Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 23:52 - Звезден шоколад
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 4006 Коментари: 11 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

     Макар на носа на Йоан Кръстител хич да не му се вярваше, че Пламен Симеонов се занимава с търговия с екзотични растения, редно е да уточним, че той наистина се занимаваше с това – и то много по-търговия и много по-екзотични, отколкото можеха да си представят повечето хора на планетата. Но засега тази полуполовинчата информация ще я оставим да отлежава – когато става дума за Симеонов, никога не може да се каже всичко изцяло и отведнъж, естеството му просто е такова, не за друго...

     След споменатия джиесемен разговор, Пламен Симеонов продължи да омагьосва Слава, която усещаше, че с всяка една дума все повече попада под влиянието на този ... невъзможно-нереален, но отчайващо реален човек. Имаше нещо в него, което тя не можеше да определи, усещаше, че го има това „нещо”, но някак полуподпрагово. Иначе, повечето неща, които й говореше този рус прошарен красавец, не значеха нищо за нея. Дори в един момент тя се усети, че не възприема смислово думите на ченгето. Защото всичко, което Симеонов казваше (а той не си даваше зор да замълчи дори за миг), беше твърде далеч от настоящата Славина реалност. Да, младата жена бе доста начетена по отношение на различни религии, символика и тайни общества, но всъщност сегашните й действителност и занимания бяха твърде далеч от всичко това. Тя бе двадесет и осем годишна, несемейна, завършила блестящо една трудна филология, но накрая на студенстването си неочаквано дори за самата себе си създаде фирма за покупко-продажба на недвижими имоти и се задълбочи в този бранш. Филологията отиде в пета глуха, така да се каже. Фирмата й тръгна невероятно добре, въпреки твърде намаленото търсене, огромната конкуренция и отчайващото свиване на пазара – дали това се дължеше на някаква нейна неподозирана дарба, дали на късмет, дали на съвкупността от тези и още някои фактори – това само Симеонов можеше да каже, но той рядко си позволяваше да дава току-така информация – дори на самия себе си.

     Макар че по начало Слава Илкова имаше доста разширени и нестандартни интереси, тя дотолкова бе затънала в разрасналата се фирма, че в последно време не можеше да прочете дори една книга като хората – бизнесът я бе завладял изцяло. Даже заради това не беше сколасала да създаде по-сериозна връзка с някой мъж (или с жена, или и с двата вида) – нямаше време. Към хората и тяхната „психика” Слава определено имаше огромен усет, „вродена дарба”, както я наричаше тя. Но в този случай за първи път в живота си тя не можеше да разбере какво представлява Симеонов – и затова му позволи (без дори за секунда да заподозре) да я омагьоса по този начин. А може би именно липсата на адекватен сексуално-емоционален (има ли такова нещо?) партньор помогна на Симеонов да омае така тази красавица, която, не стига че беше толкова атрактивна, ами бе и над двадесет години по-млада от него... 

Продължението: тук




Гласувай:
16



1. martiniki - звезден шоколад, значи...звучи ми космично великденски;)
13.04.2012 08:21
досега бях в един блог за шоколад и прочетох за всякакви нечувани комбинации, дори за такъв с розов пипер...твоят ще е със звезден прах и има свойството да телепортира дори само при произнасянето на името -йеее! няма да е зле да ми се намират парченца под ръка

успоредно четох едно стихотворение, което така да ми хареса и пак намерих връзка с историята ти, магична

Далечно

Една светкавица се съблече.
Възхитен, я сподири гръм.
Любовта им небесна се стече
над дъждовния хълм.

Аз случайно се случих там някъде,
в тази чужда любов - като гост.
Непоканен - почти като вятъра.
Като ручея - мокър до кост.

...А ти спеше до мене сгушена,
на три дена с камили път.
И тогава удари градушката
уязвимата земна плът.

А ти спеше до мене, отляво,
със отвито, златисто бедро.
И далечно в съня си долавяше
мирисът на колендро...

Кръстьо Раленков
цитирай
2. mt46 - Интересно продължение, Меджик!
13.04.2012 09:38
Оказва се, че със Славка сме били колеги /и аз съм завършил трудна филология/, стана ми симпатична... Шоколадче!... Фамилията Босилкова по би й прилягала... Кафеджията Йоан се намесва магично, но... малко нетактично... :))
Поздрави! :)
цитирай
3. injir - Ne e li stranno, che ot izvestno v...
13.04.2012 10:55
Ne e li stranno, che ot izvestno vreme vse pishesh imeto na Joan Krystitel. Vidya li kakvo mu se sluchi? Imash neveroyaten uset da preduseshtash sluchvashtoto se. Pozdravi.:)
цитирай
4. get - :))) wake up ... magicktarot-Gwendi ! :))
13.04.2012 15:15
- Докато не си оСВОБОДИЛА (не си станала СебеАзиос/СебеПознала се !) ... вкарваш конструктите от ежедневният Свят (под формата на абстр. логическо мислене) в ... нещо много РАЗЛИЧНО ... А там действат правилата на ... (?):
- Най-близко до това, което се опитвам, да обясня е в "Теория на Хаоса" http://bgchaos.com/category/fractals/chaos/ ... с "друга" ЛОГИКА ... и подреденост ?!

- Поради нашето Его-Аз ние сме с качеството(ограниченост ?) специфично за ТОЧКОВ атрактор (?) ... което е и СПИРАЛАТА-лабиринт(?) ... или червеевата "дупка" в тъканта на време пространството - http://people.virginia.edu/~smb3u/NASPSPA9506a/img11.gif ... всичко това пораждаща се от линейният характер (временно-пространдствен континиум) на ТОЗИ свят ??! ... поради това виждаш и тъканта на Вселената, като "Мрежа на паяка" ? - Но на практика тялото на Майката наподобява пчелна пита ... поради това на времето древните са я наричали Пчелата майка - Мелита/Милит/ца (?!) ... Медената-Медеа :)
- Поради това и Йоан носи прозвищата ПредТеча ... Баптист(Окъпващ)(с това са пък са свързани множеството баптистерии при ранното християнство-арианство ?) ... Като с акта на "измиването" ... приелите Пътя ... се подготвят да станат ... носят Кръста ... та и от там последното прозвище Кръстител, на същият ?!

- Но всичко това е в контекста на нашето пребиваване на Този свят ... която в Теори на Хаоса се нарича "Играта Живот" ... със специфичният "ШАХМАТЕН МОТИВ" (ще провериш ли ?) дали такъв мотив не се среща в ... керамиката на "елините"(или както поне ни внушават, че е тяхна ?) !
- Този ШАХМАТЕН МОТИВ ... пък е свързан с една комбинаторика ... която се нарича "Райски градини/селения" - http://bgchaos.com/265/fractals/chaos/%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82/ ... а казват че, стъпките в хорото на Ариадна (Критската богиня - Едната Светла !) следвали някаква "схема", която се съдържала в ШАХМАТНИЯТ МОТИВ, с което сме излизали от Спиралата на Лабиринта ... Живот ?!! :) - Накратко
цитирай
5. magicktarot - Re: :)
13.04.2012 18:23
1. martiniki, Дора-Марта, при теб винаги има синхронични чудесии! Някак наистина можеш да се телепортираш на точните места - и без "звезден шоколад" дори! :))) Страхотно е това стихотворение!

=

2. mt46 Благодаря ти, Марине! Босилекът е също магично растение, подобно на розмарина, и ми е много любим, но засега ще стои Илкова - Бос-илкова е много фрапиращо засега, но е яко де! :))) А Йоан не може да остави горката клиентка в шок - затова се намесва. Действително, той не е от най-тактичните иначе, усетил си го, без да го описвам! :)))))

=

3. injir Инджир, привет! И аз се шашнах като прочетох за тази синхронност, наистина странно! Още повече се учудих, че и ти си направила връзката! ;)

=

4. get, Здравей, Гет Ктист! Интересни неща, както винаги, но не можах да разбера какво имаш предвид в случая? Искаш да ми подскажеш нещо за настоящата хаотична история ли? :))) Ще се радвам да разбера!
цитирай
6. get - - Сблъскваме с феномен, който е описан от Рюноске Акутагава ... ? :))
13.04.2012 18:53
magicktarot написа:
...
4. get, Здравей, Гет Ктист! Интересни неща, както винаги, но не можах да разбера какво имаш предвид в случая? Искаш да ми подскажеш нещо за настоящата хаотична история ли? :))) Ще се радвам да разбера!

... в книгата му "Вратата Рашомон" ?? :)) ... различната интепретация на един и същи факт от реалната дейтвителност ?! - всеки от нас е склонен да обяснява едни и същи обстоятелства/факт ... съобразно нагласата си и способности да "вижда" :) !

- А относно развитието на сюжетната линия ... ни най-малко искам да се вмесвам ... на автора(ката) ! ... омръзнало ми е от ментори и духовни "скопци", които опитвайки се да докажат правилността на тезите си ... са готови да подпалят световна война или най-малко да стъжнят живота на Човек(а) ! :) ... така че, прощавай ако с нещо съм те ангажирал ?!!

от Гет ктист - брат в задругата на Силата ... Спомен(а) ... ?
цитирай
7. magicktarot - Гет, знаеш, че ми е изключително приятно да ме "ангажираш"
13.04.2012 22:32
по този начин! За Паяка и Пчелата - паежината я виждаме като паежина - ние. Ако минем на квантово ниво - тя става нещо съвсем различно. И май прилича на пчелна пита. ;) Не съм чела този автор, но мисля, че разбирам какво имаш предвид...
цитирай
8. get - - В работата ми, като полицай съм се сблъсквал с този феномен :)
14.04.2012 00:16
magicktarot написа:
по този начин! За Паяка и Пчелата - паежината я виждаме като паежина - ние. Ако минем на квантово ниво - тя става нещо съвсем различно. И май прилича на пчелна пита. ;) Не съм чела този автор, но мисля, че разбирам какво имаш предвид...

- Същностното на който се изразява в ... Колкото свидетели, толкова и версии на станало събитие(престъпление) !?! ... при едно такова разминаване в сюжетните линии при "свидетелите" ... обиковенно е добре ползваме Просто тройно правило ... тоест да изведем(приблизителене) усреднен модел ! :)

- Не смея да споря, с ...(?) - Защото още на времето, дон Хуан ми казваше :) че природата на Вселената (окръжаващият ни свят) е по същностното си "женски" - Мъжът(мъжкото) се (про)явява не по принцип, а като изключение ?

- Така че, воинът ... следва да се "движи" като ловец ... в Този свят ! - инак рискува, да го превърнат я в "паяк"(като Арахне) или да му одерат кожата, като на :) ... фригийският сатир-пан Марсий !! :)))))))))))))))))))

- Междувпрочем Атрактора, когато го сравнявах като паяжина или "червеева дупка" ... имах в предвид нещо подобно - http://wormholes.hit.bg/imgs/graphic1.jpg ... и поради това го възприемаме, като паяжина с радиално разширяващите се ... излизащи от средата и линии ?!
- Вероятно тази ще е по-нагледна - http://4.bp.blogspot.com/-4ks2mFfJo4c/Tm4DaahZWwI/AAAAAAAAAtc/frmX707gVHg/s1600/article-1269288-095FBC16000005DC-551_634x447.jpg ... но това, може да не е само в макро-космоса а в чисто човешки план ... тоест ние като еталон за мярка ... а не кълбото на планетата Земя ?!

- Отново след като си говорим с теб за Додекаедри ... Фибоначи ... Фуко(Спиралата, която описва махалото му) ... Леонардо(затното сечение) и ... поредицата на Фибоначи - погледни в този сайт ?! http://bgchaos.com/205/fractals/chaos/%d1%82%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%85%d0%b0%d0%be%d1%81%d0%b0-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bd%d1%8f%d1%82%d0%b8%d1%8f/

- А после ще се върнем ... към Паоло Учело :) и "Дамата със Зеленият дракон", който тя държи на верижка ... Играта на Живот ... тя пък дали няма връзка с нашите Народни шевици и Танци(танц на Ариадна) ... ?

от Гет ктист - брат в Задругата ...

П.П.
Пък накрая можем да се откажем, да сме наследници на така наречените ХелФайър клубове и ... ?
цитирай
9. tili - Нещо не съм в крак с
14.04.2012 00:37
тази звездна повест. Трябва да понаваксам, сори:(

Иначе като прост християнин ти пожелавам радостно Възкресение:)))
цитирай
10. magicktarot - Лили-Тили, радвам се да те видя! :)))
14.04.2012 01:27
Благодаря ти! И аз като още по-прост християнин ти желая Звездно Възкресение и една чудесна Възродена Пролет!
цитирай
11. magicktarot - Гет, благодаря ти за това
14.04.2012 01:31
подробно описание-пътуване из дебрите на проявено-непроявеното! Ще ми трябва време, за да осмисля всичко, то е ясно! Междувременно продължавам историята - твоите коментари тук ми дадоха някои идеи, които много ми харесаха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2719345
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953