Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2014 12:53 - ПРИТЧА ЗА БОЖИЯТА ПОМОЩ
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 1919 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 06.08.2014 13:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


През годините съм срещала тази история на няколко места, като нито едно не посочваше автор – вероятно е съвременен фолклор. Но, каквото и да е, показателна е и може да ни научи на: „що е ВНИМАНИЕ”, „какво е КОНЦЕНТРАЦИЯ”, „що е БУДНОСТ, и какво значи МЪДРОСТ”.

 


Преразказвам я и аз, тук. Интересно е, че съвсем скоро пак я срещнах, най-неочаквано за мен! А и синхронно, изключително синхронно! Защото и България в момента е заплашена и страда от наводнения!

 


Боже, пази ни!

 


И историята:

 


Завалял много силен дъжд и реката до едно градче излязла от коритото си. Дъждът продължавал. Реката заплашвала да наводни градчето. Управникът на града изпратил помощниците си да обиколят всички жители и да обявят, че се налага спешна евакуация. Повечето жители послушали хората на управника и се заели с бърза подготовка за напускане на градчето.

 


Когато обаче един от помощниците на кмета стигнал до къщата на шивача Смит, шивачът казал, че има голяма вяра в Бога, че ще Му се моли да спаси градчето и жителите му, и че няма да напусне дома си. Всичко щяло да бъде наред!

 


Помощникът нямал време за спорове – тръгнал да предупреждава и други хора – имал много работа.

 


Не минало много време, и нивото на реката се покачило. Дъждът не спирал! Шивачът Смит бил принуден да се скрие от водите на втория етаж на къщата си. Докато стоял там и продължавал да се моли, погледнал през прозореца. Покрай него минавала една от лодките на речния патрул, които спасявали изостанали по къщите хора. Капитанът на лодката казал на Смит да се качва, но Смит отново отказал – повтаряйки, че вярва пламенно в Бог и че е убеден, че Той ще се погрижи за него. Лодката отминала...

 


Съвсем скоро водите отново се покачили. Смит трябвало да се качи на покрива си. Стоейки отгоре, над него закръжил спасителен хеликоптер.  От него му извикали:

-     

-  
Смит, какво правиш още там?!?! Хващай се за въжето, ще те издърпаме!

-     

-  -
-  
Не! – отвърнал шивачът. – Бог ще ме спаси!


...

Цялата притча:

ТУК

...

Сайтът ми във Facebook:

Виртуален ашрам "ТРЕТО ОКО"

...

И един поздрав от мен за всички Приятели тук! Мое изпълнение, без музика :)








Гласувай:
15



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2728949
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953