Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2013 13:01 - Бълнуваници на Космическия Нострадамус (от орбиталната лудница)
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 2159 Коментари: 3 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Казват, че "няма утре" и че има "само сега". Стоя си в орбита около Земята, като сущий сателит, и се чудя как е възможно да има "едно единствено сега" върху кълбо. В една част на кълбото "сега" е 10:00 часът, в друга част, по "същото време", е 23:00 часът.

За едни "сега" е слънчев ден, за други - слънчевият ден е тъмна звездна нощ. За олигарха-космополит "сега" е целия свят, за умиращите от глад дете и старец "сега" е липса на целия свят и осезаемо усещане за живота, който някак все убягва (прости ми, Господи!).

Казват - "историята се пише от победителите". Езикът никога не лъже. Няма такова нещо "история". Всъщност, има, но е само писмена. Нещо, не по-различно от увлекателен булеварден роман. Но прието за вярно, за "учителка на живота". Историята е обратното на Коржибското "картата не е територията". Знам, че говоря от лудницата, затова мога да кажа - историята е карта, обявена за реална територия. А всъщност - напълно ограничена лъжа. Защото животът не може да влезе в такава рамка. И не само историческа - и биологическа, и физическа, и социална, и психическа. Животът е нещо с главно "Ж". Нещо доста по-голямо от всички, породени на Земята представи, за да може да бъде вкарано в една от тях и дори в набор от хиляди представи.

Тежки са условията на планетата Земя. За да оцелееш физически, са необходими много материални средства. И сякаш цялата "история" се върти около това кой да владее всички тия средства. Има царе, те държат всички богатства, после главите им падат, и богатствата се вземат от други. Които вече не се наричат царе, но това е без значение.

Един конкретен пример. Социалистическият блок, формиран през 20 век, беше под оксиморонното мото "диктатура на пролетариата". Когато този блок се разпадна, "пролетарските" водачи се възродиха - сущи феникси - вече като олигарси. По времето на соца те владееха неформално богатствата, след него - вече съвсем формално. И обединено с доскорошните "врагове" - капиталистическите олигарси.

Населението на Земята расте, независимо от трудните условия. В досегашната позната "история" няма данни да е било толкова много, 8 милиарда. Огромен брой от тях живеят в абсолютно нечовешки условия. Живеят така тия, от които няма никаква икономическа изгода, т.е. хората, които не могат да бъдат използвани за повишаване на "контролния пакет" богатства, държан от владетелите на света.

Нали пиша от лудницата, мога да кажа, че има един Шегаджия, който, гледайки алчността човешка, нарочно започна да изпраща на Земята все повече и повече души - иска да види как ще се справят с такава конкуренция и "какво ще стане накрая" - дали алчността ще бъде победена, или ще възтържествува.

Виждам "Рога на Изобилието". ...

...

Малко продължение: ТУК

...




Гласувай:
17



1. mt46 - Привет, Меджик!...
26.09.2013 14:02
Добре си съчетала философия, психология, политика, фантастика...
Освен Земята, не знам дали има друга лудница... :)
цитирай
2. magicktarot - Благодаря, Марине! :)
26.09.2013 14:09
Да се надяваме, че няма! И то не изцяло Земята - само "човешкият сектор" е лудница - другите земляни ни гледат сеира (ама и страдат, заради нас:)
цитирай
3. magicktarot - Привет, Йони! :)
26.09.2013 16:35
Ааа, не! Аз не съм никак наясно със себе си - това тук са думи на космическия Нострадамус! :))) Аз, като един НОРМАЛНО ЛУД медиум само ги предавам - затова текстът е в първо лице, единствено число - оттам и объркването, че аз пиша. ;)))

Встрани от майтапите, и аз съм на мнение, че няма "сега" - настояще , но допълнено с това, че изобщо "времето" не е това, което е. Пък и физиката твърди, че няма време, има пространство-време (или "времето е в нас и ние сме във времето" - думите на Мадзини, после изказани и от Левски).
Та ако личното ти пространство-време не е добре - няма да е добре и на Големите Антили! Пожелавам ти винаги, когато поискаш, да посещаваш Антилите! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2719002
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953