всеки, който е имал досег с някое бебе, е забелязал, че на този човек,бебето, му трябва много малко, за да бъде щастлив. Достатъчно е да е нахранен, напоен, със сух памперс (или пелена) и отвреме навреме някой да му обръща внимание. Ще кажете – ами то и възрастният би бил доволен, ако е в такава позиция. Ама възрастния трябва да се бори за оцеляването си, да изкарва „билети за биооцеляване” – по Уилсън, да се грижи за малките си и куп други задължения, които му очернят и утежняват живота. И тези аргументи наистина изглеждат резонни. Но само изглеждат. Защото е пълно с възрастни, които са осигурили оцеляването на себе си и децата си – и няма какво толкова да се борят за него, нито пък това им тежи кой знае колко – дори и да се налага да се борят. Те дори може да обичат работата си, тя да ги удовлетворява, да им дава възможности за различни развлечения и нови знания, но... Животът им е толкова усложнен, че не могат да изпитат същата радост, която изпитва чуруликащото бебе. Хряс! Сякаш с излизането от бебешкия период вратата се трясва зад човека и той завинаги е изгонен от Рая. Да, има такива тълкувания. Не съм ги срещала, но със сигурност ги има – поне аз често така съм възприемала нещата – че истинският Рай е всъщност бебешкия период. Детският е междинен – в него още имаме ярък райски спомен и ни е по-лесно да възприемаме нещата от прекрасната им (и единствена) страна. Но минем ли прага на възрастния период – забравяме всичко и можем само да се чудим защо и как става така, че бебетата са щастливи per se.

Тук със сигурност всеки ще се сети за всеизвестните думи на Иисус Христос – станете като тях, за да влезете в Божието царство. Аз бих добавила – въпрос на превод  е това, че не са конкретизирали – не става дума за деца – по-скоро иде реч за бебета.

Не съм дъновистка, но намерих прекрасен пасаж  за децата от една беседа на Учителя Петър Дънов:

Затова питаха Христос: „Може ли стар човек да влезе в Царството Божие?“ И ангел да е, и Бог да е, не може. Който иска да влезе в Царството Божие, той трябва да се смири, да стане като дете. Всички, които ме слушате сега, искате да влезете в Царството Божие каквито сте. Не, това никога не е било и няма да бъде. Ако не добиете свойствата на детето – пластичност на ума и на сърцето, – няма да разберете вътрешния смисъл на живота. Но вие сте близо вече до Царството Божие. Междината, която дели този от онзи свят, е една стомилионна част от милиметъра. Малко е разстоянието от единия до другия свят. Когато човек тръгне в пътя на развитието, той се движи много бавно. Гледам, всички, които тръгват в духовния път, са като големите хора, а не като децата. Ако човек излиза от къщи и тръгва с големи крачки, той няма да постигне целта си. Видите ли човек да излиза от къщи и да тича, той нищо няма да постигне. Но ако тръгне полека и постепенно ускорява хода си, той е в положението на дете. Христос казва: „Не започвайте работите си с бързане; движете се като малките деца – вървете постоянно и ускорявайте хода си с две, три, четири, пет, шест крачки; тогава ще намерите смисъл във вашия живот“. Докато сте в положението на малки деца, няма да дойде никаква болест; щом сте в положението на старите, ще ви нападнат всички болести. Който е смутен, той е стар; който има тежест на сърцето, той е стар. Станете млади! Казвате: „Тежко ми е на душата“. – Стар си. – „Какво да правя?“ – Стани млад. – „Как?“ – Не мисли за велики работи в света. Тури само половин килограм хляб в стомаха, 100 грама знание в мозъка и 5 грама чувства в сърцето си и това ти е достатъчно.”

А колко приказки има за някой си цар, ЦАР!, задоволен отвсякъде с материални блага, който се чувствал тъжен, недоволен от живота и т.н. За всичките си богатства този цар не би могъл да си купи и миг „живот в бебешкия Рай”, в Бебешката Нирвана. А и в никоя приказка не съм срещала такова нещо – просто никой не се е сетил да опита да го направи – затова няма и приказки на тази тема.

И сега пристигаме при Мойсей. Няма да казвам, че този Свръхчовек има огромно влияние върху моя частен живот. Без да съм го търсила, нито да съм се впечатлявала от него. Дори в началото не знаех, че този „образ” има някакво отношение към моите лични неща – просто години наред не съм свързвала сънища и други преживявания с Него. Направих „връзката” преди няколко години, когато сънувах „особено Човече, което намирам в кошница, плуваща по Реката”. Няма да разказвам целия сън, нито юнгианските интерпретации, които си спретнах (и излязоха много верни, а и ми помогнаха в реалния живот в последствие) – просто тази кошница с човечето ми изкрещя „Обърни внимание на Мойсей!” – и оттогава се позадълбах в образа му. И както често се случва – когато тръгнеш да търсиш нещо, свързани с него неща те намират, дори и да не ги търсиш пряко. Защото често търсещият всъщност е сляп. И ако я няма „Божията благосклонност”, той надали ще намери изобщо нещо. Само че възрастният човек е дотолкова горд и високомерен, че дори не може да си представи, че „Някой там горе му помага” – и за всичките си открития и постижения величае единствено себе си. А не дай си боже да разбере, че някой е бил благосклонен към него! Ще си строши краката да се отблагодарява и да връща с лихвите даденото като подарък! Това е една от разликите между Бебе и Възрастен – Бебето знае, ЗНАЕ!, че „Някой му помага” – и е щастливо от този простичък факт. Благодарно е по най-чистия възможен начин – като се радва на живота и радостта му всъщност представлява една Симфония на Възхвала на Величието на Живота.  Възрастният нито знае, нито може да изпитва благодарност, нито въобще иска да получи подарък. Обаче – като не можеш да получаваш – ти не можеш и да даваш. И системата се затлачва много осезаемо...

Наистина – учудващо е кому е нужно всичко това? Кому е притрябвало да се раждаме „знаещи, можещи и живеещи” и после да се превръщаме в „непотребен парцал, донесен от котката”?

И тук стигам до Мойсей и Четиридесетте години на Пътуване из Пустинята в търсене на Обещаната Земя. Все още не съм стигнала до тези Четиридесет. ОСтават ми две години. Но виждам, че при много хора това е един вид Превал. Оттам нататък започва „завръщането към Дома”...

...Тук искам да направя една вметка за Мойсей. Просто да цитирам нещо, което намерих в една книга за него. За жалост – не помня как се казваше книгата, но там авторът твърдеше, че Мойсей, като Велик Посветен, всъщност разбрал, че Яхве, богът, с който се е свързал, е Бог на Злото. Било обаче късно, когато разбрал. Този Бог се опитал да подчини наш Мойсей – и да подчини целия Свят на себе си. Мойсей се борил всячески срещу него – защото вече бил сключил договор и нямало как току-така да се освободи... Не го възприемам съвсем насериозно това. Но подозирам, че борбата на Мойсей все още продължава. И в световен, и в личен мащаб. Ето какви са моите мисли и заключение на базата на тази книжка: понякога, съвсем ирационално си мисля, че впоследствие Мойсей е успял да излъже Яхве и да вмъкне нова клауза в договора – а именно – да му бъдем подчинени до четиридесет години. После – кой откъде е! И да се оправя кой както може – ако въобще може – след 40 години пребиваване в Злото... И допълнително – първата една година да сме „извън Яхве”. Може би Йехова в момент на бясно пиянство се е излъгал да ни пусне този бонус – ПЪРВАТА ГОДИНКА! Когато е изтрезнял обаче е вмъкнал и той на свой ред допълнителна клауза  – за ужас на Мойсей – „Да, вие ще бъдете свободни Първата година – но няма да я помните! Ха ха!”...

Разбира се, тези Четиридесет години могат да се разглеждат от много други аспекти. Но в повечето традиции си е прието, че всеки, навършил четиридесет, е вече завършен човек и може да изпълнява множество отговорни и важни дейности.

Такива работи с Бебетата, Възрастните, Мойсей, Йехова и Четиридесетгодишните...

05.02.2012г. - Magicktarot







Гласувай:
39



1. gocho52 - Има...
05.02.2012 14:30
И вдетинени старци има.
Като мен...
цитирай
2. li4kata - Завръщам се у дома! :-)))
05.02.2012 14:31
Харесват ми мислите ти!
цитирай
3. evrazol - Малко преди да прочета поста ти
05.02.2012 15:17
си мислех, че отдавна не е имало толкова хубава зима. Искаше ми се да ида в градинката пред блока и да си направя огромен снежен човек. После ме досрамя, като си представих картинката. Сега си мисля, че сигурно детето в мен се е събудило, а после реших, че щом съм минал 40-те е редно да се притеснявам за имидж-здравето си, та си останах само с идеята. Сигурно през август ще съжалявам, че не последвах импулса. Ама айде! Достатъчно е че още съм способен да си го помисля:)))
Като стана на 70 ...
Може пък да ползвам някой внук за прикритие:)))
цитирай
4. divna8 - Ще събера всичките ти размисли по ...
05.02.2012 16:38
Ще събера всичките ти размисли по тази тема в една българска поговорка:

"Младите МОГАТ, но НЕ знаят/ че могат!/;
старите ЗНАЯТ, но не могат.../да постигнат чистотата на Детето, което са били/"

Духът в Нирвана не е зависим от храна, вода и физическите неудобства на тялото...
Децата се раждат и ЗНАЯТ - помнят, виждат и чувстват още в утробата на майка си, та дори и преди това, от момента когато в ефира се е породила мисъл-енергия за вероятно зачеване...
Затънали в социални драми, заедно с родителите, а по-късно и те сами родители - бързо покриват с патината на забвението Знаенето си.
И към 40-годишнината на човека се пробужда отново искрата, запалва се огъня, Знанията достигат откъслечно и минава остатъка от живота, за да сглоби пъзела разбираемо. И неусетно става стар и не-можещ, но знаещ...
Ако успеем да запазим чистотата на помислите на ДЕТЕТО, можем да не остаряваме, да не боледуваме, да живеем вечно... Това казват Книгите на Живота - мисълта трябва да е чиста - защото енергия, способна на всичко: и разрушава, и съзидава... Каквото си помислим!

А Мойсей си е "товар" на юдеите, техен - ненаучен все още!!! - Урок...

12-те Апостоли символизират 12-тте нива за Пробуждане на Духа...
13-то ниво е Иисус - като Христос...
14-то - е Син, Отец и Дух, мястото на ЕДИН - Е - НИЕ ... ТРИ-/в/ЕДИН-СТВО/л/ - Дървото на Живота.


Хубав неделен следобед, Соня :):):)

цитирай
5. magicktarot - Re: :)
05.02.2012 17:22
1. gocho52 , Привет, Георги! :) Ти? Старец?! И вдетинен!? Ха хахах, не вярвам, това е слух! :))) Но ме замисли - виждаш ли как дотолкова сме "игнорирали детето", че дори думата "вдетинен" носи изцяло отрицателни смисли, алюзии, конотации и асоциации...;)

=

2. li4kata , Привет, Личката! Благодаря ти и приятно Завръщане към Дома! И да разправяш как е отвреме-навреме, ей! :)))

=

3. evrazol, Привет! Еййй, чак и мен ме стана яд, че си пропуснал да направиш това шоу на съседите! :))) А това имидж-здраве обаче ме разби! :)))) И вече ще знам, че всички дядовци или баби, играещи с внуче, са всъщност пораснали деца, които се прикриват, пазейки имидж-здравето си, но са си позволили Свободата и са я пуснали на воля! Поздрави и ще те послушам да се изкефя и аз на тази прекрасна зима! :)))

=

4. divna8 , Привет, Дивна! :) Радвам се, че споделяш своите виждания за нещата и ти благодаря за това. Но съвсем нямам предвид "старите знаят, но не могат, а младите не знаят, ала могат".:) Имам предвид пряко това, което казвам - че Бебето е в Нирвана. Ние си мислим, че то е зависимо от храна, въздух, вода и тн. Ние - възрастните. Повечето Бебета си ги получават тези неща, без въобще да се напъват за това - т.е. те не са зависими от тях - те просто са им дадени - свише! Бог казва "погледнете небесните птици - те си получават всичко... Бог се грижи за тях". Така е и с Бебетата. :) Същото после става и с възрастните - но те забравят за Бог и се възгордяват, мислейки, че всичко зависи единствено от тях и без изобщо да се сетят, че факта, че са живи, си е Чудо, което те не биха могли да сътворят сами. Затова някои култури смятат Бебето за Бог.

Не разбрах какво имаш предвид под "Мойсей е "товар" на йудеите, техен ненаучен още урок." Аз лично възприемам Мойсей като свой Учител, който наистина има на какво да научи цялото човечество. Защото е крайно време да спрем да се делим на йудеи, християни и т.н. и да "тръгнем за Дома", в който и без това пребиваваме.:) Успешна седмица, Дима! :)))
цитирай
6. stela50 - Здравей , Магична ... За малко да ме няма и веднага
05.02.2012 18:09
намирам обширен материал , интересен и размислящ ...
Много е вярно ... колко бързо забравя човек и се възгордява,
забравя Чудесата и детската искреност и откровение ...
...Ако не добиете свойствата на детето – пластичност на ума
и на сърцето, – няма да разберете вътрешния смисъл на живота...
Споделям тези мисли ,както и Божието слово -
"Не мисли за велики работи в света. Тури само половин килограм
хляб в стомаха, 100 грама знание в мозъка и 5 грама чувства
в сърцето си и това ти е достатъчно.”
Поздрави !
цитирай
7. dolsineq - Добре е въпреки всичко да съумеем и ...
05.02.2012 18:28
Добре е въпреки всичко да съумеем и запазим детското у себе си, далеч съм от мисълта да се вдетеняваме. Това изобщо не е трудно... примерно шефът ви си е купил нова риза, но тя не пасва на костюмът му, ами кажете му, без да се притеснявате или страхувате от нещо. Децата биха го казали....:)
цитирай
8. divna8 - Времената на Мойсей са Времената, ...
05.02.2012 18:29
Времената на Мойсей са Времената, когато е писана Библията - истинската!
И там става въпрос не за религии, а за нива на развитие.
Едва по-късно определени владетели разделят човеците измисляйки различните религии. И противопоставяйки ги съответно.
Когато кръщават дете в православната религия, казват: "Доведохме еврейче - взимаме си християнче" - детето минава ниво на Посвещение в ново, по-високо ниво.
Затова казвам, че Мойсей е ненаучения все още урок на юдеите /иудеи/ нивото най-близко до физическото оцеляване / уд-овете са човешките крайници, прочети какво пише Дънов по тази тема!/
цитирай
9. magicktarot - Re: :)
05.02.2012 18:58
6. stela50, Привет, Звездна! :) Нека винаги имаме детското в себе си - така ще можем да преживеем и съпреживеем Красотата на Света! Поздрави!:)

=

7. dolsineq , Здравей, Снеже! Разсмя ме по детски с това за ризата на шефа! :)))) Едно дете винаги ще знае на кой шеф може да го каже това и на кой - не. Децата знаят, че има Шефове и шефове - и ги разграничават. За ригидния възрастен всички шефове са под общ знаменател - и най-често са възприемани като "врагове" - без да се замислят, че те им дават хляба примерно...:)

=

8. divna8, Така е, Дивна, времената на писане на истинското Писание са много преди изобщо да съществуват нации, народности и т.н. Мойсей не е евреин, нито иудеин. Той няма народност. Не знам дали ще ми попадне това на Дънов за уд-овете - не съм му фен, макар да ми харесва. За мен истински Учители са тези, които казват на последователите си да не им вярват, а сами да стигнат до истината. Дънов не е от тях - и затова не го приемам изцяло, което не значи, че не е Учител - Просто не е Моят учител.:) А това за "доведохме еврейче - взимаме си християнче" е останало просто като символ на това, че който влезе в Християнството изгубва народност и всякакви други различия - и влиза в Царството. И наистина минава на по-високо ниво. За жалост - фанатиците го тълкуват в прекия му смисъл - и се настройват срещу някакви въображаеми и различни "врагове евреи". Освен това - няма данни, че Първият Кръстител - Йоан, който е кръстил Христос в река Йордан, е казал точно тези думи...;) Това е измислица на църковните дейци.
цитирай
10. mt46 - Здравей, Меджик!
05.02.2012 20:00
Бебе - Дете - Възрастен - Старец е естествен път, минимодел на развитието на човечеството /от първобитния до съвременния човек/... По тази логика животните са по-щастливи от хората, незнаещите са по-щастливи от знаещите... Всяко нещо е за сметка на друго... Ако бебетата бяха в състояние на нирвана, нямаше да плачат...
Приятна вечер! :)
цитирай
11. dolsineq - 7. dolsineq, Здравей, Снеже! ...
05.02.2012 20:03

7. dolsineq , Здравей, Снеже! Разсмя ме по детски с това за ризата на шефа! :)))) Едно дете винаги ще знае на кой шеф може да го каже това и на кой - не. Децата знаят, че има Шефове и шефове - и ги разграничават. За ригидния възрастен всички шефове са под общ знаменател - и най-често са възприемани като "врагове" - без да се замислят, че те им дават хляба примерно...:)
...........................................
Тъй като повече от 20 г съм работила сред деца до 7–ем год. възраст, то определено имам предвид именно и тях. Всяко дете идва в градината /детската/ с проблемите на семейството си, носи техните черти и навици, но в процеса на играта то много бързо забравя за тези неща и в края на деня то е наистина
божие чадо. Децата са открити и не премълчават нищо, стига естествено да са го забелязали.
– Радвам се, че те разсмях, Соня, а сега ще ти разкажа и нещо много весело... През следобедната почивка влизам в една от групите и тъй като все още децата не са заспали, с учителката им сме в спалнята и тихо разговаряме. През лятото е, времето горещо и аз съм прибрала косата с една шнола с бели цветя и перушини за украса...;). Застанала съм с гръб към едно момченце, което уж спеше, а в един момент се обажда:
– Лельо Снеже, отзад приличаш на кокошка – едва сдържахме смехът си, ами детето си беше право. Жалко само, че не ставам за ядене... :)))
цитирай
12. beckslover - Овър 40
05.02.2012 21:48
Хубаво си беше "40 години пребиваване в Злото".

Magicktarot написа:
истинският Рай е всъщност бебешкия период.

Жените оттогава, все още дъвчат обелките на ябълката на Познанието, а мъжете си умират за биберони...;)
цитирай
13. bojiislujitel - Това, което прочетох е писано от ...
05.02.2012 22:23
Това, което прочетох е писано от много, много объркана жена... Е, имате шанса да намерите, кое как е всъщност в този живот, но само ако търсите на правилното място. За сега сте заблудени от нечии мнения и идеи-ако това вече е пробудило интереса ви-можем да поговорим. "Учителят" Дънов всъщност явно не е имал много понятие какво е говорил Исус и едва ли е знаел, кой е Исус. А идеята, че Моисей се бил свързал със Сатана-това е, което сте чели всъщност не е нова, но е дошла от изключително невежи хора! Е, ако следваме лъжи, това и ще знаем. А факта е-това сте го разбрали донякъде-че всичко, което знаем, научили сме го от някого. И ако са ни казали лъжи-това и знаем... Да станем като децата съвсем не означава това, което ви изглежда или което Дънов се е опитал да обясни!!! Но вече писах-ако проявите интерес, ще ме намерите-който търси, намира.
цитирай
14. magicktarot - Re: :)
05.02.2012 22:27
10. mt46 , Привет, Марине! :) Така е с моделите, но аз не приемам, че е имало първобитни и т.н. хора. За щастливите незнаещи си много прав. Всъщност - казват, че крайностите се доближават много една до друга, т.е. някой върло "незнаещ" бил доста близък до някой "много знаещ" - не го вярвам това, но понякога съм склонна да го приема, особено когато става дума за Деца и Пораснали Деца... :) За плача на бебоците - понеже нали сега съм с бебе, та чета това-онова. В материалите за слингове - парче плат, в което носиш бебето - усилено твърдят, че някои култури въобще не приемат за нормално бебето да плаче - просто възрастните не го допускат. А чрез възрастните - може би и Бог. Това че нашите бебета може да си поплакват и че ние го допускаме, не означава, че е нормално. По същия начин в някои култури не са познати депресията, тревожността и куп други психически отклонения и проблеми. Защо ли е така и кой ли го допуска или не допуска? Това е много дълга тема, но се радвам, че спомена за Бебешкия плач...:) та оттам да спомена за различните култури и съответно - различното отношение към Бебето и Човека...

=

11. dolsineq, Снеже, много весела и свежа случка! Голям образ е този юнак - хич не си е поплювал в описанията! :))))) Изключително се радвам, че споделяш тези неща, особено за наблюдението ти как децата стават Истински в края на деня - много впечатляващо и поучително е това!

=

12. beckslover, Бекславър! Аз си мислех, че си към 22-23!!! :))) И понеже и за съм се запътила към "овър" - то отсега си подготвям почвата за "гроздето е кисело", т.е. зло...;))) Много яки наблюдения с тези обелки и биберони! Аз бих добавила, че освен дъвченето на обелки, жените оттогава обичат да си играят и със змии.;)

=

13. bojiislujitel Привет! Благодаря за оценката и диагнозата! :) Ти споменаваш Сатана - аз никъде не споменавам този Персонаж! ;) Нито казвам, че говоря Истината и само Истината - за разлика от теб! Много се възхищавам и почитам хора, които знаят Истината и Единствения Път... Поздрави! :)
цитирай
15. mt46 - Наскоро гледах пак
05.02.2012 23:04
"Боговете сигурно са полудели" - страхотен филм!... Да , бушмените живеят по-щастливо, но децата им все пак плачат... :)
В цивилизованите общества животът не е "нормален", затова са често срещани неврозите, стресът, депресията... :)
Лека нощ, Меджик!
цитирай
16. magicktarot - Марине, и на мен ми е много любим този филм - и двата! :)
06.02.2012 00:23
Добре, нека плачат бебоците. Но плачът им предизвиква идване на Закрилника и съответно бързо успокояване. Колко възрастни могат да се похвалят с това - ако случайно заплачат? ;) Не виждам защо Плачът да е нещо, което изключва Нирваната...;)
цитирай
17. gwendoline - От позицията на майка с две малки деца, намирам че
06.02.2012 00:24
има много верни неща в твоя постинг. По-голямото ми дете сега се люлее между Нирваната и Големия свят и никак не се чувства щастливо, особено като има преки наблюдения върху малкото братче, което блажено плува в бебешкото царство и никой нищо не изисква от него, освен да яде и да спи! :))
цитирай
18. magicktarot - Гуени, прегръдки за малките Юначета и благодаря ти за това споделяне! :)
06.02.2012 00:29
Да направиш Прехода в Големия Свят на Голямото възможно най-прекрасен и щастлив - по-натам то си знае! А и за Малкото да бъде така! Моята голяма щерка е вече на 13 - и за нея е много интересно да гледа Нирваната - надявам се да е и поучително, и полезно... Времето ще покаже.:)
цитирай
19. onemen - Нирвана....?!
06.02.2012 00:32
Дано го достигнеш, Соня !
чувството....по-скоро състоянието. .
Пожелавам ти го от сърце !
А....за 40 години.....то си е относително.....
Мойсей е смятал, че е достатъчно " 40, за да умрат, родените в робство"...
но....не всички умират...
и не всички се раждат свободни....
....
"сложи 5 грама чувства в сърцето си ...."
това е, Соня !
Само това...
Да ...5 грама....
нека в твоето има мяста за много повече....
/ но пък и 5 си стигат, нали ?/
цитирай
20. magicktarot - Здравей, УанМен! Благодаря ти! И ти да го достигнеш!
06.02.2012 01:08
Да, знам го това за четиридесетте години и измирането на поколението... :) Възможно е това да символизира и "измирането на дяволите в нас" - за което измиране мъдрите да са изчислили, че са необходими 40 години...;) А и самото понятие "година" е относително. Числото 40 е интересно - смята се, че Душата се възнася 40 дни след смъртта примерно... Има и други четиридесетки...
Благодаря ти и за пожеланието за петте грама! Първоначално се постреснах - припомни ми песента на Окуджава "Ваше благородие, госпожа удача" - " девят грамма в сердце, постой, не зови! Не везет мне в смерти, повезет в любви! " - но не вярвам да визираш куршум...:))) Поздрави и успешна седмица!
цитирай
21. secretcodes - Детето на Апокалипсиса
06.02.2012 08:59
Приемате ли мен в своята детска градина? По призвание съм търсач на кодове и пъзели истина, водена от нишката на интуицията и неслучайните случайности.Всеки носи бисерчета попадения от божието царство. Една туристка ми каза за получаващият свише откровения Леонид Маслов: "Ще дойде време, когато хората ще се радват и общуват като деца,преоткриват и променят света с едно ново разбиране за Бога." Това за Мойсей е поуката на историята. Дори на най-посветените, слизайки тук на Земята им се дават изпитания. Да спасиш народа си, е велико дело. Тези велики личности остават най-ценното:мъдростта на Твореца. За боговете и моите търсения, ще ви говоря друг път. Слава Севрюкова припознава Исус, като преродения Мойсей. Вселената еволюира, ние сме пред прага на една нейна спирална извивка, след 2000-годишен застой. Апокалипсиса – просветлението. Седемте светилника, нравствените няколко стъпала, които ни се дават да прескочим наведнъж. Уникалният ни шанс и щастливото ни време на опознаване на Бога в себе си. Седемте ключа към вътрешното ни богатство, отключващо вратите на Храма, където детето се стреми да влезе и е поразено от красотата му. И упоритата борба със себе си, защото борбата със страха, собствените ни очаквания и натрапчиви желания на собствените ни демони, изисква познание, оказващо се близко до приказките от детството. "Тайното учение" за което шепнешком упоменава апостол Павел. Защо ли така ревниво скрито досега? Страданията по пътя ни, така болезнен, упорито търсен, за да ни оттласне накрая в детския свят на феите. В онази далечна древност, когато хората са "виждали" боговете(извисените), постарали се да "оставят" на света паметта за себе си, която пребъдвала и пребъдвала в детските приказки в продължение на хилядолетия. Следващите хуманоиди вече "остарявали" все повече и повече, а "боговете" от ниските нива са падналите ангели и ги карали да вършат злини, защото слушали лошите гласчета в необятността на съзнанието си. Приказната история на еволюцията на Хуманоидите
цитирай
22. magicktarot - Добре дошла в детската ми градина, СикретКодс! :)
06.02.2012 12:47
Благодаря ти за тези интересни неща! За мен бе изключително интересно да узная, че Слава Севрюкова разпознава Мойсей в преродения Иисус! И аз имам такива "усещания". Радвам се, че Мойсей те доведе тук - и аз съм фен на "неслучайните случайности"! Успех в подреждането на пъзелите! И много възможности!
цитирай
23. gtsh - бебе и нирвана :-)
09.02.2012 13:41
http://www.razpuskane.com/2012/01/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE/
цитирай
24. magicktarot - Привет, gtsh! :)
09.02.2012 23:47
Знам ги тия прекрасни снимки - още миналата година Гуендолин gwendoline.blog.bg ги пусна тук, невероятни са! Благодаря ти, че пак ми ги припомняш, наистина тази Бебешорка е като в Нирвана - да ги видят и възрастните! :)))
цитирай
25. get - . . . а Мойсей е опасен ! - Кой по ...
11.02.2012 09:52
magicktarot написа:
... а Мойсей е опасен !


- Кой по точно от всичките ... мойсеевци ??

А) - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c1/Moses_San_Pietro_in_Vincoli.jpg - този, който Микеланджело е скулптирал ли ? ... междувпрочем има теории, че(статуята) Мойсей не е старозаветният пророк а самият папа Юлий ІІ, една твърде одиозна фигура ?!!
Б) Ако обърнем поглед към значително по-древни времена ... тогава ?? - Тогава вероятно ще ни направи впечатление странният паралел ... на рогатият-слънценосен(?) Мойсей с орфическият Дионис-Загрей(ус) - http://www.mlahanas.de/Greeks/Mythology/Images/Zagreus2.jpg - повече по въпроса (!) - http://www.mlahanas.de/Greeks/Mythology/Zagreus.html - също и на - http://www.cndp.fr/archive-musagora/dionysos/dionysosen/attributs.htm
В) Още по-странно е, когато човек се зачете в Библията, където ще намерим, че преди митичният "Изход на евреите от Египет" ... Мойсей е пребивавал в земите Ханаански ... след това отива в Египет ... откъдето четиридесет години(!) ИЗВЕЖДА (?) богоизбраният народ през Синайската пустиня !!?

- Драга Меджик, видях че, по въпросът има знаещи хора, определено по-добре подготвени да дадат отговор на въпросите, които за мен са загадка(тоест съм ги отбелязал по-горе) ??!

- С уважение !

от Гет ктист "непомнящий" :))
цитирай
26. magicktarot - Привет, Гет Ктист Помнящий! :) Наистина с теб скоро си говорехме за
11.02.2012 15:13
"рогатия" Мойсей... И както споменаваме по-горе в коментарите - според мен той е поредна инкарнация на Буда, Кришна, Иисус Христос - а защо не и доста други Богове - просто една от аватарите...Наистина - пасва и със Загрей, и с други Орфически същности. За мен, в съвсем личен план, както казвам и в поста, образът Му е важен по отношение на това, че за да го спаси като бебе, майка му го е сложила в кошница и хвърлила в реката...:) Понеже аз намерих насън такава кошница - затова.:) Това си е чист Архетип. Съществото в кошницата бе много особено и интересно - но ще се въздържа да го описвам тук...:)
Поздрави! :)))
цитирай
27. get - - А бе, "чист" архетип ... ма името му, точно е "Мозес"(т) ? :))
11.02.2012 16:34
- Не сложих случайно окончанието (т) след името, на рогатият пророк ?!! :))
magicktarot написа:
"рогатия" Мойсей... И както споменаваме по-горе в коментарите - според мен той е поредна инкарнация на Буда, Кришна, Иисус Христос - а защо не и доста други Богове - просто една от аватарите...Наистина - пасва и със Загрей, и с други Орфически същности. За мен, в съвсем личен план, както казвам и в поста, образът Му е важен по отношение на това, че за да го спаси като бебе, майка му го е сложила в кошница и хвърлила в реката...:) Понеже аз намерих насън такава кошница - затова.:) Това си е чист Архетип. Съществото в кошницата бе много особено и интересно - но ще се въздържа да го описвам тук...:)
Поздрави! :)))


- Значи, си сънувала сънят на нимфата или дива/дева(ти) известна с няколко и все странно звучащи имена, като ... Пазифая, Местис, Нис(тис) ... още и Ниса ?

- Ако си "погълнала" сърцето му - Той ще ти се "открие" ?! ... щях да сложа усмивка след това изречение, но това е сериозно ... Само нЕма да се пуашиш !! :) - предстои ти интересно пътуване !

- Успех и дано бъдеш безупречна - тоест по-малко логика, повече "сърце" !(влагай) ... при последното ще ти помогне, ако си в състояние, в което е малкият Бодхисатва ... снимката на който ти бях постнал преди време :))))))

от Гет ктист - брат в Задругата на ...
цитирай
28. magicktarot - Гет, този сън при мен беше преди 4 години -
11.02.2012 18:55
и аз го свързах най-вече с новото си дете, което очаквах още тогава... Всъщност това в кошницата беше детето ми :) За Бодхисатвата и Смеещия се Буда - не помня дали вижда ти преди време постинга ми за него - и аз съм му фен отдавна:
http://magicktarot.blog.bg/izkustvo/2011/04/30/kak-se-nauchih-da-pravia-zlato.738424

цитирай
29. bven - Още данни за Мойсей, Соня:
11.02.2012 19:42
http://bven.blog.bg/poezia/2011/07/10/istinata-za-moisei.780343
Хубава вечер!
цитирай
30. magicktarot - Благодаря ти, Мария! :) Имам всички книги на Милан Миланов,
12.02.2012 00:59
bven написа:
http://bven.blog.bg/poezia/2011/07/10/istinata-za-moisei.780343
Хубава вечер!

чела съм ги, а това конкретно за Мойсей не го помня - но сега си го припомних! Странджа и Сакар са наистина много свети места, аз мисля, че и Пирин е такова място - не знам защо много-много не се говори за него. Пък и за другите ни планини - Родопа например...:) Поздрави!
цитирай
31. megg - Здравей, Соня!
12.02.2012 11:35
Мисля си, че бебетата и възрастните понякога ( и в нещо ) си приличат - радостта от искрената обич, усещането , че си много, много важен за някого, че може да остави всичките грижи и просто да те сгуши до себе си.
Поздравления за чудесната история и за магичността, с която прекрачваш праговете.
Светъл, радостен ден! :)
цитирай
32. shtaparov - Много интересно!
12.02.2012 12:44
Много интересно мнение!
цитирай
33. get - - Хаха ! - с риск да омесим духовните традиции ... ще ти отговоря, не ... !
12.02.2012 23:04
magicktarot написа:
и аз го свързах най-вече с новото си дете, което очаквах още тогава... Всъщност това в кошницата беше детето ми :) За Бодхисатвата и Смеещия се Буда - не помня дали вижда ти преди време постинга ми за него - и аз съм му фен отдавна:
http://magicktarot.blog.bg/izkustvo/2011/04/30/kak-se-nauchih-da-pravia-zlato.738424



... не със собствено становище а с цитат по ... :)) "даоистки": Знаещият не говори, говорещият не знае !" :))

- Когато станем като Лао дзъ ... на същият, името се превежда и като "Старо(то) Дете", и като "Старият Мъдрец" ... йероглифа "Дзъ" е зареден смислово и с двете понятия ? :)
Тоест, като "погледнем" света през очите на "дете-мъдрец" ?
- Ще разберем че ... Живота е в "мекота" и "гъвкавост"а ! - а на смъртта, отговарят "твърдо" и "вдървено"то !
Защото - множеството на планинските реки се влива в дълбокото море. Причина за това е че, морето стои по-ниско от планината. Поради това, то властва над всички потоци.
Така и мъдрецът, доминиращ над хората, следва да е по-ниско от тях - желаейки да бъде отпред, той следва, да е отзад.
Именно поради това, въпреки че, той е над хората, те не го чувстват в тежест ... въпреки, че ги преДвъзхожда, те не приемат това, като несправедливост ! :)

" ... Верните слова, не са красивите,
красивите слова не са верни.
Мъдрият не спори,
спорещият не е мъдър ... "

от Гет ктист - незнаещ, поради желанието му да постигне, мъдростта на Дете(то) ... :)) ?? ... да погледне на Света, през Неговите очи !
цитирай
34. magicktarot - Благодаря ти, Мег! :)
12.02.2012 23:43
megg написа:
Мисля си, че бебетата и възрастните понякога ( и в нещо ) си приличат - радостта от искрената обич, усещането , че си много, много важен за някого, че може да остави всичките грижи и просто да те сгуши до себе си.
Поздравления за чудесната история и за магичността, с която прекрачваш праговете.
Светъл, радостен ден! :)

Наистина, както и да въртим или извъртаме нещата - винаги излиза, че Любовта е "свързващото звено". Тя действително заличава разликите, иначе твърде осезаеми, между Бебе и Възрастин! :) Успешна седмица, Мег!
цитирай
35. magicktarot - Благодаря ти, Щапаров! :)
12.02.2012 23:44
shtaparov написа:
Много интересно мнение!

Поздрави!
цитирай
36. magicktarot - Гет, не те разбрах! :) Нито в качеството ми на възрастен, нито на дете;)
12.02.2012 23:49
get написа:
... не със собствено становище а с цитат по ... :)) "даоистки": Знаещият не говори, говорещият не знае !" :))

- Когато станем като Лао дзъ ... на същият, името се превежда и като "Старо(то) Дете", и като "Старият Мъдрец" ... йероглифа "Дзъ" е зареден смислово и с двете понятия ? :)
Тоест, като "погледнем" света през очите на "дете-мъдрец" ?
- Ще разберем че ... Живота е в "мекота" и "гъвкавост"а ! - а на смъртта, отговарят "твърдо" и "вдървено"то !
Защото - множеството на планинските реки се влива в дълбокото море. Причина за това е че, морето стои по-ниско от планината. Поради това, то властва над всички потоци.
Така и мъдрецът, доминиращ над хората, следва да е по-ниско от тях - желаейки да бъде отпред, той следва, да е отзад.
Именно поради това, въпреки че, той е над хората, те не го чувстват в тежест ... въпреки, че ги преДвъзхожда, те не приемат това, като несправедливост ! :)

" ... Верните слова, не са красивите,
красивите слова не са верни.
Мъдрият не спори,
спорещият не е мъдър ... "

от Гет ктист - незнаещ, поради желанието му да постигне, мъдростта на Дете(то) ... :)) ?? ... да погледне на Света, през Неговите очи !

Морето може и да властва над всички реки и да е по-ниско от тях - но над морето е Облакът, който властва на него, а е само пара...;) Водата е мека, но пробива най-твърдата скала, а парата е още по-мека от водата...И парата всъщност е реката. Сложен изглежда Кръговратът. Но само изглежда...
цитирай
37. get - - Хаха !!! - пожелавам ти да видиш "петнадесетият камък" в градината на Ryoan-ji !! :))
13.02.2012 00:43
magicktarot написа:
get написа:
... не със собствено становище а с цитат по ... :)) "даоистки": Знаещият не говори, говорещият не знае !" :))

- Когато станем като Лао дзъ ... на същият, името се превежда и като "Старо(то) Дете", и като "Старият Мъдрец" ... йероглифа "Дзъ" е зареден смислово и с двете понятия ? :)
Тоест, като "погледнем" света през очите на "дете-мъдрец" ?
- Ще разберем че ... Живота е в "мекота" и "гъвкавост"а ! - а на смъртта, отговарят "твърдо" и "вдървено"то !
Защото - множеството на планинските реки се влива в дълбокото море. Причина за това е че, морето стои по-ниско от планината. Поради това, то властва над всички потоци.
Така и мъдрецът, доминиращ над хората, следва да е по-ниско от тях - желаейки да бъде отпред, той следва, да е отзад.
Именно поради това, въпреки че, той е над хората, те не го чувстват в тежест ... въпреки, че ги преДвъзхожда, те не приемат това, като несправедливост ! :)

" ... Верните слова, не са красивите,
красивите слова не са верни.
Мъдрият не спори,
спорещият не е мъдър ... "

от Гет ктист - незнаещ, поради желанието му да постигне, мъдростта на Дете(то) ... :)) ?? ... да погледне на Света, през Неговите очи !

Морето може и да властва над всички реки и да е по-ниско от тях - но над морето е Облакът, който властва на него, а е само пара...;) Водата е мека, но пробива най-твърдата скала, а парата е още по-мека от водата...И парата всъщност е реката. Сложен изглежда Кръговратът. Но само изглежда...


- Тук - http://gradinata.bg/index.php?page=article&article_id=910

от Гет ктист - от Храмът на мирният :) Дракон
цитирай
38. magicktarot - Гет, благодаря ти за тази Градина!
13.02.2012 01:53
Невероятна е! Направих си една среднощна разходка! И за пожеланието - също! И на теб желая да видиш дори още повече "камъни"! :)
цитирай
39. malkiatprintz - Хехехе. . . а децата се делят на &q...
15.02.2012 03:42
Хехехе... а децата се делят на "памперси", "тамагочита" и "вувузели" :):):):):)

Шегата настрана, Меджик, действително е вярно, че децата знаят, при това не само бебетата, а и малко по-големите, докато възрастните не знаят. Затова име необходимо да им се припомня непрекъснато кои са, само че повечето вече нямат очи да видят и уши да чуят. Ницше също много добре го е казал - пиша по памет: "1. Не се ядосвайте за несъществени неща. 2. В живота няма съществени неща." В "Писма до Луцилий" (писмо ХІІІ) Сенека пък пише: "По-често се безпокоим от представите си, отколкото от действителни неща. Едни неща ни мъчат повече, отколкото трябва, други ни мъчат по-рано, отколкото трябва, трети ни мъчат, въпреки че изобщо не трябва: или преувеличаваме мъката, или я измисляме, или я предвардваме. (...) Безсмислен става животът, безпределно – нещастието, ако винаги се страхуваме толкова, колкото можем." Ето защо намирам Пумба и Тимон от "Цар лъв" за доста мъдри - Хакуна матата! :):):) Така де, животът е хубав :):))
цитирай
40. babaelenica - Здравей, Сонче!
15.02.2012 09:05
Вчера веднага си отбелязала моята инвазия при Хвърчилка.)))
От няколко дни излязох на светло, че тук се бяха развихрили блогови войни, а пък моето чувство за справедливост не трае, та се изказах.)))
Още не мога да се начудя, защо мъже и жени в зряла възраст се държат неадекватно и хабят енергия в оплюване на виртуален противник. (тук си признавам, че тази част я копнах от един друг коментар, ама защо да формулирам мисълта по друг начин, трябва да се пести енергия, нал тъй?) :)))
Виждам колко благотворно се е отразила появата на дъщеричката - станала си тройно продуктивна. Похвал, похвал, гъдел, гъдел, ха-ха-ха.
Да се върна при темата.
Многократно съм споменавала, че съм запазила детското в себе си и затова сега ще попитам като едно детенце:
А чичко Мойсей знаел ли е, че е бог?
:)))
цитирай
41. magicktarot - Привет, Принце! :)
15.02.2012 11:30
malkiatprintz написа:
Хехехе... а децата се делят на "памперси", "тамагочита" и "вувузели" :):):):):)

Шегата настрана, Меджик, действително е вярно, че децата знаят, при това не само бебетата, а и малко по-големите, докато възрастните не знаят. Затова име необходимо да им се припомня непрекъснато кои са, само че повечето вече нямат очи да видят и уши да чуят. Ницше също много добре го е казал - пиша по памет: "1. Не се ядосвайте за несъществени неща. 2. В живота няма съществени неща." В "Писма до Луцилий" (писмо ХІІІ) Сенека пък пише: "По-често се безпокоим от представите си, отколкото от действителни неща. Едни неща ни мъчат повече, отколкото трябва, други ни мъчат по-рано, отколкото трябва, трети ни мъчат, въпреки че изобщо не трябва: или преувеличаваме мъката, или я измисляме, или я предвардваме. (...) Безсмислен става животът, безпределно – нещастието, ако винаги се страхуваме толкова, колкото можем." Ето защо намирам Пумба и Тимон от "Цар лъв" за доста мъдри - Хакуна матата! :):):) Така де, животът е хубав :):))

Наистина Тимон и Пумба са велики и много яки! Хакуна матата! :)))) Спондж Боб също е страхотен - но за жалост наистина малко възрастни се впечатляват от тези "детски" герои. Най-вероятно - криворазбрана сериозност. А това си го копвам на видно място - защото и аз се улавям, че често забравям някои неща: "Безсмислен става животът, безпределно – нещастието, ако винаги се страхуваме толкова, колкото можем." Действително страхът е едно от малкото неща, които имаме свойството да изкараме наяве и да дадем от себе си "колкото можем". Вместо да показваме други неща! Поздрави! :)
цитирай
42. magicktarot - Елиии, привет и тук!:)))
15.02.2012 11:42
babaelenica написа:
Вчера веднага си отбелязала моята инвазия при Хвърчилка.)))
От няколко дни излязох на светло, че тук се бяха развихрили блогови войни, а пък моето чувство за справедливост не трае, та се изказах.)))
Още не мога да се начудя, защо мъже и жени в зряла възраст се държат неадекватно и хабят енергия в оплюване на виртуален противник. (тук си признавам, че тази част я копнах от един друг коментар, ама защо да формулирам мисълта по друг начин, трябва да се пести енергия, нал тъй?) :)))
Виждам колко благотворно се е отразила появата на дъщеричката - станала си тройно продуктивна. Похвал, похвал, гъдел, гъдел, ха-ха-ха.
Да се върна при темата.
Многократно съм споменавала, че съм запазила детското в себе си и затова сега ще попитам като едно детенце:
А чичко Мойсей знаел ли е, че е бог?
:)))

Я виж ти - имало тук войни! Изпуснала съм ги явно! :)))

Мойсейчо със сигурност е знаел, че и той е Бог, или че е получил Божественост, по времето на своето необяснено отсъствие - единия път, когато отива в Мидийската земя, и втория - няколкото дни на Синайската планина. Идентични необяснени "изчезвания" са станали и с Иисус Христос (който е обявен за Бог, знаем), и с Буда (и той също), и с Мохамед (той не е обявен за Бог, но е Пророк), и със Свети Павел. Не е ясно защо някои от тия персонажи са "набедени" за Богове в последствие, а други - не... Но ние, хората, имаме навика да нагаждаме и натаманяваме нещата, особено ако са неясни. И съвсем лаически предполагам - че това с "кой е бог и кой не е" е въпрос на "така се е случило"... Примерно - някой от преписвачите на историята е имал афинитет към Иисус - и хоп! Направил го е Бог...:))) Последното го казвам на полумайтап! :)))
цитирай
43. get - - Някой, ще се престраши ли да дифинира на глас и ми отговори ?!! ...
15.02.2012 15:36
magicktarot написа:
babaelenica написа:
Вчера веднага си отбелязала моята инвазия при Хвърчилка.)))
От няколко дни излязох на светло, че тук се бяха развихрили блогови войни, а пък моето чувство за справедливост не трае, та се изказах.)))
Още не мога да се начудя, защо мъже и жени в зряла възраст се държат неадекватно и хабят енергия в оплюване на виртуален противник. (тук си признавам, че тази част я копнах от един друг коментар, ама защо да формулирам мисълта по друг начин, трябва да се пести енергия, нал тъй?) :)))
Виждам колко благотворно се е отразила появата на дъщеричката - станала си тройно продуктивна. Похвал, похвал, гъдел, гъдел, ха-ха-ха.
Да се върна при темата.
Многократно съм споменавала, че съм запазила детското в себе си и затова сега ще попитам като едно детенце:
А чичко Мойсей знаел ли е, че е бог?
:)))

Я виж ти - имало тук войни! Изпуснала съм ги явно! :)))

Мойсейчо със сигурност е знаел, че и той е Бог, или че е получил Божественост, по времето на своето необяснено отсъствие - единия път, когато отива в Мидийската земя, и втория - няколкото дни на Синайската планина. Идентични необяснени "изчезвания" са станали и с Иисус Христос (който е обявен за Бог, знаем), и с Буда (и той също), и с Мохамед (той не е обявен за Бог, но е Пророк), и със Свети Павел. Не е ясно защо някои от тия персонажи са "набедени" за Богове в последствие, а други - не... Но ние, хората, имаме навика да нагаждаме и натаманяваме нещата, особено ако са неясни. И съвсем лаически предполагам - че това с "кой е бог и кой не е" е въпрос на "така се е случило"... Примерно - някой от преписвачите на историята е имал афинитет към Иисус - и хоп! Направил го е Бог...:))) Последното го казвам на полумайтап! :)))


- Що е Бог ?
цитирай
44. malkiatprintz - Ей затова ги обичам и Сенека и дет...
15.02.2012 15:44
Ей затова ги обичам и Сенека и детските :):):)
цитирай
45. magicktarot - Гет Ктист, твърде обширен въпрос задаваш! :)
15.02.2012 16:10
Не се наемам да отговоря, само работно ще изкажа своето (едно от своите) мнение и възглед:

Бог е всичко...:)

По отношение на Мойсей - приемам за вярно твърдението, че "всички ние сме неосъзнати богове". Е, в такъв случай, бай Мойсей е от осъзналите се - така да го кажем...:)
цитирай
46. magicktarot - 46. watchtowerman, привет! :)
15.02.2012 19:02
Не разбирам въпроса ти. Кой Бог са приели и кой отхвърлят? Не приемам разделението на хората на племена - да добавя. Племената отдавна изчезнаха, хората се смесиха - и взаимно обогатиха генофонда си.
Също така - не разбирам за кой бог казваш, че го бил приел светът? Иисус Христос ли, или Йехова? Ако е един от двамата - а те са част от Троицата (плюс Свети Дух) - то светът далеч не ги е приел - само известен процент от света го е направил...:) И може би поради това сме се запазили досега - иначе отдавна да сме отдали кръвта си, хм... Аз съм християнка по кръщение, но като гледам - откакто съществуват християнството, юдеизма и исляма - оттогава има най-много кръвопролития по света. Преди това не е имало такива ужасии - дори при ацтеките, с техните кръвожадни божества...
цитирай
47. magicktarot - 48. watchtowerman, разбирам какво имаш предвид,
15.02.2012 21:36
и съм напълно съгласна, че човек страда единствено и само по своя вина. Човек умира - по същата причина. Човекът сам си е довел смъртта тук, на Земята...:) И точно това казвам и в статията - човек трябва да излезе САМ от своята пустиня, той да си бъде водач, той да си бъде Мойсей - т.е. той да се свърже с Бог. И това трае около 40 години. Ако дотогава не го е направил - тежко му!

Все пак - да допълня за тези племена - това обещание, този завет или както там го наречем - това, което ние знаем е препис от много по-стари предания. То е отпреди милиони години. Тогава не е имало нито Израил, нито България, нито САЩ и т.н.:) Това, че така се е случило и определени по-съвременни племена са се "писали" близки до някой си бог - нищо не значи... Наистина, Бог е един - за всички. Това деление на племена, богоизбрани и дрън-дрън е отживелица. Дано хората скоро загреят, че е така! Защото като гледам - все още се използва масовата неграмотност и възникващата от нея религиозна нетолерантност, за да се насъскват един срещу друг иначе мирни и добри Божии човеци....по същия модел, както се насъскват кучета. Хората не са кучета и е крайно време да го разберат! :)
цитирай
48. get - - Съжалявам те сестрице "магеснице" ... нападнаха те "правоверните" !!
16.02.2012 00:40
- Пък, като започнат да ми сипят заучени клишета, колко бога има и че ... само и единствено, техният Бог е истинският ?!

- Питай го многознаещият ти опонент ... откога "богоизбраното" племе сключи договора-завет с "Единият бог" ?! - колко пъти се отмята ?
- Не може на Бог да преписваме "ексклузивност", тоест да вменяваме, че той е само мой или на моята духовно-религиозна общност бог ?

- Не ми се пише по тази тема, защото ... !! - Защото такива хора с такава насоченост на мисленето през средните векове са предизвиквали кръстоносни походи, религиозен лов на вещици и са били най-добрите служители на "Светата" инквизиция !! ... няма да правя паралели(поради нежелание) но по този начин са стоели нещата и при другите световни религии !!

- Кога тези заслепени и страдащи от вътрешно възгордяване хора ... ще излязат от заслепението и наместо да ни назидават, и поучават, да започнат да търсят бог в себе си и вече чрез примера на живота им ... да ни доказват Вярата в Бог КОЙТО Е ЛЮБОВ !! - а не някакво ревниво и отмъстително страшилище !!

от Гет ктист ... тези които умираха в името на вярата си, че Бог е ... ?
цитирай
49. magicktarot - Гет Ктист, благодаря ти за тези истински и човечни думи!
16.02.2012 01:17
Просто нямам какво да добавя към тях!

Наистина Иисус Христос е казал: "Царството Божие във вас е"... Това е достатъчно. Всичко друго - разделения, "мое и твое", "тука има, тука нема" е плява, която носи само кръвопролития и омраза...

Поздрави, Бели Гарване! :)

цитирай
50. get - - Хехе "бели гарване" :)))
16.02.2012 12:51
magicktarot написа:
Просто нямам какво да добавя към тях!

Наистина Иисус Христос е казал: "Царството Божие във вас е"... Това е достатъчно. Всичко друго - разделения, "мое и твое", "тука има, тука нема" е плява, която носи само кръвопролития и омраза...

Поздрави, Бели Гарване! :)



- :))) Ето на картинката на бог Воданаз(Один) с двата гарвана: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Oden_av_Otto-Henrik_Wallgren.jpg
... „Один“ от Ото Хенрик Валгрен, (1795- 1857)- Швеция.
- Само не знам доколко и на кой от двата(?) гарвана Huginn и Muninn, на бог Wod(i)anaz ... повече приличам ? :))

от Гет ктист - брат в Задругата ...
цитирай
51. magicktarot - Уважаеми Уотчтууеърмен,
16.02.2012 20:43
Гет не ми адвокатства, нито ми е учител, ние сме приятели.:)

Не разбирам за какъв мой провал говориш?

Не искам да споря с теб за Бог - това би Го принизило... Защо смяташ, че Библията е писана в оригинал на английски - та цитираш масоните...:))) Това е такава ужасна спекулация и пълно невежество - просто, не се обиждай, но нямаме какво да си кажем...
Все пак - не знам дали си чел Стария завет - там богът, водач на Мойсей, принуждава избрания народ да убива, изтребва и продава в най-унизителното робство - това на проституцията - завладените народи... Хубаво, че му се кланяш на този бог, но той не е Иисус Христос...
Поздрави и продължавай с кланянето! Нито ти можеш да ме убедиш в нещо, нито аз тебе...:)
цитирай
52. get - - На никой не съм съдник ! - всеки САМ СИ НОСИ кръста !!
16.02.2012 21:47
- Такива ми ти работи приятелю, със странен "нейм" ? - казано е ?
- Всякоя коза, за свой крак ! - грешките по пътя ни са лични ... и като такива ... всеки сам за себе си следва да ги осъзнае ... покае и стигне до личен катарзис !
watchtowerman написа:

имам диспут с magicktarot, не с теб, приятелю от задругата.Темата е нейна, не е твоя. Позицията ти в случая е не само неетична, но и обиждаща ученичката ти. ...

- Да прочетем малко от Евангелие на Матея ?! :(((
И Той, като отвори устата Си, поучаваше ги и казваше: блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно; Блажени плачещите, защото те ще се утешат. Блажени кротките, защото те ще наследят земята. Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят. Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога. ... Защото, казвам ви, ако вашата праведност не надмине праведността на книжниците и фарисеите , няма да влезете в царството небесно.

- Та ще допълня вече от себе си ! - И кога се молим, да не бъдем като лицемерите, които обичат да се спират по синагоги и по кръстопътища да се молят, за да се покажат пред човеците. А, да влезем в скришната си стая и, като сме запрели вратата, се молим на своя Отец !
- Нашият Отец е на тайно; и Той е Който вижда в скришно, та ще ни въздаде наяве.

- И ще кажа нещо на глас, което много не обичам да оглашавам, защото е ... интимно, лично !! Три неща, мен и всеки достоен мъж следва да го поставят на колене - Любовта им към Бог, Родина и Жената !! ... Жената - майка рождена ... и тази на нашите деца !! - Дано бъда правилно разбран !??

- С уважение !

от Гет ктист - брат в Задругата (което в Пастир на св.Ерм се символизира от Църквата ... неръкотворната, в която всеки един от нас, се явява камък от съграждането й) !
цитирай
53. magicktarot - Гет Ктист, благодаря ти отново! :)
16.02.2012 23:40
Учудвам се защо нашият съблогър Уотчтуерман си изтри коментарите - но негова си работа! :) Аз така и не разбрах какво иска да ми каже...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2718880
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953