Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2011 12:10 - Мъже в черно, скандална жълта преса и глад, по време на пиршество...
Автор: magicktarot Категория: Забавление   
Прочетен: 14283 Коментари: 47 Гласове:
144

Последна промяна: 01.05.2011 11:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

„Началници на небесните войнства,
ние, недостойните, винаги ви молим с молитвите
си да ни оградите под покрова на вашата невеществена слава,
като запазвате нас, които  коленопреклонно молим и викаме:
Избавете ни от беди,
защото сте чиноначалници на вишните сили.”
Тропар на св. Ангели, гл. 4

 

 

     Интересно нещо е обществото. Светът. Не че те са всичко, но обхващат толкова много неща, че свят да ти се завие. И като се сложи в сметката, че и всеки човек е един свят (да не кажа – светове), също и всяко същество и несъщество – и става много, много сложно. Колкото повече се усложнява едно нещо, май толкова повече заприличва на хаос. Хаос в космоса. Космос в хаоса. Опасявам се да не излезе, че тези две понятия са аспекти на едно и също нещо. Но ако излезе така (откъде ли ще излезе?), то тогава ще се пръкне и всеизвестната мисъл, че и доброто, и злото са аспекти на едно и също нещо, т.е. са едно. Оттук пак стигам до източни и западни учения, включително и до това на християнската религия, че бог е един. Е, с три аспекта (не с два, макар че има и такава постановка – Бог-Човек), но кое да сложа като трети аспект на Хаос-Космос, или Добро-Зло? На Мъж-Жена знам – Хермафродит – поне така ми се струва.

     Не знам защо, много ме впечатли едно нещо от комедиите „Мъже в черно”. То беше, че за всички интересуващи ги събития, те черпеха информация от жълтата преса, която приемаха за абсолютно достоверна и тази информация  си беше такава.

     Наистина, жълта преса много се чете, много повече от сериозна (така ми се струва, може и да греша). Да не говорим колко повече от художествена, научна и друг тип литература.

     И почти всеки, който чете жълта преса, не я приема на сериозно. Приема я за вид забавление... От всичко по малко – извънземни кацнали в двора на селската поща, син накълцал майка си с неподострена брадва, известен фолк-певец си направил пластична операция и хванал хрема, сериозен политик имал връзка с жена от друга галактика и по тая причина жена му изхвърлила в космическото пространство всичките му дрехи, находящи се в общия им дом... Обаче, четенето на жълта преса може да бъде донякъде опасно. То всичко си е опасно в света де, зависи от ъгъла на гледане. Защото покрай хваналия хрема певец и извънгалактическата извънбрачна (а може междугалактическо двубрачие?) връзка на политика, се пускат и много съвсем „нормални” и най-вероятно достоверни информации, които обаче не се приемат за истинни от четящите.

     Във връзка с тези ми наблюдения, често ми се е случвало информации, които виждам в жълт вестник, след  две седмици да ги видя, съвсем сериозно публикувани в сериозните ежедневници... Какво излиза – жълтата преса пуска реални информации на четящата публика много по-рано от официалните, сериозни вестници... Но четящите са вече подготвени „като как" именно да приемат поднасяните информации.

     Не казвам, че винаги е така и че това е абсолютната истина. Просто наблюдавах такава тенденция, когато се занимавах с този въпрос преди няколко години.

     Да, не всички четат жълта преса, не всички – сериозна, не всички – и двете заедно. Но има и процент хора, който чете и двете. Другото е на база общуване между хората. Дори да не четеш никаква преса, все ще се намери твой познат, който да „ти снесе” информация за нещо, което е чел в пресата, което ти можеш да приемеш за истинно (или неистинно).

     Не знам, но от горното излиза, че, ако приемем за вярно, че много от верните информации първо излизат в жълтата преса, то тогава целият информационен апарат, ако мога така да го нарека, служи за дезинформация на хората. Никой да не вярва в нищо и всеки да вярва във всичко... Не е възможно тези, които държат властта, да не са забелязали огромната сила на жълтата преса и да не са я впрегнали да им работи... Всъщност, кой е измислил жълтата преса? Дали не Мъжете в черно? Но тях кой ги е измислил? Ами тези, които са измислили теориите за конспирациите. А кои са те? Ами те са Мъжете в черно...

     По време на тоталитарните режими май няма жълти издания? Поне не официално признати за такива...

     Ангел означава вестител. Затова използвах за мото тропара на светите Ангели, а и той се чете в понеделик, ведно с понеделнишката молитва. Реших да свържа вестниците с вестителите. Все пак имат нещо общо. Даже, в кръга на шегата (а и всичко до тук написано е шега, какво друго да е?), веднага мога да изтъкна, че и в ангелския свят има „сериозна” и „жълта” преса. Говоря от гледна точка на хард-християнка, каквато не съм – сериозната преса се олицетворява от престоли, херувими, архангели, ангели, серафими и прочее чинове в ангелското войнство (войнство?! а и доколко ли сериозната е сериозна?), а „жълтата преса” е с носители Луцифер и Сие... Според моите наблюдения, тази аналогия пасва чудесно. Не че я поддържам...

     Глад по време на пиршество е реплика, която заех от серия от филма „Алф”. На едно семейно събиране Тревор и Ракел Ачмонек изпълняваха ария от операта „Глад по време на пиршество”. Не знам има ли реално такава опера, не съм я срещала по пресата, независимо жълта или друг цвят...

     В този квантов гмеж от информация, хората май вечно остават гладни за такава... Не говоря за реален, физиологичен глад. Има го и него (макар пресата да не го съобщава това често). Много хора по света в момента умират от глад, докато Земята е пълна с материални блага, които могат да стигнат за изхранване на поколения напред... Но няма нищо чудно – каквото горе, това и долу. Каквото на информационно ниво, това и на материално, че даже и на физиологично, хардуерно и софтуерно... Интересно място е Света...




Гласувай:
144



1. aqualia - Интересно място е Света... Иначе казано - Пир по време на чума...
28.02.2011 12:32
Поздрави, Меджик, пак ме замисли...
цитирай
2. gwendoline - Здравей, Меджик (много ми хареса обръщението от горния коментар, и как ти отива! ) :)
28.02.2011 12:51
Сега сериозно, за несериозното. Темата, която си подхванала, ми се върти в главата отскоро и дори ме притесняваше. Напоследък покрай свекърва ми взех да се зачитам в любимите й жълти вестници, обект на гордо презрение от моя страна. Първо тайно ги разлиствах когато нея я нямаше, а после ... взех да й ги купувам и заедно си ги четем и се кикотим. Шегата настрана, всичко е истина! И твоята теория, че Някой ни подготвя за истината, докато й дойде реда в официалната преса и новини, та по лесно да преглъщаме, е много близко до моето усещане... Това даже го обсъждах с мъжа ми скоро и той се заинтересува не по-малко от мен, като оставиш настрана чисто сензационния и евтин пиар, бая неща лъсват зад уж небивалите истории. Аз вестници по принцип не чета, дори и в нета, по скоро съвсем избирателно чета някои неща. Но жълта преса гледам да прочитам поне веднъж на 2 седмици ....без майтап.
цитирай
3. magicktarot - aqualia, привет! Радвам се, че си тук!:)
28.02.2011 13:02
Да, глада е пародия на пира, но ти много интересно свърза нещата: Света е пир, по време на чума...:) И ти ме замисли с това, поздрави!:)
цитирай
4. magicktarot - gwendoline, здравей! :) Наистина съм поласкана с "Маджик", мерси!:))))
28.02.2011 13:11
Радвам се, че и ти си забелязала тази тенденция! Аз от доста време не съм чела преса, тези ми наблюдения са "затвърдени" отпреди години, когато имах "връзка" с вестници за пускане на реклами. Гледам да не мисля, че сериозно е така, защото ме е страх да не изпадна в "конспираторщина" :))) Ако обаче е вярно, излиза, че няма нужда от никакви конспиративни теории и някакво въображаемо бъдеще, в което ще ни "завладеят" някакви си извънземни... Всичко е направено за поддържане на съвременната власт, която се готви да е власт и за в бъдеще... Всъщност - има нужда от теории за конспирациите - те служат, може би, за замазване на очите на хората какво прави съвременната власт и какво е състоянието на света... Не е малко!:) Поздрави!
цитирай
5. gwendoline - 4. magicktarot- Всичко е направено за поддържане на съвременната власт, която се готви да е власт и за в бъдеще...
28.02.2011 15:19
Кратко и ясно. Абсолютно споделям! Поздрав! :))
цитирай
6. анонимен - Колкото по- далеч от Света и цялата ...
28.02.2011 17:04
Колкото по- далеч от Света и цялата му суетня,толкова по -добре.
Поздрави!
цитирай
7. magicktarot - 5. gwendoline :)))
28.02.2011 17:13
пък ще видим как ще е за напред (с властта и пр.) ! Ще почна пак да чета жълтата преса, наистина е забавно :)
цитирай
8. magicktarot - sevt9 , привет! :) Хубаво е, може би, далеч от Света,
28.02.2011 17:15
но и в него е интересно... и предизвикателно да се подвизаваш. Все пак, може би този свят ни е даден, за да го живеем пълноценно и да вземем всичко, което ни дава - ей така, безвъзмездно? Та било то и жълта преса :)))) Поздрави!
цитирай
9. razkazvachka - Здрасти!
28.02.2011 19:32
Интересно място е света.... прекалено даже!
А колко хубаво би било да има поне 5 години скука:))))
цитирай
10. stela50 - Светът наистина е интересно място ,magicktarot ...
28.02.2011 19:54
Престъпление е ,когато има пир в неподходящо време, меко казано .
...Много хора по света в момента умират от глад, докато Земята е пълна с материални блага, които могат да стигнат за изхранване на поколения напред...
Поздрави за постинга !
цитирай
11. rustam - Помня
28.02.2011 20:24
преди години, един доказано жълт вестник пусна името на Мис България, месец преди да се проведе конкурса. С ясно обяснение защо точно тази кандидатка. Познаха. У нас жълтата преса е достоверен източник.
Нали има един лайтмотив при Тери Прачет - "Вестниците казаха така."
Като се има предвид, че унас 90 процента от пресата вече окончателно е в ръцете на един човек - нищо чудно и жълти и сериозни да пишат едно и също.
цитирай
12. magicktarot - razkazvachka, абсолютно си права!:)
28.02.2011 20:39
както казват китайците, неточно цитирам - Боже, дай ми да живея в скучно време!:)
цитирай
13. magicktarot - stela50, благодаря ти!:)
28.02.2011 20:41
Дано все пак доброто вземе превес над злото - и за земята, и за хората...
цитирай
14. magicktarot - rustam, ако наистина един човек държи четвъртата власт - ами това е диктатура!
28.02.2011 20:43
Аз мислех да пиша, че едни и същи журналисти списват и сериозните, и жълтите издания, но това е нищо в сравнение с единствения собственик... Поздрави!:)
цитирай
15. rustam - уви така е
28.02.2011 21:10
и Мадам В побърза да пусне мазен панегирик в чест на официалния му Представител. Както се казва - императорите се сменят, Месалина остава и ще ги оправи всичките.
ето ти - http://www.blitz.bg/news/article/100201
цитирай
16. magicktarot - rustam , това обра точките!:))))
28.02.2011 21:37
говорят в статията за банкера "досущ както говори хартисала от соца репортерка за доячка в китна кравеферма." :))))) Луд свят!
цитирай
17. rustam - Луд, я!
28.02.2011 21:47
"Четвъртата власт" отдавна е станала " Добре платена държанка"
цитирай
18. magicktarot - И от това, освен от другото, излиза,
28.02.2011 21:58
че сериозните издания са бетер жълтите - разликата е само в "заглавията"...
цитирай
19. rustam - Така си е
28.02.2011 22:07
Мнозина честни, талантливи и аналитични журналисти просто се изнесоха в Нета.
Или в някои ТВ.
А иначе отлични, но продажни занаятчии се насочиха към откровино "жълтите"
Понеже там плащат по-добре от "сериозните"
цитирай
20. get - А дали не е, като при матрьошките ? - Зад "четвъртата власт", да се крие и-и-и ...
28.02.2011 22:12
... "пета власт" а и шеста ... ?!!
Племенникът на З. Фройд, Едуард Бернайс казва:
"Съзнателното(!) и НАУЧНО МАНИПУЛИРАНЕ на ПРИВИЧКИТЕ и МНЕНИЯТА на широките маси, се явява важен елемент в демократическото общество !" :)))

С това задължително отиваме в социологията, социалната психология ... и социалната психопаталогия !!! ... във връзка с последното, частен въпрос към стопанката на блога. - Запозната ли е с книгата на Добран Гарвалов "Социална психопатология" ?
Пишейки това, наум ми идва изреченото от С. Киркегор - "В мастилото си крие дявола" :)

С уважение !

от Гет ктист
цитирай
21. magicktarot - rustam, ще видим какво ще става за напред...
28.02.2011 22:25
струва ми се, че навсякъде по света са такива тенденциите, за жалост.
цитирай
22. magicktarot - get , привет! :) май е като при матрьошките, както казваш, има и пета, и шеста власт -
28.02.2011 22:30
но в крайна сметка всичко се връща към "първата", т.е. властта е една...май :) и прилича на порочен кръг.

За манипулирането - има ли известно на хората общество, в което манипулирането да не е важен елемент? В крайна сметка, за да се управляват успешно маси, не може да се избегне доза манипулиране. Май обаче става дума за дозата. Както се казва - дозис фацит вененум - дозата прави лекарството/отровата.:)

Не съм запозната с цитирания от тебе автор, ако ми попадне - ще го направя. Поздрави!
цитирай
23. get - - Може би, трябва да прецизираш малко повече ??!
28.02.2011 23:33
- Започна да ми докарва до това, което подсказвам с ... "В мастилото си крие дявола" :)

magicktarot написа:
но в крайна сметка всичко се връща към "първата", т.е. властта е една...май :) и прилича на порочен кръг.

- Това ли имаш в предвид ? - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Pieter_Bruegel_the_Elder-_Big_Fish_Eat_Little_Fish.JPG - П. Брьогел(старият) "По-големите риби, изяждат малките"

magicktarot написа:
За манипулирането - има ли известно на хората общество, в което манипулирането да не е важен елемент?

Да не се стигне до това ! - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Pieter_Bruegel_d._%C3%84._025.jpg ... то май вече сме стигнали до това ??! - отново Брьогел, с притчата за "слепците"

magicktarot написа:
В крайна сметка, за да се управляват успешно маси, не може да се избегне доза манипулиране. Май обаче става дума за дозата. Както се казва - дозис фацит вененум - дозата прави лекарството/отровата.:)

- За "маса" ли говорим или Общество ? - тук отиваме към теологичният спор, от Триентският събор, който уви до момента не е решен - Каква е същноста на "човек"-а ?!
- Възприелите постановките на платонизма за "Държавата" и идеите на Аристотел "за природната неравнопоставеност м/у хората" развиват тезата, че обикновенният човек не следва да се оставя сам на себе си, тоест издигат, като принцип, елитарността в управлението !
- Контратеза на това се явява позицията на Н. Кузански, че всеки един човек е по себе си "emagio dei", тоест "бог в спящ вид".

По причина, че не разбрах позицията ти, изпадам в многословие - моля за извинение ! :)

С уважение !

от Гет ктист
цитирай
24. magicktarot - get,
01.03.2011 07:21
за властта и матрьошките - имам предвид, че както матррьошките са скрити, невидими на пръв поглед, така не се вижда кой реално стои зад четвъртата власт - и те са няколко "власти", докато се стигне до "единодържеца", така ми се струва, може да не е така реално... Т.е. по-големите риби нямат сметка за изядат по-малките, сметката е другаде...

за манипулирането - според мен не ни водят слепци - нито хората са слепи, нито ръководителите им. По-скоро - всеки е тарикат на своето ниво :)... Но не всеки е заслепен от тарикатлъка си.

Общество и маса. Една маса става общество, когато има определени закони и правила, които повечето членове на масата спазват и са склонни да спазват. Тези закони и правила са измислени от някой - не са паднали отгоре. Така че не е възможно да съществува общество без някакъв вид управление. Дори групите от животни си имат управление. Употребих думата "маса" с цел прецизиране на факта, че става дума за голям брой хора. Има значение дали управляваш 10, 200, 500 или няколкомилиона души. И при управлението не може да се избегне някаква манипулация. Въпросът е да не се прекалява с манипулирането, защото хората усещат и виждат това - когато прехвърли дозата. А ако човек е наистина образ на Бога, както казваш, че казва Кузански, то това не значи, че не трябва да бъде управляван. Където има много богове, те, макар и богове, също си имат управление, главни богове и пр.:)))

Поздрави и Честита Баба Марта!:)
цитирай
25. compassion - Светът
01.03.2011 12:00
е от и в съзнанието
цитирай
26. makont - И аз се замислих, дали нещо, като се напише,
01.03.2011 12:55
след това не се случва, та това са мисли, облечени в славо, което ги прави още по силни. Ех, защо няма Розова преса, само с добри новини? А сега, Честита Баба Марта от мен! Здраве и любов!
цитирай
27. анонимен - А добро утро!
01.03.2011 14:46

А добро утро!
цитирай
28. bizcocho - Честита Баба Марта! Здраве и щас...
01.03.2011 19:12
Честита Баба Марта! Здраве и щастие! :))
цитирай
29. magicktarot - compassion,привет! :)
01.03.2011 19:25
Наскоро препрочитах за едни експерименти на Рупърт Шелдрейк, свързани с усещането, че те гледат в гръб - погледът влияе на околния свят, както и околният свят се отразява в мозъка. Нещата може би са взаимни - съзнанието е в и от света и светът е в и от съзнанието.
цитирай
30. magicktarot - makont, привет и Честита Баба Марта!:)
01.03.2011 19:27
Добре че не всички облечени в слово мисли стават реалност, поне не "типична реалност", че не знам... А тази розова преса е супер находка!:))))
цитирай
31. magicktarot - bizcocho, Честита Баба Марта!
01.03.2011 19:28
Здраве, щастие, любов и късмет ти желая! :)))
цитирай
32. get - :) Честита Баба Марта! ... с най-добри чувства ! :)) и-и-и малко Дао ?!
01.03.2011 20:03
magicktarot написа:
...докато се стигне до "единодържеца", така ми се струва, може да не е така реално... Т.е. по-големите риби нямат сметка за изядат по-малките, сметката е другаде...

- Аз по отношение на цялата схема, изхождам от постановките на синергетиката - тоест множественост и равнопоставеност ... !

magicktarot написа:
за манипулирането - според мен не ни водят слепци - нито хората са слепи, нито ръководителите им. По-скоро - всеки е тарикат на своето ниво :)...

Който иска да се издигне над хората,
трябва да се постави по - ниско от тях.
Който иска да бъде пред хората,
трябва да се постави зад тях.
Ето защо мъдрецът
стои над хората, но не им тежи,
намира се пред тях, но не им вреди.
Ето защо хората го издигат с радост
и той не им досажда.

magicktarot написа:
Общество и маса. Една маса става общество, когато има определени закони и правила, които повечето членове на масата спазват и са склонни да спазват. Тези закони и правила са измислени от някой - не са паднали отгоре. Така че не е възможно да съществува общество без някакъв вид управление. Дори групите от животни си имат управление. Употребих думата "маса" с цел прецизиране на факта... за голям брой хора. Има значение дали управляваш 10, 200, 500 или няколкомилиона души. И при управлението не може да се избегне някаква манипулация. Въпросът е да не се прекалява с манипулирането, защото хората усещат и виждат това - когато прехвърли дозата. А ако човек е наистина образ на Бога, както казваш, че казва Кузански, то това не значи, че не трябва да бъде управляван. Където има много богове, те, макар и богове, също си имат управление, главни богове и пр.:)))

Способният пълководец не е насилник.
Способният войн не се гневи.
Способния да побеждава, не напада.
Способния да използва хората се поставя ниско.
Това се нарича Качество, избягващо боя.
Това се нарича сила използваща хората.
Това значи да следваш природата
и древното начало(?).

от Гет Ктист


цитирай
33. magicktarot - get, благодаря ти за Дао-то, прекрасни неща са това!:)
01.03.2011 21:24
Много подходящи за започване на годината - за мен годината си почва през март, както е било за древните - заради събуждането на Земята в умерените ширини на северното полукълбо и започването на нов цикъл!
цитирай
34. get - Щом ти харесва :) - Още малко Дао и Дъ ?!
01.03.2011 22:35
Дао е ... Път. Като в него различаваме Дао на Небето(непроявеното) и Дао на Земята(проявеното)женският-земен Космически аспект, който се проявява(обективира) при Нас в образа на Великата богиня, Божествената Майка !:) ... (Междувпрочем да допълня(поясня)по-горните цитати в предходният ми пост, са съотнесени, към проявите на Дао в "женски" аспект!)
- Дъ ! - е силата на дао, „златната мяра”(златното сечение, космическото семе, от което се поражда Дървото на живота), то е еталонната мярка ... съвършеният предел и добродетел и представлява цел за човека и за социума. Дъ присъства у всекиго като такава цел(!) и тя е породена от самото Небе („Небето е породило Дъ у мен“, твърди Конфуций).
- Небето има воля(!) и волята му е всичко да живее в естествен(!) жизнен ритъм, то управлява всичко чрез мяра, самосъзерцава се и съзерцава всичко в една мяра-образец.
Важна презумпция ! - Тъй като волята на Небето не може да бъде узната от човека (освен от дзюндзъ), за него остава дългът да следва дао на Поднебесната, или правилния път(тоест тук вече имаме проявеното женско). „Вярвай твърдо в правилното учение, с живота си защищавай правилния път. В държава, в която е опасно, не ходи; в държава, в която цари смут, не живей."
Важни обобщения и изводи ! - Ако в Поднебесната(обществото-б.м.) цари дао, е срамно да бъдеш беден и незнатен; в държава, в която няма дао, е срамно да бъдеш богат и знатен“ (Конфуций, „Лун юй“). - Е-е-е това ! - оставям на теб, да го разтълкуваш(?) ... разбира се, ако желаеш :) !

С уважение !

от Гет ктист
цитирай
35. magicktarot - get, благодаря ти отново за допълненията!:)
02.03.2011 11:28
Поднебесната не беше ли дума за Китайската империя?

Не смея да тълкувам последните ти думи. Само ще каже, че в поднебесната България, а и изобщо в която и да е държава по света, ми се струва, че в момента не цари Дао. То кога ли е царяло навсякъде или някъде? Да се надяваме да е някога в бъдеще:) И като вземем предвид, че минало, сегашно и бъдеще са само илюзорни наши възприятия, а те иначе са едновременни, това означава, че все някъде-някога има царящо земно Дао.:))) Поздрави!
цитирай
36. get - Древните са правели подобна връзка, като са говорели за безметежният ...
02.03.2011 14:40
... и пасторален живот, в Щастливата(?) Аркадия !(нещо по Ж.Ж. Русо, за "завръщането към природата")

magicktarot написа:
Поднебесната не беше ли дума за Китайската империя?

- Ктиайците наричат така страната си ! ... по-общият смисъл на Проявеното е, това в което живеем (Хм, за "проявеното" ... май следва да си припомним, че древните са го асоциирали с образа на "Забулената" Изида, тоест Великата богиня ... още и Невестата) ... но както виждаме, зад нея се крие нещо(още по-дълбоко(!) - Ето и отново, още една ... матрьошка :)) - но да не се подвеждаме(профанизираме) със символиката, на дървената кукла - Поднебесното дао, съвсем, ама съвсем не си прилича с Небесното ??! :)

magicktarot написа:
Не смея да тълкувам последните ти думи. Само ще каже, че в поднебесната България, а и изобщо в която и да е държава по света, ми се струва, че в момента не цари Дао. То кога ли е царяло навсякъде или някъде? Да се надяваме да е някога в бъдеще:) И като вземем предвид, че минало, сегашно и бъдеще са само илюзорни наши възприятия, а те иначе са едновременни, това означава, че все някъде-някога има царящо земно Дао.:))) !


- Мисля че, времето като феномен е присъщо на поднебесното-земно Дао ?!
Но за последното, както физиците, така и древните са приели, че то е инвариантно, тоест бинарно("1"~"0") по своят характер !
- Пояснявам, нещо от вида на ... ("има-няма", или "да-не")
- В контекста на това пък действа другият феномен "Дъ" - който можем да асоциираме с Провидение или Съдба. Но тук пък се сблъскваме със, че то е частно(валидно по отношение съдбата на всеки един от нас). От тук кардиналният по отношение на нас въпрос, за Избора, или "Свободната воля" (!), това в аспекта му, като лична съдба и Правилност при избора !! ... но да спирам, защото май станаха много, неизвестните членове, в Уравнението наречено Човешки живот ?! :)) ... за Времевите възли - друг път ще говорим ! :) ... а за Порталите - не смея и да си помислям ! :)

С уважение !

от Гет ктист
цитирай
37. panazea - Много ми харесваш , момиче !
02.03.2011 16:07
Ще те чета с удоволствие ! А в теб вярвам ! Нали ти го казах ?
цитирай
38. magicktarot - panazea, благодаря ти много!
02.03.2011 17:25
И ти ми харесваш много и те чета с удоволствие! Поздрави!:)
цитирай
39. magicktarot - get, да, наистина много засложня отново,
02.03.2011 18:53
и малко се отплеснахме от "мъжете в черно" и жълтата преса:))), но пак засягаш интересни въпроси и неща, които, надявам се, ще "бистрим" в бъдеще - нали сме на "поднебесното земно Дао", т.е. има бъдеще... Поздрави, Гет Ктист!
цитирай
40. megg - Честита Баба Марта ...
02.03.2011 21:57
в този така интересен свят - изтъкан от добро и зло, ангели и хора, ... жълта и друга преса ... Докато четях провокиращия ти постинг, си спомних една Елин - Пелинова мисъл :" Ако нямаше зло, никой нямаше да знае какво е добро."
Поздрави! :)
цитирай
41. magicktarot - megg, Честита Баба Марта! :)
03.03.2011 00:17
Благодаря ти за припомнянето на тази вечна истина. Какъв ли щеше да е този интересен и прекрасен свят, ако нямаше добро - замислих се за това - дали щяхме да знаем какво е зло? Звучи малко странно като се изкаже на обратно... Поздрави, радвам се, че беше тук!:)
цитирай
42. mia2442 - Хермес Трисмегист?
03.03.2011 09:59
"Но няма нищо чудно – каквото горе, това и долу. Каквото на информационно ниво, това и на материално, че даже и на физиологично, хардуерно и софтуерно... Интересно място е Света..."

Хареса ми!:)
цитирай
43. magicktarot - mia2442, привет и благодаря ти!:)
03.03.2011 10:38
Хермес Трисмегист, да - донякъде на шега, донякъде - не:)
цитирай
44. compassion - Говорим за различни неща
03.03.2011 12:34
magicktarot написа:
Наскоро препрочитах за едни експерименти на Рупърт Шелдрейк, свързани с усещането, че те гледат в гръб - погледът влияе на околния свят, както и околният свят се отразява в мозъка. Нещата може би са взаимни - съзнанието е в и от света и светът е в и от съзнанието.

Аз казах, че съзнанието е първично, а ти каза, че материята и духа взаимно си влияят. Да, изстреляни веднъж в Космоса, мислите и думите добиват собствен живот и влияят обратно на съзнанието породило ги като първични - Негови (?) За правото на собственост може да се спори ;) Тайните ми агенти разкриха, че идеите се "фабрикуват" от космическия разум и се "пускат", а индивидуалните носители на съзнание кой каквото могъл "хванал" :)))))))))))))) Май и двете сме "попаднали" на едни и същи идеи и сега ги "преживяме":)))
Харесваш ми, умнице, хубавице (сериозно)!
цитирай
45. magicktarot - compassion, благодаря ти много! И ти много ми харесваш!
03.03.2011 15:03
Космическият разум - мисля си дали той не пуска понякога целево към определен носител или носители някоя идея, не само "случайно" - който хване - хване:))))) Т.е. дали не подбира "носителите" в някакви своеобразни, космическоразумни групи? Добре е тайните ти агенти да се поразровят по-сериозно в "личните" подбуди на този Разум - би било невероятно интересно да узнаем повече (без да го сърдим излишно обаче:))))) Поздрави, Румяна! Развесели ме, имаш рядката дарба да вдъхновяваш хората!
цитирай
46. vladun - Верни наблюдения,
05.03.2011 03:05
поднесени с добре балансиран хумор.
То затова изданията са групирани в пресгрупи - едни и същи собственици притежават няколко издания - едно по-сериозно, друго - забавно, трето - откровено жълто - та от там и едни и същи новини в различните издания...
Поздрави, Соня:)
цитирай
47. magicktarot - Поздрави, Владимир! :)
05.03.2011 18:19
Благодаря ти за коментара! Да, така е с пресгрупите, но моите наблюдения бяха, че доста по-рано излизат сериозни новини в жълтите издания и то издания, участващи в различни пресгрупи от тези на сериозните. Явно такива са начините за поднасяне на новините, важното е да ги има.:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2718980
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953