Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2012 11:14 - Ближете се по-често, бе, хора! :)
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 8127 Коментари: 20 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

По Кроули и Уилсън

...

Ревниви са животните –

това е всеизвестно.

Ревниви са и хората –

и все не им е лесно.

О, нека поиграем с езици ний сега,

защото за игра са

създадени в света.

И трудното във лесно те мигом преобръщат,

и болното във здраво най-скоростно превръщат.

А ревността ужасна,

с облизващ, здрав замах,

в любов я сторват вещо,

изгонват всеки страх.

Велико Просветление

с Великия Език -

кога играе смело,

а не от нервен тик.

Животното добричко

се с него изразява –

то ближе те във унес,

дори да ти додява.

Ах, Любовта Природна

с език се съобщава.

Със близане от думи,

или пък на тела...

Едно и също нещо,

твърдят, било това.

… 

Цялото: ТУК




Гласувай:
42



1. makont - Всъщност, така е!
16.11.2012 11:59
Това близване с любов е най-истинското, най-откровената целувка. От опит го знам, с кученцата, те винаги не пропускат случай да близнат и то така съсредоточено, така концентрирано, сякаш от това животът им зависи. А не е ли така, животът ни не зависи ли от това, да ни показва някой че сме обичани, и ние да го показваме. Права си, Меджик, да се научим от животните на любов!
цитирай
2. mt46 - Поздрав за стихо-озарението, Меджик!
16.11.2012 12:28
Някои хора може да се бъзикат -
но от важно значение е езикът... :)
цитирай
3. svoboda64 - :)
16.11.2012 12:49
&)))
цитирай
4. sistemite - Магик, гласувам в "зелено" ....
16.11.2012 13:10
Подкрепям и мнението на Маконт! Ще дам пример с моята немска овчарка (Берта - старонемска - с дълъг косъм, която в в "седнала" позиция е една глава над нормалната височина на маса на която се хранят хора). Когато сменя косъма ( тази порода сменя огромна количество) не и е комфортно и се опитва сама да го прави. За целта, с подходящ гребен - двуредов, от които единият по-висок ред е пружиниращ се сваля тази стара козина и по-време на тази процедура кучето не пропуска - поне 10 пъти да те близне по ръцете. Благодарно е ( така изразява своята благодарност). Същото - не пропуска да го покаже и когато се нахрани - винаги и задължително. НО, това е от благодарност, т.е. дал си - значи си заслужил си "близване". Спорно е , ще каже някой ( и ще бъде прав), че това не е израз на обич. Аз пък ще отговоря така : А, когато нищо не съм дал и не съм заслужил (един вид) благодарността, но в същото време, само отключвайки входната врата и кучето ме "близне" само заради това, че съм се прибрал в къщи - това какво е, т.е. от какво го прави, след като няма причина за благодарност ? Като, че ли от обич (нейна си, природно заложена инстинктивна реакция, дефинираща - обич - "по животински"). Изглежда е така, а ?
цитирай
5. martiniki - всеезично:))
16.11.2012 13:38
есенно есеестично естетично;))
цитирай
6. sestra - Езиков
16.11.2012 14:05
тест :)
цитирай
7. анонимен - НЕ СЛУЧАЙНО
16.11.2012 14:09
първата Божа заповед "ОБИЧАЙ БЛИЖНИЯ СИ !", съвременни "философи" са перефразирали в "БЛИЖИ ОБИЧАНИЯ СИ !"
цитирай
8. magicktarot - Re:
16.11.2012 14:59
1. makont Привет, Майче! Да! :))) И аз като кучкарка, че и коткарка съм с лични наблюдения - може за нас да са "безсловесни", но това нищо не значи - някакъв мисловен конструкт и нашенска си проекция, която сме приели за "чистата и свята Истина". :) И Любовта някак се губи в това. Разбира се, тук съм вложила многосмисленост - не визирам само животинките, но казват - мъдър е този, който се учи от придивно "по-низшите"... Прегръдки!

=

2. mt46 Благодаря, Марине! :) Така е, а и бъзикането, в главния му смисъл, също се извършва с език! :))))

=

3. svoboda64 Поздрави, Боди! :)))

=

4. sistemite Привет! Така е с кучетата, и аз имам голям пес, че и котки. :) Това за благодарността - не ти ли се струва, че тя е просто израз на Любовта, която хората често забравят? А иначе - мисля, че не всичко, за което правим мисловни построения е точно така - и че понякога не си струва да ги правим. Защото благодарността е човешко понятие - а ние с лека ръка го приписваме на всичко живо и неживо. Съществата може наистина да действат от Любов - а не от благодарност, сметкаджийство, изгода и т.н. Просто Любов! ;)

=

5. martiniki Привет, Дора-Марта! Ех, как само си го казала! Толкова "е"-та - а това е буквата на Любовта - 6... :)))

=

6. sestra Здравей, Стани! Точно! ;)

=

7. andreshko Така е - и имаме късмет, че тази игра на думи и перифразиране може да стане в българския - което наистина, може пък да не е случайно. ;)
цитирай
9. hristo27 - И близането на сладолед не е по- м...
16.11.2012 15:19
И близането на сладолед не е по- малко удоволствие... :)))
цитирай
10. magicktarot - Re:
16.11.2012 15:26
9. hristo27 Абсолютно, Ице! :))) Това е добра илюстрация на нещата, за които говоря. Близането на сладолед разпалва взаимна любов между човека и сладоледа - и се сливат в лудо удоволствие! :)))
цитирай
11. gocho52 - "С Блажо ний сме ближни.
16.11.2012 16:27
С Блажо блажно ближем"
Т. Расиев
цитирай
12. magicktarot - Re:
16.11.2012 16:52
11. gocho52 Георги :))))

С Блажо сме блажени,
щото блажно ближем.
А не се налага
бясно да нагъваме.
Затова сме ближни,
щото сме блажени.

:))))
цитирай
13. stela50 - Привет, Магична !
17.11.2012 00:16
И аз като Мая веднага направих асоциация с животните,
те благодарят, галят, обичат чрез близане, с езиче, и този жест
винаги е много мил... Ние си имаме домашна любимка Зайка ,
която е най- умното зайче на света и е красавица, но това е друга тема.
Разбрах за какво иде реч в този езиков стихотест ...
Лека и спокойна нощ, мила !
цитирай
14. shtaparov - Вероятно
17.11.2012 05:14
Вероятно от "ближене" произлиза и думата "сближаване",което потвърждава твоите прозрения! :)) Поздрав за положителните чувства,които влагаш в статиите си!
цитирай
15. magicktarot - Re:
17.11.2012 08:44
stela 50 Привет, Звездна! Благодаря ти! :) Зайчетата са много сладки и интересни! Като малка много си мечтаех за заек и нашите ми взеха - беше много отдавна, в детската градина бях още, но не съм забравила прекрасните емоции и моменти с това същество. :)

=

shtaparov Благодаря, Щапаров! Не знам дали наистина са свързани етимологично тия думи, но звучи логично и съвсем на място! :) Действително, опитах се да направя игра на думи - вместо "сближавайте" използвах на шега "ближете се" :))))
цитирай
16. jabalka - Привет и от мен magicktarot!
17.11.2012 11:17
Езикът може да бъде враг , във враг превърнал се и първи помощник за сетивно опитващи пространството хора и чат-пат личности...:))

когато сме деца предимно в пълзяща възраст - опознаваме света и се сприятеляваме с със хора и животни чрез опитване т. е език- облизваме света понякога е сладостен, понякога изгарящ...
Поздрави от мен и най - добри пожелания!

цитирай
17. magicktarot - Привет, Ябълчице! :)
17.11.2012 13:02
Навремето по руски учехме една поговорка : Език мой - враг мой, език мой - друг мой. Това, разбира се, може да се възприеме и като орган език, и като реч (която също се изговаря пряко с органа език). :)

Много на място споменаваш бебетата! Всъщност, и хората, и личностите, и еготата, и човеците основно и най-често опитват пространството сетивно - с наличните си сетива. И най-често езикът е този, който изразява това, което са възприели чрез сетивата си от "пространството" . ;) Погледнато от този ъгъл - то май и като големи "облизваме" околността, ха ха! Виж на каква асоциация ме светна! :))) Поздрави!
цитирай
18. jabalka - Ами - Радвам се !:))
17.11.2012 13:15
magicktarot написа:
Навремето по руски учехме една поговорка : Език мой - враг мой, език мой - друг мой. Това, разбира се, може да се възприеме и като орган език, и като реч (която също се изговаря пряко с органа език). :)

Много на място споменаваш бебетата! Всъщност, и хората, и личностите, и еготата, и човеците основно и най-често опитват пространството сетивно - с наличните си сетива. И най-често езикът е този, който изразява това, което са възприели чрез сетивата си от "пространството" . ;) Погледнато от този ъгъл - то май и като големи "облизваме" околността, ха ха! Виж на каква асоциация ме светна! :))) Поздрави!


Безмерно сетивен ден от Мен! :))
цитирай
19. get - - О, език мой - враг мой !!
18.11.2012 12:27
- Не мога да говоря, в такъви едни аспекти за мястото и значението на "езикът" в любовта м/у хората ?!

- Но до това, че ако животно ближе раната ?!! - чел съм че в древността ако даден герой-воин е ранен ... наранявал най-близкият приятел на човяка ... та когато кучето ближе раната си да ближе и неговата ... казват, че вследствие на това настъпвал удивителен терапевтичен ефект ... Раната зараствала "в пъти" по-бързо ?!

от Гет "историк-ветиринар"
цитирай
20. magicktarot - Гет, благодаря ти, че припомни и чудото
18.11.2012 13:43
на лечебното близане от Куче! Мислех и аз за него, но не сколасах да го вмъкна в стихото. Не знаех за тази практика от древността - звучи страхотно! Като си помисля колко такива неща сме забравили и хич не ги търсим - а тези, които са още известни, се приемат за вещерство (в лош смисъл) и бабини деветини.

Благодаря ти, Ветеринарю! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2719292
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953