Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2015 18:31 - ЧАКРИТЕ - НАРИСУВАНИ С МАРГАРИТКА
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 2125 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image



Маргаритката (лат. Bellis perrenis)

В интерес на истината, нямах намерение да се занимавам с нея - канех се да откривам новата рубрика в сайта-"РАСТЕНИЯ НА СИЛАТА" - със съвсем друго цвете. Но с цветята не винаги можеш да излезеш на глава, нито да предвидиш каквото и да било. Това са едни безкрайно своенравни и тайнствени Творения, които, вероятно, нямат много аналози в различните "светове". Или, ако включа малко романтика, като нищо тези ефирни, но вечно живи красиви творения може и да са вид антенки, свръзки между Нивата на Творението?

И съвсем без всякакво предупреждение, Маргаритката ме омагьоса със СВЕЩЕНАТА ГЕОМЕТРИЯ на своята тичинка.


Като символ това цвете има множество и богати значения. Има дори Световен ден на Бялата маргаритка - в чест на това, че се е използвала успешно при лечението на туберкулозата. Тя може да се яде - в повечето си разновидности. Има и лечебни свойства, и за вътрешно, и за външно приложение. Тя подпомага зарастването на рани - от там символизма, че прочиства, изчиства, укрепва и лекува наранените човешки души. Цвете на чистите чувства, на скромността и вечната красота. От античната митология се знае, че Маргаритката е една нимфа, в която бил влюбен богът на овчарите. Тя не го харесвала и не искала той да ѝ досажда - затова се превърнала в много маргаритки - за да не може той да я различи коя е. От християнската традиция - маргаритките са сълзите на Мария Магдалина. Маргаритката е била известна в Европа от дълбока древност - намирани са шноли с украса, изобразяваща маргаритки, от минойската цивилизация на остров Крит.


Името ѝ на английски - daisy - има етимология от "day"s eye" - око на деня. Защото маргаритките се разтварят, когато изгрее Слънцето и се затварят при стъмване или разваляне на времето.


...


Ето и ЧАКРИТЕ, които видях в Маргаритката, и не се сдържах да ги изобразя! Невероятни МАНДАЛИ се крият в това цвете, символ на лоялната любов, на лечението, на скромността, простотата и красотата...



image


МУЛАДХАРА



...



image


СВАДХИСТХАНА


...





image



МАНИПУРА





...


image



АНАХАТА




...




image



ВИШУДХА


...



Цялата статия: ТУК




.....



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2724101
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953