Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2014 13:13 - КОЙ Е ТВОРЕЦЪТ НА РЕАЛНОСТТА
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 1568 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ...Преди да премина по същество, ще направя едно предварително встъпление. Всеки човек, който е практикувал Йога или други подобни практики, всеки, който се е концентрирал и е медитирал истински знае, че в дадени моменти получава т.нар. интуитивно знание за нещата. Със сигурност няма практикуващ йога, на когото да не му се е случвало следното нещо: получава някакво знание по време на медитация, например нещо, свързано със силата на мисълта. Това, което получава, не го е срещал, чел, чувал или виждал никъде преди това в сегашния си живот. Няколко дни след медитацията обаче, се зачита по една или друга причина в текст, писан от велик йогин – досещате се какво се получава – точно в този текст той вижда написано това, до което е стигнал сам и интуитивно по време на медитацията си. Защо описвам това? Защото то доста добре илюстрира начинът, по който знанието и мислите достигат до нас. Или, казано с други думи, това описва начина, чрез който Съзнанието черпи мисли от „Общата Банка”. Всъщност, по-правилно е да се каже – от Общото Съзнание, от Общия Дух.

На определени равнища всеки един индивидуален Дух е част или е слят с Общия Дух, но, разбира се, това не го осъзнаваме и само много напреднали и просветлени практикуващи са в постоянен осъзнат контакт с него.

Чували сме английската игра на думи, която обяснява защо мисълта твори нещата. Think – мисля и Thing – нещо. Сегашното причастие Thinking – правя неща.

Навсякъде се тръби, че „мисълта твори нещата”. Според мен това е една нарочна заблуда, едно частично подаване на „истината”. Защото не мисълта сама по себе си прави нещото. Мисълта, така да се каже, се поражда от Разума. Ако тази мисъл не се материализира или реализира по някакъв начин, ако не се прехвърли в Световете – то тя остава в Разума! ..."

Цялата статия:

ТУК

...







Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2729211
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953