Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2013 10:59 - За свирките и динозаврите
Автор: magicktarot Категория: Забавление   
Прочетен: 2194 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С риск да привлека някои "порнаджии" и съответно да ги отнеса, псувните, де, щото динозаврите най-често не могат да докарат търсача на "върховото изживяване" до същото, както това е правел например Хасан-И-Саббах, Старецът от Планината, основателят на Ордена на хашшашините.

Преди да спомена динозаврите, ето малко за Хасан и Саббах и "върховото преживяване" от Уилсън:

"В Близкия изток един по-силен братовчед на марихуаната (също извлечен от индийския коноп и наречен хашиш) е играл водеща роля във вероятно най-забележителното еротично-религиозно движение в историята - исмаилитската секта на исляма, известна като хашшашин. Този орден бил основан от Хасан-И-Саббах около 1092г. и в продължение на няколко века внасял хаос в редиците на ортодоксалните мюсюлмани и християнските кръстоносци. Последователите на Хасан изобщо не се страхували от смъртта, защото знаели, че ще отидат в рая, докато повечето хора могат единствено да се надяват на посмъртна възхвала: те знаели, защото вече веднъж били в рая, чрез магията на благородния господар Хасан, който им обещал да ги върне там, ако през целия си живот безпрекословно му се подчиняват.

Тайната на властта на Хасан - пътешествието до рая, с което дарявал всичките си последователи, - почивала върху силна комбинация от хашиш и няколко талантливи млади жени, както ще видим в четвърта глава. Преял с подправена с хашиш храна, кандидатът за инициация бил въвеждан в някаква Градина на насладите в храма крепост на Хасан в Аламут, високо в планините на Афганистан. Там жените, преструвайки се на свръхестествените хури, описани от Мохамед във видението му за рая, изпълнявали такива неща, че мъжете излизали от причинения от хашиш транс с много ясни спомени за "божествени" сексуални преживявания и други неземни удоволствия. Никой изобщо не се съмнявал, че е бил в рая.

Последното е убедителна индикация, че Хасан е бил нещо повече от добър наркодилър, че в действителност е бил експерт по програмиране на пътешествията на другите хора много преди Тимъти Лиъри да измисли това занятие. Без съмнение, обясненията или проповедите на Хасан, преди кандидатът да поеме на астралното си пътешествие към Градината на насладите, както и думите и поведението на хурите там, са били много добре планирани, за да създадат това, което психолозите днес наричат "върхово преживяване" - екстаз, далеч надскачащ този, причиняван от нормалния сексуален оргазъм на цивилизования човек.

... 

Продължението: ТУК
...




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. magicktarot - Привет, Гет-Ктист-Катар! :)
03.10.2013 14:54
Благодаря ти за този интересен коментар!

Нямам какво да добавя, освен че в много области на мозъка съвременната наука е открила канабиноидни рецептори - тетрахидроканабинолът е активното действащо вещество в конопа. Разбира се, щом има такива рецептори, веднага следва логичният извод, че и самият човек е способен да си произвежда вътрешно подобен тип вещества - едногенни канабиноли. Мисля, че има много духовни практики, които предизвикват подобно производство - една от тях е Йога. Друга е съвременното учение на Кастанеда - спомняш си, че дон Хуан не ползва реално нито едно от растенията, носи си ги само като "талисмани". :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2732235
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953