Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2011 11:42 - ДА ПРЕОБЪРНЕШ ВСЕЛЕНАТА...
Автор: magicktarot Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12485 Коментари: 26 Гласове:
24

Последна промяна: 04.05.2011 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Не че Тя би желала на всяка цена да бъде преобърната, но понякога може и да й е приятно, кой знае... Може би зависи от Обръщащия... 

САМСОН

                                  Вселената е в равновесие; затова Той,                                           който   е без нея,

независимо от силата си,

                                               бидейки само едно перо, може да                                                 преобърне Вселената.

                               Не бивай впримчен от тази мрежа, О дете на                                      Свободата!

                                               Не се омотавай във вселенската лъжа,                                    О дете на Истината!

„Книга на лъжите” Кроули

     И малко  цитати от книгата „Мистерията на Живота. Какво си мислим, че знаем?!” 
(филм: What the Bleep Do We Know?! www.whatthebleep.com/)

„Надежда за помирение?

     Разделянето на ума и тялото, което Декарт превръща във фундаментално правило на науката и в което научното откривателство вярва в течение на стотици години, причинява безкрайно много проблеми. Възприемайки света извън нашите умове като нищо повече от безжизнена материя, действаща според предсказуеми механични закони и лишена от всякакво духовно или одухотворено качество, то ни отделя от живата природа, която ни поддържа. И осигурява на човечеството идеално извинение да експлоатира всички „природни ресурси” за собствените си егоистични и непосредствени цели, без никаква грижа за другите живи същества или за бъдещето на планетата.

    И планетата страда. Изнасилена и оголена от девствената си красота, тя, нашият омърсен дом, започва да се върти на ръба на изчезването.

    Докато науката рови все по-дълбоко в своята мъртва вселена, тя отключва и една загадка. В началото на 20 век задушаващата хватка на материализма е разхлабена от учени като Алберт Айнщайн, Нилс Бор, Вернер Хайзенберг, Ервин Шрьодингер и други основатели на квантовата теория, които казват на света: проникнете достатъчно дълбоко в материята и тя изчезва и се разтваря в невъобразима енергия. Ако следваме Галилео и я опишем математически, излиза, че изобщо не е материална вселена! Физическата вселена по същество е не-физическа, а може би възниква от поле, което е по-неуловимо и от самата енергия, поле, което прилича повече на информация, на разум или на съзнание, отколкото на материя.”

     Всичко около нас, а и самите ние, сме хем вълни, хем частици. Вълните представляват неустановено състояние, съдържащо огромен брой възможности,  което се установява, „срива”, колапсира в някакво определено състояние – т.е. става частица - при акт на наблюдение от наша страна. Това ни казва квантовата физика... Т.е. ние сме активни участници в устройството и вида на Вселената, ние сме нейните Творци... Нашето Съзнание всъщност е Общо съзнание... Науката избягва да говори по въпроса „що е Съзнание”, но в научните среди все по-усилено се изследва този феномен и се отхвърля абсурдната теза, че съзнанието, умът са „епифеномени” на материята... По-скоро се мисли, че материята е епифеномен на съзнанието. Това е видно в квантовата физика...

     Отново цитат от горната книга:

„В каква степен наблюдателят въздейства на наблюдаемото?

Това е въпросът за шейсет хиляди долара. Фред Алън Улф казва:

Вие не променяте външната реалност. Вие не променяте столовете и големите камиони, булдозерите и излитащите ракети – тях вие не променяте! Не! Но вие променяте начина, по който възприемате нещата, или може би начина, по който мислите за нещата, по който чувствате нещата, начина, по който усещате света.

Но защо не променяме големи камиони, булдозери и екологична смърт? Според д-р Джо Диспенца: „Защото сме загубили силата на наблюдението”. Той е убеден, че посланието на квантовата физика е много просто: наблюдението има пряко въздействие над света на наблюдателя. Това ще мотивира хората да се съсредоточат да бъдат по-добри наблюдатели. И продължава:

Суабатомното ниво реагира на нашето наблюдение, но обикновеният човек губи своя обхват на внимание на всеки 6 – 10 секунди...тъй че как може много голямото да реагира на някого, който не притежава способността дори да се фокусира и съсредоточи? Може би ние просто сме лоши наблюдатели. Може би не сме усвоили умението да наблюдаваме и може би то е умение...

Би трябвало да сме готови да сядаме всеки ден, да взимаме част от деня си, да го заделяме и да започваме да наблюдаваме, да планираме за себе си ново възможно бъдеще и ако вършим това правилно, и ако го наблюдаваме правилно, би трябвало в живота ни да започнат да се появяват възможности.”

     Навремето, като ученичка в прогимназията, когато за пръв път чух библейската случка, в която Иисус казва на своите ученици, че ако имат вяра ще могат да ходят по вода, аз си направих заключение, че ние не знаем какво точно е вяра и не знаем как да вярваме...Вярата не е това, което сме възприели като понятие.  
     Дали вярата и наблюдението не са едно и също нещо?




Гласувай:
25



1. bizcocho - Май ми дойде малко по-философско от ...
04.05.2011 11:50
Май ми дойде малко по-философско от това, което мога да възприема в момента... но определено мисля, че позитивното мислене носи поне част от успеха...
цитирай
2. magicktarot - 1. bizcocho, привет, Жени!:)
04.05.2011 12:00
Така е - идеята за позитивното мислене всъщност май е вследствие на квантовата теория. Може да се каже, че мисълта ни е този наблюдател, който "кара нещата да се случват"... (преди да се намеси мисълта ни, нещата стоят "някъде там" в неопределено, вълново състояние, и чакат ние да ги материализираме, или сринем, както казват във физиката). Поздрави!
цитирай
3. smani - Това със силата на наблюдението ми ...
04.05.2011 12:07
Това със силата на наблюдението ми звучи малко като от междузвездни войни.
А каква е темата не есето? Губи ми се връзката между отделните части. :)
цитирай
4. magicktarot - smani , привет! :) Трябва да си запознат с популярната квантова физика,
04.05.2011 12:19
за да схванеш нещата... В нея се казва, че този, който наблюдава даден квант, примерно електрон, влияе на електрона, на неговото поведение. Всяка една квантова частица съществува под формата на вълна и частица. Казват, че когато не е наблюдавана, тя е вълна. Във вълновата й функция се съдържат огромен брой възможности. Наблюдавайки я, ти избираш една от възможностите и вълната става, "срива се" в частица, материализира се...

Темата е, че това свойство на материята, на вселената, на нас дори, може да се пренесе в ежедневния ни живот. И много от нас несъзнателно го правят - например - започваш да мислиш за някакъв бизнес, оформяш го в ума си - и после го реализираш... или нещо друго от сорта. Това наистина работи...
цитирай
5. bizcocho - Така е - идеята за позитивното ми...
04.05.2011 12:24
magicktarot написа:
Така е - идеята за позитивното мислене всъщност май е вследствие на квантовата теория. Може да се каже, че мисълта ни е този наблюдател, който "кара нещата да се случват"... (преди да се намеси мисълта ни, нещата стоят "някъде там" в неопределено, вълново състояние, и чакат ние да ги материализираме, или сринем, както казват във физиката). Поздрави!


:) Съвсем точно си ме разбрала! :))) Днес не съм по думите и ги казвам по една за пет :))))) Тук номера ми е минал успешно! :)))))))
цитирай
6. magicktarot - 5. bizcocho
04.05.2011 12:29
bizcocho написа:

:) Съвсем точно си ме разбрала! :))) Днес не съм по думите и ги казвам по една за пет :))))) Тук номера ми е минал успешно! :)))))))


Може би се намираме взаимно на близки квантови нива?:))) И оттам - разбирането...
цитирай
7. neprosvet - Далеч съм от квантовата физика, но ...
04.05.2011 13:56
Далеч съм от квантовата физика, но искрено се надява, исками се да вярвам, че през 2012 година ще се получи точно това "преобръщане на вселената". Полужителната енергия да надделее над негативната и живота на планетата да тръгне по друг по-добар път на развитие. У мен си е намерила удобно място една такава мисъл и все иска да й вярвам и аз се стремя. Дали ще успеем?
Поздрави, magicktator и точна ли ми е везната?:)))
цитирай
8. kite333 - Ние мислите ни са енергия, а тя може ...
04.05.2011 16:42
Ние мислите ни са енергия,а тя може доста неща,нали ?
цитирай
9. stela50 - Мисълта ни е този наблюдател ,който кара нещата да се случват ...
04.05.2011 17:15
И аз почти така оформих мислите си ,четейки написаното ,
въпреки че съм доста далече от квантовата физика .
...преди да се намеси мисълта ни, нещата стоят "някъде там" в неопределено, вълново състояние, и чакат ние да ги материализираме...
И понякога ми се иска се преобърне Вселената .
Поздрави и благодарности !
цитирай
10. get - - Да проверя, дали правилно съм разбрал Основната теза, която развивиш в есето !?
04.05.2011 20:16
Първо: светът, който ни заобикаля е двойнствен по характер. Едно и също нещо може да се прояви-установи, в две различни форми !
Второ: При провеждане на експеримент с т.нар. елементарна частица(от тези, които се явяват основни градивни тухлички на вселената) същите проявяват едно такова инвариантно поведение.
Трето: Правим опит с "циклофазотрона". Ние сме експериментаторите ! Залагаме два опита с една и съща по своя харктер частица, опита се провежда при единтчини условия. При двата опита елементарната частица показва два различни модела(на проява) поведение. В единият случай тя е квант(светлина-енергия); във вторият "се държи" като материална частица, тоест има маса и протяжност.
- Ако това(описаното) отговаря на съдържанието на есето - Права си(!) защото физиците, са потвърдили експериментално именно тази двойнственост в поведението на "това, което е същностното-изграждащо природата".
- От тук са стигнали до извода, че основните изграждащи елементи на природата се държат СЪОБРАЗНО НАМЕРЕНИЕТО (?) на експериментатора. С други думи: ако той "очаква" да "види" квант - обекта на наблюдение демонстрира такива параметри. Ако "очакванията" ни са за "корпускула" - виждаме такава, тоест материя.
Този факт се нарича корпускулярно-вълнов дуализъм. Неговото откриване е една от отличителните черти на съвременната физика и в частност на квантовата механика, изучаваща движението на елементарните частици. - тук можете да намерите точно описание на феномена ! http://physics-bg.org/au/051-svetlina.php

от Гет "ктист" - брат в "Задругата на "силата" :))
цитирай
11. evrazol - "Вярата не е това, което сме възприели като понятие."
04.05.2011 20:33
Ама ако се вгледаме в нея за да се превърне от поле в материя, сигурно ще се получат толкова разновидности, колкото и хора. Сигурно за това светът е разнообразен - материализирани са различни вери.
Шегувам се, разбира се, но вярвам че разликата във възгледите ни се дължи на различната интерпретация, която правим на околния свят и бит. Като прибавим и желанието си да убедим другите в тях само увеличаваме хаоса.
Надявам се след вълната "положително мислене" да дойде тази на обективното безразличие. Белким ненаблюдаваната ни радост си остане поле:))
цитирай
12. magicktarot - neprosvet , и аз винаги се надявам на доброто и вярвам в него!
04.05.2011 23:30
neprosvet написа:
Далеч съм от квантовата физика, но искрено се надява, исками се да вярвам, че през 2012 година ще се получи точно това "преобръщане на вселената". Полужителната енергия да надделее над негативната и живота на планетата да тръгне по друг по-добар път на развитие. У мен си е намерила удобно място една такава мисъл и все иска да й вярвам и аз се стремя. Дали ще успеем?
Поздрави, magicktator и точна ли ми е везната?:)))


И дай Боже, да си права! Поздрави за положителността!:)
цитирай
13. magicktarot - Излиза, че мислите ни са нещо повече и по-силно от енергия...
04.05.2011 23:32
kite333 написа:
Ние мислите ни са енергия,а тя може доста неща,нали ?


И може да се окаже, че не само могат много неща, ами са основния творец на вселената. Поздрави!:)
цитирай
14. magicktarot - stela50, привет! Казваме, че сме далеч от квантовата физика,
04.05.2011 23:36
stela50 написа:
И аз почти така оформих мислите си ,четейки написаното ,
въпреки че съм доста далече от квантовата физика .
...преди да се намеси мисълта ни, нещата стоят "някъде там" в неопределено, вълново състояние, и чакат ние да ги материализираме...
И понякога ми се иска се преобърне Вселената .
Поздрави и благодарности !


но всъщност самите ние сме "квантова физика" по същия начин, както можем да кажем, че сме биология... Това е нашата същност. И може би всеки от нас е имал моменти, в които е обръщал Вселената, без да подозира за това пряко... Пожелавам ти да можеш да го правиш, когато си поискаш! Поздрави!:)
цитирай
15. magicktarot - Гет,
04.05.2011 23:49
това за вълновата и корпускулярната същност на квантовите частици е от една страна, но не е това смисълът на изложеното в текста. Аз цитирам нещо допълнително. Но първо ще кажа, че когато една частица е във вълновата си "същност" тя не може да бъде наблюдавана. Наблюдателят не може да види и наблюдава частицата като вълна.

Моментът на наблюдение моментално я прави частица - и това как, къде и по какъв начин ще се прояви тази частица е всъщност проява на една от възможностите на тази непроявена вълна... Природата на нещата е много повече от двойствена, защото когато нещо е под формата на вълна, тази вълна съдържа в себе си огромен брой потенциалности. Наблюдателят, с акта на своето наблюдение, материализира една от тези възможности. Физикът Амит Госвами нарича това материализиране "колапсиране", в други източници го наричат "сриване"...

Тук ще направя един квантов скок към приказките... Една вещица те поглежда и ти се превръщаш в нещо различно от това, което си. Какво е направила според квантовата теория? Успяла е при акта на наблюдение на твоите кванти да те колапсира като това ново същество. Твоите кванти действат, съобразно нейната мисъл и се проявяват по нейния начин...
цитирай
16. magicktarot - evrazol, явно наистина е имало много наблюдения на верите, защото има поговорка - колкото глави - толкова мнения:)))
04.05.2011 23:58
evrazol написа:
Ама ако се вгледаме в нея за да се превърне от поле в материя, сигурно ще се получат толкова разновидности, колкото и хора. Сигурно за това светът е разнообразен - материализирани са различни вери.
Шегувам се, разбира се, но вярвам че разликата във възгледите ни се дължи на различната интерпретация, която правим на околния свят и бит. Като прибавим и желанието си да убедим другите в тях само увеличаваме хаоса.
Надявам се след вълната "положително мислене" да дойде тази на обективното безразличие. Белким ненаблюдаваната ни радост си остане поле:))


На мен засега, за жалост, ми се струва, че това с положителното мислене е още в сферата на непроявеното. По-скоро повечето хора проявяват в материалното лоши неща и нагласи - например - всички знаем, че има смърт и то наистина има. Никой дори и не си помисля, че е възможно да няма... А радостта се проявява - различни празници, карнавали и т.н, а и лично, когато човек се чувства на "седмото небе". Но мъката се проявява много повече...
цитирай
17. get - - Аха, ... мисля разбирам накъде биеш ! Нещо като "Златното магаре" от Апулей ...
05.05.2011 00:37
magicktarot написа:
това за вълновата и корпускулярната същност на квантовите частици е от една страна, но не е това смисълът на изложеното в текста. Аз цитирам нещо допълнително. Но първо ще кажа, че когато една частица е във вълновата си "същност" тя не може да бъде наблюдавана. Наблюдателят не може да види и наблюдава частицата като вълна.

Моментът на наблюдение моментално я прави частица - и това как, къде и по какъв начин ще се прояви тази частица е всъщност проява на една от възможностите на тази непроявена вълна... Природата на нещата е много повече от двойствена, защото когато нещо е под формата на вълна, тази вълна съдържа в себе си огромен брой потенциалности. Наблюдателят, с акта на своето наблюдение, материализира една от тези възможности. Физикът Амит Госвами нарича това материализиране "колапсиране", в други източници го наричат "сриване"...

Тук ще направя един квантов скок към приказките... Една вещица те поглежда и ти се превръщаш в нещо различно от това, което си. Какво е направила според квантовата теория? Успяла е при акта на наблюдение на твоите кванти да те колапсира като това ново същество. Твоите кванти действат, съобразно нейната мисъл и се проявяват по нейния начин...

... или "Сън в лятна нощ" ... и-и-и Да не пропуснем "Майстора и Маргарита" ! :))
- Но доста практика ще ти трябва за такава мощна магия ? :)) - аз съм още на водни и въздушни !
Следващата година "ще учим" за трансформацията ... но съм чувал най-напред се правят на себе си - с врана и вълк и т.н. :)) !

от Гет "ктист" - брат в "Задругата на "Силата" :))
цитирай
18. magicktarot - 17. get, ха ха,:))) но правилно - квантовата физика е абсолютна магия!
05.05.2011 00:46
И най-интересното е, че с постулатите си се покрива с тази от Ведите и други учения... В един момент различните пътища ще ни доведат до Истината - дано да е скоро (по нашите представи за време)...:)
цитирай
19. gidmastar - Да преобърнеш вселената...
05.05.2011 07:50
Това ще е мегаспектакъл! Ако имаш връзки, запази две места на първи ред
цитирай
20. magicktarot - gidmastar, за тебе винаги! :)))
05.05.2011 08:44
Като казваш мегаспектакъл, сетих се за ресторант "Края на Вселената" от Галактическия Стопаджия... Поздрави!:)))
цитирай
21. asthfghl - !
05.05.2011 09:41
Алистър Кроули ли цитира току-що? Основателят на Сатанистката доктрина Телема?
цитирай
22. magicktarot - asthfghl , здравей!:) Напоследък често цитирам Кроули...
05.05.2011 09:56
Не знам дали си чел нещо от него, струва ми се, че подхождаш с предразсъдък и без да си запознат. Само ще кажа, че това на Кроули е изкуствен имидж, създаден от самия него. Ако ти се занимава, виж ми постинга от предишния месец:

http://magicktarot.blog.bg/drugi/2011/04/14/quot-skandalno-quot-za-religiiata-samo-che-otpredi-vek.729225

А тези строфи от Кроули ги цитирам, защото пасват на общата тема на постинга. Той доста мъдро ни казва, че излезеш ли "ИЗВЪН Вселената", равновесието й се нарушава и можеш да я преобърнеш. Докато си ВЪВ Вселената, тя си е в равновесие и не можеш да промениш нищо... Благодаря ти, че забеляза цитата! Поздрави!:)
цитирай
23. razkazvachka - Декарт ми дейсства като червено на бик:)))
05.05.2011 14:44
Тоя тип не е мислил, че в 21 век ще го четат разни дечковци из оксфордско и ще си въобразяват, че трябва на всяка цена да отделят духа от тялото - и бая поразии в съвременната виртуална вселена са направени под знамето на картезианството.

За наблюдението - много интересно наслагваш наблюденията за наблюдението!
цитирай
24. magicktarot - Ако приемем хипотезата, че има безброй вероятностни вселени,
05.05.2011 16:15
razkazvachka написа:
Тоя тип не е мислил, че в 21 век ще го четат разни дечковци из оксфордско и ще си въобразяват, че трябва на всяка цена да отделят духа от тялото - и бая поразии в съвременната виртуална вселена са направени под знамето на картезианството.

За наблюдението - много интересно наслагваш наблюденията за наблюдението!


в които участва всеки един от нас, то със сигурност измежду тях има такива, в които картезианството не е било ос на науката за векове... :)

А наблюденията за наблюдението, както ги цитирам и описвам тук са наистина много виртуални...не знам дали това е правилната дума за случая. Т.е. аз директно не съм наблюдавала физик, който наблюдава поведението на квантова частица... :))))) Накара ме да вляза в друго измерение с този твой коментар, мерсиии!:)))
цитирай
25. asthfghl - 22.
05.05.2011 16:46
Не се безпокой за мен, запознат съм.
цитирай
26. magicktarot - 25.
05.05.2011 17:04
Ясно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2728961
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953