Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2013 11:23 - Сините човечета крадат истинската история
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 2762 Коментари: 6 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Огромен процент от планетата Земя е покрит с вода. Каква е логиката извънземните да прескочат океаните и да се насочат за контакти точно на сушата? Особено ако и те са вид водни същества?

От космоса Земята изглежда синя, заради водата...

Да, де, ама цялата планета е покрита с атмосфера, с въздух. Каква е логиката извънземните да прескочат въздуха и да се насочат отново към сушата (земята)?

Имало, разправят, неизвестни за нас същества, които обитавали въздуха. Същества, напълно различни по строеж и замисъл от нас.

И нима познаваме всички същества от океаните? Нима не сме установили, че делфините имат интелект, равен с човешкия? И това равенство, може би, е измислено просто за успокоение на "сапиенса". Защото той не може да живее пряко в природата, трябва му цивилизация. Докато делфините могат, което не им пречи да са умни.

...

Едни сини човечета кацнаха на океанското дъно. Там, в една подводна пещера намериха древни писания на делфините. Писания нестандартни....

Продължението: ТУК

...




Гласувай:
20



1. mt46 - Поздрав, Меджик!...
24.09.2013 13:30
Интересна фантастика...
цитирай
2. evrazol - Логиката извънземните да преск...
24.09.2013 19:47
Логиката извънземните да прескочат въздуха и возата, и да се занимават с нас и същата като логиката англичаните да прелетят над карпатите, за да карат ски в Банско. Толкова по този въпрос
Никак не е странно, че искаме да изучим космоса преди да изучим планетата. Та нали преди да подредим собствения си дом се захващаме да подреждаме държавата и света.
Колкото до фантастиката, аз не виждам причина извънземните да постъпят с нас така както ние сме постъпили с Ацтеките, да речем.
Колкото до манускриптите - кой ли пък се интересува от тях? Казано е да мислим позитивно и да искаме, за да ни се даде. Не е казано да четем манускрипти, или възлово писмо.Цивилизацията е случаен процес, възникнал като страничен ефект от нарушаването на десетте Божи заповеди.
цитирай
3. magicktarot - Re:
24.09.2013 21:18
mt46 Благодаря, Марине! :)

===

evrazol :)))) Благодаря, Евгени! Всъщност, твърди се, че "законите" навсякъде са еднакви - и който ги знае, владее цялата вселена - оттук и изучаването на космоса, с надеждата, че от него ще се яви някой неизвестен на земята закон ;). Други казват, че мозъкът ни е същото нещо като космоса (каквото горе, това и долу - хермес), и че нямало нужда да се изучава космоса, достатъчно било да "познаеш себе си".
Това за цивилизацията като страничен ефект е много яко! :))) Още повече, че тия заповеди съдържат в себе си тяхното нарушаване - един огън да запалиш и вече си убил сума-ти бактерии, мухи и пеперуди :)))
цитирай
4. milady - тук винаги е интереснооо ::)
24.09.2013 22:03
В твоите ръце сме оставили ,разкритието на Загадката "Сапиенс" ,Магичнаа!!
цитирай
5. evrazol - Визираш - Не убивай!
24.09.2013 23:20
Аз не зная защо хората приемат всичко буквално и смятат, че истината може да бъде изречена с думи. Думите са само внушения, като твоите сини човечета. Но зад тях всеки вижда каквото е способен да види и открива единствено оная истина до която е успял да дорасне.И за какво ни е неизвестен закон, когато не се справяме с известните?

Забранено ми е да убивам, но и да се самоубивам ми е забранено. Как да изпълня едното без да наруша другото? И ако аз не намирам начин, значи ли че Той говори глупости? А нали знаем че думите могат и да убиват. Предполагам, че се има предвид преднамереното действие и се препоръчва един неизпълним стремеж, а не се абсолютизира действието, чак до ниво бактерии, или мечти, да речем. Не моя огън убива пеперудите, а тяхното желание за познание.

Сърце, ум и съвест са триединството и което и да отделиш от тях ще сътвориш ерес. Както са триединство познатото непознатото и нипознаваемото, животът смъртта и безсмъртието. Това са динамични напрежения, а ние ги наричаме Бог, всеки път, когато не ни се поберат в съзнанието.
цитирай
6. magicktarot - Re:
25.09.2013 02:03
milady Милейдиии, благодаря ти! :)))) Само да ми падне в ръчичките тоя "Сапиенс"! ;)

===

evrazol По-добре не мога да го изкажа, поздравления и благодаря ти отново! :) Но за възприемането буквално не съм съгласна - повечето свързват заповедта "Не убивай!" само с човека. Това не е буквално възприемане, а твърде абстрактно и едностранчиво. Човекът е неразделна част от околната си среда и зависи от нея - не е възможно Бог да не знае това (затова заповедите Му сигурно не се отнасят само за отношенията между хората) . Другите от заповедите конкретизират какво точно да не правиш, посочват обект "не пожелавай жената" и пр. - т.е. логично е да се помисли, че заповедта "не убивай!" не посочва конкретен обект и не се отнася само до човека. Пишейки това ми хрумна и друга интерпретация, която досега не ми беше идвала на ум - смешна е, но: "не убивай!", с неговата липса на конкретен обект, може да се мисли и глобално, за целия вид на нещо живо, а не за конкретни обекти - напр. "не унищожавай дърветата!", "не убивай природата!" - това с цел оцеляване - избият ли се ключови видове, с тях си заминават и други, и човекът евентуално.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2718920
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953