Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2012 11:17 - Пипалата на Чакрите, Голото Хоро и ... бай Иван
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 5794 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 13.06.2012 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Макар да бе трениран, знаещ, изкусен и ясновиждащ, на бай Иван, както сме споменавали и друг път, често му се случваха неочаквани и нестандартни стечения, които винаги оставяха по няколко изхода за йогина, но той, по съвет на своето ОМ-Съзнание, избираше само един-единствен такъв. Всъщност, това с избора на един-единствен се отнасяше за всеки един човек, дори за абсолютно незанимаващ се с йога, но това са други истории и, ако трябва да ги описваме, няма да ни стигне мястото на планетата...

Та, един ден бай Иван бе поканен на градинско парти-барбекю от свой млад последовател. В събитието щяха да вземат участие и йоги, и нейоги, затова менюто бе предвидливо уточнено и описано: за йогите тиквички, чушки, гъби и лук на скара. Лукът беше вид глезотия и престъпване на режима, защото той, както е известно, е тамасична храна - на простосмъртен език - "мръсна, тъмна и неенергична" - тъй като растеше в Земята, невиждайки Слънце.

(Бай Иван, макар да спазваше канона, често се чудеше защо древните философи бяха направили такава класификация на невероятния лук - та нали той имаше и надземна част, която беше в контакт, макар и непряк - то кой ли е в пряк!? - със Слънцето, и тази надземна част комуникираше пряко с корена, т.е. с луковата глава, по време на растежа на това растение?! И нали всяко едно растение, например плодът ябълка, също имаше корени, които го хранеха и той не можеше по никакъв начин да се превърне в ябълка, ако нямаше подземни корени, колкото и да го грееше Великото Слънце?).

За нейогите бяха предвидени горните зеленчуци, плюс свински пържоли, кебапчета и кюфтенца. По неписано споразумение бе ясно също така, че алкохол, вода и безалкохолни ще пие всеки, който си поиска - и йоги, и нейоги - на своя и само на своя отговорност... На такъв принцип бяха вписани и салатките от сурови зеленчуци...

Бай Иван по принцип не си падаше по такива купони, и изобщо - по всякакви - но, за да не обиди своя верен последовател, реши да отиде на дворното парти. Когато взе адреса бе много учуден, защото се оказа, че ученикът му живее къща до къща с един възрастен и много скъп БайИванов приятел - бай Стоян.

Настъпи вечерта на купона. Още с пристигането си, Бай Иван каза на домакина, че е приятел със съседа му и погледна дали няма да го види в съседния двор - да му се обади. Домакинът, ухилен, каза, че е предупредил бай Стоян, че тази вечер ще има шумотевица и той, и без това от лягащите рано, явно вече бил легнал, най-вероятно - с уставно поставени тапи в ушите. При това обяснение в съзнанието на бай Иван се намъдри един бегъл извод, че явно Стоян и друг път е бил свидетел на съседски купони и че, може би, не е бил очарован от тях. Но, разбира се, това бегло просветване не можа да развали настроението на Йогина и той се впусна във веселбата. 
...
Продължението: тук








Тагове:   вяра,   хоро,   чакри,   бай иван,   аеиа,


Гласувай:
14



1. apostapostoloff - Къде е голото хоро?
13.06.2012 11:52
Има ли там нещо за разкрачване?
цитирай
2. mt46 - Поздрави, Меджик!
13.06.2012 12:25
Хубав, интересен разказ... Вкарала си бай Иван в центъра на чудно Голо Хоро... :) Не знаех, че йогите можели да свалят звезди... :)
Много поздрави и на бай Иван /мъжкото ти "аз"/! :)
цитирай
3. stela50 - Здравей, Магична ...
13.06.2012 12:59
Завиждам малко на бай Иван - не, не за голото хоро,което го е накарало да предприеме и невъзможни действия, за да запази едно старо приятелство ...
а за това колко лесно може да сваля звезди ...
А за науката - да уважаваш , без да вярваш ... всъщност всичко е възможно .
Сърдечни звездни прегръдки !
цитирай
4. magicktarot - Re: :)
13.06.2012 18:14
Апостолов, има, има :)))))))))

=

Марине, благодаря ти! :) И от името на бай Ивана! :))) Е, такъв избор е направил - да свали звезди, можеше да избере друго - нещо по-лесно, ама в моменти на спешност...;)))

=

Звездна, привет! :) Лесно му е на бай Иван с тия звезди! :))))) За вярването и уважаването - има много примери за необходимата несъвместимост между двете. Вярата е нещо, което е безгранично - и само лично човек може да го ограничи и да реши доколко и в какво да вярва. Има примери с неизлечимо болни хора, за които науката твърди, че не е възможно да са живи, а те си живеят и то качествено. Някои от тях, ако бяха повярвали на науката, наистина нямаше да живеят... Те са избрали да вярват в нещо друго - по-неограничено. Като същевременно са се възползвали и от постиженията на съвременната наука, т.е. уважили са я...;) Звездни прегръдки!
цитирай
5. megg - Вярата!
13.06.2012 21:15
Винаги съм вярвала, че звездите могат да спасят Любовта. И я спасяват. Сега разбрах, че магичността им е много по - голяма ... и петдесетгодишно Приятелство съхраняват! Магичност, магичност, ... ама без вярата на твоя Йогин надали щяха да успеят! ;)))
Поздрав, Магична, за хубавия разказ!
Звездна вечер! :))
цитирай
6. magicktarot - Благодаря ти, Мег!
14.06.2012 01:59
Бай Иван май наистина знае как да вярва, т.е. как да прилага Вярата в "нашата" Вселена...:)))
цитирай
7. imbe - golo horce :D
16.06.2012 15:23
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2733955
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953