Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2010 16:32 - Как бе спасена Земята – с желание, самодоволство, чувствени наслади и Деветка Чаши
Автор: magicktarot Категория: Забавление   
Прочетен: 3119 Коментари: 0 Гласове:
5



Отново Чаши, и пак тройки, но умножени по три. Ето я Деветка Чаши. Мечтата на всеки, който хвърля Таро. Кроули я определя с ключовата дума ЩАСТИЕ.   Тя е Йесод от Дървото на живота, т.е. основата. Уравновесяваща карта, стои на средния стълб от Дървото. Йесод, деветата сефира от кабалистичното Дърво на живота, отговаря на астралния свят. Взема Светлина от Тиферет – Христос, Жертвания Бог, Красотата - излъчва своята Светлина към Малкут – Царството, Земята.

Деветка Чаши се управлява от Юпитер в знака Риби. Юпитер – най-големият благодетел от околните планети - се чувства много добре в Риби, в екзалтация е, т.е. всичките му качества се завишват и облагородяват /ако има какво да се завиши при него/.
Малко отклонение за оправдаване на заглавието. Преди няколко години Юпитер спаси Земята, съответно и съществата, които я населяват, от една разбила се комета, чиито останки той привлече, поради силната си гравитация /като причина на привличането поне това засега е открила физиката, независимо от квантовата и струнната теории, но може да има и друга причина, освен гравитацията/. Наистина е благодетел! Използвам случая да Му благодаря!   Да се падне тази карта е нещо като благословение. Както казва Кроули, Юпитер е планетата на Хесед, който представя Водата в нейното най-високо материално проявление, а Риби от своя страна извеждат на преден план най-спокойните и ведри качества на Водата. Комбинацията между Риби и Юпитер дава едно равновесие и пълна хармония между чувства, усещания, емоции и телесни процеси. Тялото се чувства добре с душата и душата с тялото.   В колодите карти Деветка Чаши се представя основно в два образа – девет препълнени и преливащи чаши, на фона на море и цветя, и самодоволен пълничък господин, седнал на пейка, на фона на маса с девет чаши.  
imageimage

  Много автори приемат, че деветките в Таро, както и всички други числа, са свързани със съответните големи аркани от колодата, които съдържат даденото число. В случая – девет. Девет се съдържа в Отшелника и в Слънцето. Твърди се, че малките аркани са по-низши вибрации на съответните козове. Наистина, може да се мисли, че Деветка чаши е хибрид между Отшелника и Слънцето, като е запазила почти изключително само благоприятните аспекти и от двата коза.   Други пишат, че Деветка чаши е свързана със самота, понеже човекът, изобразен на нея, е почти винаги сам. По мои наблюдения не е така. Едно от ключовите значения на картата е самодоволство, което значи, че този човек не е самотен. Самотен означава да му липсва компания. Господинът от Деветка чаши е напълно доволен от своята компания, дори може да стане недоволен, ако някой се присъедини към него и му прекъсне самообщението.   Това със самотата идва и от влиянието на Отшелника. За мен Отшелника също не е самотен и не значи самота. Изолация да, но винаги доброволна! Отшелникът също е в голяма степен самодоволен и самодостатъчен – в противен случай нямаше да може да стане отшелник.   Девет като число съдържа много магични смисли. Едно от основните му качества е, че определя завършен цикъл. По тази причина може да се приеме, че понякога, когато се падне Деветка чаши, тя може да означава приключване на дадена дейност, връзка, период и пр., но това приключване не е свързано с нещастие, фрустрация и усложнения, а всъщност е преминаване на съответното „нещо” на по-високо ниво. Приключването в такъв случай носи или ще донесе наслади и удоволствие.   Ето някои от ключовите думи, свързани с Девет Чаши: успех, удоволствие, познание, сигурност, задоволеност, вярност, себеотдаване, съгласие, доверие, емоционална интелигентност, изпълнение, дар от Съдбата. Последното е една от често срещаните интерпретации. С нея трябва да се внимава. Защото, ако този, на когото се хвърлят карти, няма някакви определени желания /това се случва рядко, но има такива хора/ и в настоящето му не може да се намери нещо, което да се съотнесе с тази карта, то това почти винаги значи неочакван дар от Съдбата. В такъв случай човекът трябва да внимава да не го изпусне, защото дори даровете не винаги могат да бъдат разпознати. Дори може да се каже, че това се случва често. Както са казали древните – няма лоша Съдба, просто хората не винаги си улучват Пътя.   За отрицателните аспекти няма да говорим. Има ги, знаят се. Но според мен целта на Таро е да се работи с него. Което значи човекът да подхване тия архетипове, или модели на живот, възприятие и пр. и да ги интегрира в живота си по най-подходящ за него начин.

Това може да стане като вникне в тях и схване, чуе, усети, види или каквото предпочита от НЛП накъде духа вятъра, или, ако не може да схване – гадателят /или консултанта му/ да му даде възможно най-добрите съвети. Това е много голяма отговорност и много малко хора могат наистина да дадат в повечето случаи адекватни съвети. За съжаление не всички, които се занимават с Таро, осъзнават това и така поемат отговорност за чужди съдби, което неминуемо се отразява на тяхната лична Съдба. Затова по-добре е всеки сам да разбере какво му казва Таро. Гадателят и познавачът на Таро могат да помогнат на клиента съм да си даде съвети.
  Разбира се, всеки гадател веднага ще може да прецени дали при клиента картата е в положителен или отрицателн аспект. И предното съвсем не зависи само от това, дали е обърната, или не. Всъщност, аз не признавам много това с обърнати и необърнати карти. Мисля, че е твърде дребен детайл, който някой си е изсмукал от пръстите и го е раздул страшно много. Поне моят опит досега ми показва, че няма много голямо значение дали картата е обърната или не е.   Все пак да не забравяме, че когато хвърляме таро, самите ние може да стоим надолу с главите, дори е почти сигурно, че стоим така, особено по отношение на хората, които са на противоположния на нас край на Земното кълбо.   Някои от съответствията на Девет Чаши: слон, женшен, дамяна /това е един афродизиак/, кварц, жасмин, корен от перуника и други ароматни корени. От Боговете отговаря на: Зевс, Диана, Ганеша.Ганеша  е повелителят на мъдростта, интелекта, обучението, разсъдливостта, късмета и щастието, врати, порти, входове, домакинството и писането. Той е унищожител на пречките и като такъв е нормално да бъде призован преди всяко начинание с формулата: Аум Шри Ганешая Намах (Привет на името на Ганеша) .

image
Добре е образ на Ганеша да се използва като допълнение към медитацията върху Девет Чаши.   Този многолик Ганеша пък напомня един от двата демона, които съответстват на Деветка чаши в гоетията – на Данталион.

imageПредставят го като Той/Тя, който е велик и могъщ херцог, който се явява като човек с безброй женски и мъжки лица и в дясната си ръка държи книга. Задължен е да научи всекиго на всички изкуства и науки и да изважда всички тайни помисли на бял свят, защото той знае мислите на всички мъже и жени и може да ги промени както пожелае. Може да предизвиква любов и да ви покаже образа на всеки човек, навсякъде по света. Ето, дори и демоните, свързани с деветка чаши са „благоприятни”!
  Стигаме до края, засега, на нашия сеанс... Падна се Деветка Чаши! Няма за какво да ви пожелавам късмет, щастие, любов, здраве – всички тия блага са налице!      



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2729055
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953