Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2012 01:45 - Осъзнати сънища и блатна марихуана
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 2124 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Докато Йоан Кръстител се опитваше самоотвержено да извади Слава от шока, в църквата, от която той излезе, се разигра причудлива сценка.

     Едно седемгодишно момченце бе влязло там с баба си и стоеше чинно до нея, държейки запалена свещ в ръка и гледайки лицата на иконите от иконостаса.

 - Бабо, бабоооо! Гледай...

 - Ваньо, моля те, недей крещя така, грехота е! Остави ме да се помоля и ще ми кажеш после, моля те! Шшшттт.

     Ваньо млъкна за момент, но не можа да изтрае:

 - Кой е на тази икона? Виж, де, бабо! Същият е като попа! Миналия път не беше такъв!

 - Ваньо, престани, моля те! Глупости говориш! Това е Йоан Кръстител, няма нищо общо с отеца, и си е съвсем същия като миналия път! Помолих те да не крещиш така!

 - Сигурен съм пък!

 - Глупости! Хайде!

     И бабата задърпа внука си към свещниците, където поставиха запалените свещи и после излязоха от храма.

  ...

     Отец Добромир Шашмалонов бе, меко казано, странна птица. И момченцето Ваньо бе напълно право, че той е този, който се звери към богомолците, под формата на икона на Йоан Кръстител. За радост на свещеника обаче, единствено в много редки случаи някое дете можеше да забележи странната подмяна на „оригинала” в иконата и да разпознае в образа на светеца „попа”. Повечето хора виждаха това, което мозъкът им бе свикнал да вижда – както в сляпото петно мозъкът си построява съответен измислен образ, така мозъците виждаха иконата, с която бяха свикнали „по принцип”. Тук няма да се задълбаваме с какъв процент от заобикалящата ни реалност се случва това, което ставаше с подменената икона. Защото няма време! Шашмалонов-Йоан Кръстител наливаше вода и кока-кола в устата на шокираната Слава и очакваше с висше нетърпение тя да вдигне кръвното и да излезе от шока, за да може да каже какво точно се бе случило. Защото, независимо че бе наблюдавал цялата сцена, Йоан-Добромир-Кръстител не успя да разбере като как така Пламен Симеонов бе всмукан в неговото меню. Меню като меню! Никога не бе правило такова нещо преди!

     След няколко дълги минути, Слава показа ярко изразени признаци на Изход от шока, вдигайки ярък скандал на кафеджията – идваше й да му откъсне главата! Тоя идиот си бе позволил да злоупотреби с тялото й по най-долен и ужасяващ начин! Ето как: наливаше й кока-кола в устата – напитка, от която Слава се страхуваше като дявол от тамян и която не бе близвала от над петнадесет години!

     Много е опасно да попаднеш под огъня на жена, с която си злоупотребил по този начин. Това наистина отнема време. Но, отнемайки на едно място, всъщност дава другаде – затова тук виждаме малка времева кошница, в която ще можем да метнем малко повече неща за странната птица – свещеник Добромир Шашмалонов.

Продължение: тук




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Здравей, Меджик!
14.04.2012 08:14
Понеже си доста словоохотлива, тук си се отклонила от основната нишка... Този Йоан Шашмалонов /Шаш-манолов/ е много-странен образ и мястото му е по-скоро в Блатото, отколкото в Църквата... Дарила си му свръхестествени способности и опасна власт, раз-рушаваща природните и духовните основи...
Светли празници! :)
цитирай
2. stela50 - Поздрави , Магична ...
14.04.2012 10:18
Светли празнични дни и сърдечни пожелания
за бъднини и добрини !
цитирай
3. анонимен - Хареса ми името на свещеника :)))
14.04.2012 15:55
И онази думичка с неоползотвореното време :)
Хубави празници !
цитирай
4. magicktarot - Re: :)
14.04.2012 17:16
1. mt46 Марине, ха ха! :))) Подгонила ме е верно една логорея - не помня това от естрогените ли зависеше, от други ли хормони, ама карай! :))) Името на отеца по-скоро ми звучи като Шашма-лонов (от шашма и лоно;) ... А колкото до мястото на някой - май много хора не са си на мястото, или най-малкото - не могат да бъдат на точното място в точното време, това второто Шашмалонов го умее често.:) Светли Празници! :)

=

stela 50, Благодаря, Звездна! Благословено Възкресение и Светлина желая на теб и любимите хора!

=

3. анонимен , Светли Празници, Анонимен! Благодаря ти за включването и отзива! Май това е някакъв бъг, защото не съм сложила, доколкото си спомням, разрешение за анонимни коменти, но, който и да си - явно си някой регнат блогър, на който му е изтекла сесията. Поздрави и времеползотворявай! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2733923
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953