Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2012 17:15 - Тайнственият символ
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 13146 Коментари: 20 Гласове:
34

Последна промяна: 05.04.2012 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      „Не мога да разбера защо във всички църкви, които посещавам, виждам навсякъде масонски, тамплиерски и мистични символи?” – такива мисли се въртяха в съзнанието на Слава, докато стоеше пред поредните „череп с кръстосани кости”, разположени току под централното разпятие в иконостаса на църквата.

     Продължението на мислите на младата жена съдържаше още следните акценти:

     Освен в църкви, тези символи присъстват и в джамии;

     Дали тези храмове не са строени от едни и същи хора?;

     Да не би да искат да обединят вярванията на разноверците?;

     Това би било прекрасно!;

     Дали църквите и изобщо – храмовете – не са някакви своеобразни резервоари на Свещена Енергия? Която се събира от посетителите?;

     Но и те на свой ред получават преобразувана Енергия?;

    Затова ли църковните служители карат хората да ходят да се молят в храм – независимо, че знаят, че Бог е във всички и Божи Храм е фактически Навсякъде?;

    Храмовете са резервоари и трансформатори на Универсалната Енергия...

    Храмовете са резервоари и трансформатори на Универсалната Енергия...

    Храмовете са резервоари и трансформатори на Универсалната Енергия...

...След като хаотичните, нетренирани мисли на Слава „засякоха” на последното заключение, тя престана да мисли за известно време... Кратък дзен-будистки проблясък...

    И тогава се случи...

    Макар и със затворени очи, Слава успя да види, че от черепа с кръстосани кости се спусна невидим за очите лъч, който направи светлинно „зайче” току до нея. На мястото на зайчето се появи... някакъв човек. Около петдесетгодишен, висок, атлетичен, младолик, руса, но доста прошарена коса, зелени очи. Пълната му визия Слава отново успя да види „без очи”. Всичко това трая едва части от секундата. Защото младата жена се стресна, изгуби връзката с дзен-будисткото състояние и, така да се каже, се върна в Света на Материята (или както там го наричат)... Отвори очи и вече видя с физическия си мозък страннопоявилия се човек. Наистина бе точно такъв, какъвто го видя и по другия начин! Той бе застанал до нея и също се взираше нагоре, в центъра на иконостаса. Не можеше да се разбере дали гледа разпятието или черепа... 

Продължението: тук




Гласувай:
34



1. gocho52 - Соня,
05.04.2012 17:51
в храмовете дали не ни доят?
Духовно...
Моите храмове са из цялата Природа, центърът е в гърдите ми...
цитирай
2. mt46 - Привет, Меджик!
05.04.2012 17:57
Това е продължение на предишния постинг. Навярно е част от повест?... Щом се намесят окултни тайни и тайни служби, става интересно и... опасно... :))
цитирай
3. sande - Поздрави!
05.04.2012 18:02
Храмовете са мястото на ритуала.

Иначе, как ще събереш, особено във вековете, божието стадо, шилетата въртоглави?
цитирай
4. magicktarot - Re: :)
05.04.2012 18:27
1. gocho52, Георги, и героинята има някакво такова усещане - за "енергийно" доене :))) Но нещата, най-вероятно са много по-многообразни, отколкото изглеждат. Иначе с всички ни е така с "Центровете и Храмовете" - при някои по-осъзнато, при други - не дотам...

=

2. mt46, Здравей, Марине! Не е засега повест - заигравам се на тема "Пламен Симеонов" - и то от тия дни, така да се каже - завладя ме като образ този "образ".:))) Май наистина може да се окаже опасен...:)))

=

3. sande, Благодаря ти, Санде! Това за събирането на стадото е много логично и здравомислено обяснение! :) Явно има идея хората да се събират - освен, за да им се влияе цялостно, а и за да се молят заедно - може би молитвата така става по-силна...:) Както по-бързо ще се построи нещо, когато го правят заедно повече хора - така и с молитвите... Поздрави! :)
цитирай
5. bven - Може би не само търговците са влезли нахално в храма?
05.04.2012 20:44
Привет, Соня . Хареса ми твоя разказ. Ще има ли още по темата?
цитирай
6. megg - Символът
05.04.2012 21:01
Езикът и на пратениците; очаквам разбулването на загадката. Харесва ми и че жената ( обект ) е хубава. Тайнства и красота!
Поздрав, Соня! :)
цитирай
7. magicktarot - Re: :)
05.04.2012 22:36
5. bven Привет, Мария! Благодаря ти! Ако смогна да пиша - ще има :))) Иначе - в повечето нашенски православни църкви присъстват тези символи - няма да ги изброявам, който се интересува ги знае...

=

6. megg , Благодаря ти, Мег! :) Да, езикът на Ангелите. Но, ако ги намеся и тях, ще стане много оплетено...;))) Макар че - къде без Ангели и подобни... Поздрави!
цитирай
8. mt46 - Едно въпросче, Меджик -
06.04.2012 08:47
нарочно ли избираш обикновени имена на необикновените си герои?... Защо не - Пимен Самсонов, например?... :)
цитирай
9. get - Тайнственият символ ... "Черепът с кръстосаните кости" ...
06.04.2012 13:02
... много "карбонарски" ми звучи този символ ... свързан с "революционната" вълна преминала през Европа през първата половина на 19-и век ?

- Ама аз като един "стар" флибустер ... го предпочитам под вида(в смисъла на Jolly Roger ):)) и -

Петнайсет души във ковчега на мъртвеца,
Йо-хо-хо и бутилка ром !
Изпийте всичко, че ще гушнете венеца,
Йо-хо-хо и бутилка ром ! :)))

- Само цялата тази тайнственост, да не ни отведе и до Джордж "джуниър" Буш
http://www.bibliotecapleyades.net/imagenes_sociopol/skull_bones05_02.jpg ... и "Skull and Bones" ... хлапашки лудории на колежанчета от Иейл ... вероятно ? :)) - http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Wicca%20&%20Witchcraft/satanist-george_bush.jpg ... доста странен символ е направила президентската ръка !! :((
цитирай
10. magicktarot - Марине, ха ха! :))) Пимен -
06.04.2012 21:37
mt46 написа:
нарочно ли избираш обикновени имена на необикновените си герои?... Защо не - Пимен Самсонов, например?... :)

твърде синодално звучи - нали митрополит Пимен е шеф на разколническия наш синод? :))) А ако е и Самсонов - веднага някой ще помисли, че тук има кодирано послание за "сриване на стените" - както Самсон ги сринал в библейските текстове...Ти май тия неща визираш :))) Иначе, прав си за имената - не съм се замисляла, Пламен Симеонов дойде от самосебе си - после, като се вгледах в него, видях, че инициалите му са обратни на моите - С.П. ;)
цитирай
11. magicktarot - Гет, знам ги тия неща за Буш - а знаеш ли, че
06.04.2012 21:44
"буш" на амер. жаргон значи срамно окосмяване на жена? :)))) От храст...:))) То и в български диалект има нещо подобно - "бус" в северна България значи и гъст чим растителност, и по-горното...;)
Но въобще не визирам Буш, нито другите конспиро-рептило-илюмино-идиотски неща, свързани с него... Ако успея, ще пусна едно преводче за черепа с кръстосани кости. Всеизвестно е, че пиратите са всъщност тамплиери. А легендата откъде произлиза този символ е няколкопосочна всъщност - точно това ще постна, евентуално...:)
цитирай
12. magicktarot - П.П. Гет, а последния линк -
06.04.2012 23:27
със знака, който Буш е направил - по този начин правехме като деца лисица, когато играехме театър на сенките - та, този знак, освен нещата, които казват за него "конспиратоиди(оти)те", означава и "отблъскване на дявола" - защото наподобява дявол - чрез подобното отблъскваш подобно - като в хомеопатията...;)
цитирай
13. get - - Не Меджик ... нямам в предвид ... храсталаци и пубис(и) ... А рептилският нагон за ...
07.04.2012 10:20
... властване ?

- Но за да обясня нещата ... ще трябва да задълбая в невро и рефлексология ? А от там във Вегетативна нервна система симпатикова и парасимпатикова нервни системи(мозък) ... където се е загнездил този инстикт за доминиране присъщ на "рептилиите" !
- Когато говорим за рептилии и рептилианство това трябва да разбираме ... а не някакви гущероподобни същества ... които манипулирали съвременната цивилизация и човечество !
цитирай
14. magicktarot - Гет, доста наясно съм с т.нар. рептилоиден мозък -
07.04.2012 11:56
една от най-важните му функции е, че той той ни спасява от аварии, без да се налага активното ни внимание да е в действие - например, заради него можеш да караш кола и същевременно да гледаш билборди или готини пешеходки, без да се блъснеш:)))) Властта и властолюбието са функции на доста по-късните "мозъци" - т.е. и доминирането.
За пубисите се шегувах, знам, че нямаш това предвид :)))
цитирай
15. get - - Така да е ? ... "спасявал" ни :))
08.04.2012 22:27
magicktarot написа:
една от най-важните му функции е, че той той ни спасява от аварии, без да се налага активното ни внимание да е в действие - например, заради него можеш да караш кола и същевременно да гледаш билборди или готини пешеходки, без да се блъснеш:)))) Властта и властолюбието са функции на доста по-късните "мозъци" - т.е. и доминирането.
За пубисите се шегувах, знам, че нямаш това предвид :)))


- Не говоря за Уробороса а за СИМВОЛА над главата на мага ? - http://secretarcana.com/wp-content/uploads/2011/06/RWS_Tarot_01_Magician-e1308084231965.jpg - говоря за Вихровата математика на Марко Родин ... това е "тороидът", който се получава, като графичен израз числовата комбинаторика ??

- Но темата е много голяма и сложна ... а аз дотолкова съм в ... "началото", че ми е трудно да го изразя на глас ... разбираемо за другите ?! ... опитът да се изрази това е и при "кадуцея" - http://zelas.blog.bg/photos/104544/original/caduceus.jpg - на бог Хермес ... тирса на Дионис ?! ... опит да обективират за същото, при индийците е с техният бог Крьйшна(Кръшен) ?!!

- Самите ние, а и системата в която обитаваме е с диполен характер ... Дипол (?) - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BB ... за мен изображението на дипола(флуктуиращи линии) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/VFPt_dipole_point.svg - е част от картинката с тороида(вихровата математика) на М. Родин ?

- Странното е че, древните са го достигнали (по какъв ли път) това ? ... даже са си обяснявали нас, като част от системата именно по този начин !! - как ли е постигнато това ???? ... от което стигам до личностното си обобщение - Много съм прозД - шЪ знайш !!!? :((((

- Добре, че са "готините" пешеходки ... да не ме измъчва постоянно тази натрапчива идея за мене си :))) ... така че отново, се оплетох в ... ? :))) - храсталака !!

от КАЛФА Гет ктист - брат в Задругата ...
цитирай
16. malkiatprintz - Интересен подход към масонските ...
09.04.2012 08:11
Интересен подход към масонските символи, Меджик :) Само че нещо масонството.... хехех... Кроули има интересен поглед и мнение за него

http://hermetic.com/crowley/confessions/chapter72.html

"The secrets of freemasonry disclose no mysteries; they do not do what they profess to do; they are meaningless conventions."

Май винаги ми се е струвало, че е един голям маскарад, който е взел външността на тамплиерството и има за цел по-скоро (да не кажа единстневно) да се добере до материална власт, отколкото да придобие познания и умения в областта, в която претендира... :)))
цитирай
17. magicktarot - Re: :)
09.04.2012 10:22
Гет :)))))) добре го каза "отново се оплетох в храсталака!" :)))) Ех, този Буш! :)))) Не разбирам защо се прехвърли на "осмицата", знака за безкрайност или тороида? Под "рептилоиден мозък" аз също нямам предвид уробороса. Но, да те питам друго - тази "осмица", не ти ли напомня по нещо за струните и хиперструните от хиперструнната теория? Вълните-частици не са въобще вълни-частици, а струни, нещо като примки, от които е съставено всичко. Част от тях е видима в проявения свят, част - не. И тук въобще не става дума за диполи, за дуалност и т.н.

=

Принце, привет! Не изчетох цялата глава, но в общи линии - да, и аз мисля като Кроули. Друг е въпросът, че наистина не мога да си обясня защо почти всички храмове бъкат от масоно-тамплиерски символи и защо официалното духовенство е свързано с това. Твърди се, че в съвременния свят парите се държат основно от т.нар. масони - и съответно те са тези, които строят храмовете (почти нищо не може да се построи без пари). Но, ако е така, защо се тръби, че тези групировки искат да премахнат вярата в Христос примерно? Съзнавам, че повечето писания, относно системите от вярвания на "тайните" групи, са излишно конспиративизирани и пълни с измислици, но все пак - от една страна искат да ги изкарат тотални богоборци и атеисти, а от друга - виждаме, че славят Христос и всичките ни светии. Защото, ако бяха против тях, нямаше да слагат иконите им в храмовете си. Знаем колко силно въздейства визуалното над всеки зрящ човек - колкото повече гледа нещо, толкова повече започва да го "вижда" и съответно то завладява съзнанието му. Дълга е темата... :)
цитирай
18. malkiatprintz - Най-общо Кроули прави масоните и ...
09.04.2012 15:31
Най-общо Кроули прави масоните и ложите им на бъза и коприва :))) А за това, защо съществуват тези символи по храмовете - ами според мен или чрез религиите и техните институции се домогват до властта и не успяват да сдържат известна доза нарцисизъм (или може би по този начин създават "легенда" около себе си за да се направят на мистични и по-духовни) или действително закодират послания, но това, второто ми се струва малко вероятно, Меджик.
цитирай
19. get - - Меджик знам че ... си фен на Ал. Кроули ... аз пък не съм му ... !!
09.04.2012 18:56
... защо не съм - това е друга тема, която няма да коментирам Засега ?!

- Но накратко, както правилно отбелязва приятеля Принц; :) "Кроули прави масоните и ложите им на бъза и коприва ... властта ... доза нарцисизъм ... " ... и т.н. ! :))
- Отделно за да си предаде по-голяма степен на истинност ... почваме с препратки към "етиптската" тайнственост и религия !!? ... в която видете ли ... съ съдържали отговор(и) на всички тайни и загадки от човешкото мироздание ... до конкретният човек ! - Хм, пак ще повторя "Човеци много, а хора малко !" ?
- Какво имам в предвид - поне от Средното царство започва една подмяна и промяна на изначалната египетска религия и съответната и образност - http://www.mythencyclopedia.com/images/mlw_0001_0002_0_img0055.jpg (това е саркофага от Тебес ?) - още веднъж логическият център на сцената, предадена на папирус - http://i955.photobucket.com/albums/ae33/Julissa279/NUTnGEB.jpg ... ОТГОРЕ богинята Нут ОТДОЛУ бог Геб(в по старо време наричан Мин/Мен ?) - Много от египтолозите се изкушават да коментират и тълкуват, че имаме културно влияние и предаване вътрешно съдържателният аспект от Египет в/у по-късните ... европейски вярвания ! - За съжаление бъркат и то тотално !!
- За мен по-близко, като схемя която възприемам за правилна е тази рисунка(съвремзенна) която предава НАШАТА(личностна) трансформация от предаваща процеса на преминаване от "Човеци в Хора" - http://windblower.dk/images/blogimages/thetwoeyesIMG.jpg ... Забележи в ляво изписаното ... което близко по звучение до, Аз-Мен ... а в Дясно "окото на Ра" ... как близко звучи до съвременното-българско Ра-Зум ?!

- Тук ще прозвуча малко мистично и ще си позволя да цитирам Дънов ? - "Българският език е най-точният, на който могат да се предават ... защото българският е на най--древният народ на земята".
- Питам се, така ли е ? ... в кои български думи влизат частицата РА и какво значение има тя ... примерно в Раждане ??!

от Гет ктист ... звучащ малко повече отколкото му се иска ... мистично
цитирай
20. magicktarot - Re: :)
09.04.2012 23:25
Принце, Кроули е членувал в една-две ложи, самият той също създава "тайно общество", а ложите, в които е членувал не са признавани за истински ложи от други, уж по-висши ложи - и става много оплетено.:))) А и що се отнася до Кроули - той самият постоянно натяква на читателите и последователите си да не се доверяват на нищо и никого - включително и на него. А за символиката по храмовете - аз просто се чудя защо е такава, съмнявам се да е нещо "показно" или нарцистично - когато става дума за власт над "всичко" няма място за такива суети, май... :)

=

Гет, интересни неща! И друг път сме обсъждали това за Ра... Не знам защо не си падаш по бай Кроули, но той прокарва идеята, че в наше време е започнал и се намираме в "еона на Хор" - и той е почитател на Хор, като тебе... ;) Всъщност, Хор става известен покрай него в Европа...;) За твърдението на Дънов нищо не мога да кажа... Но с "ра" има доста думи - радост, ратай, рало, рафт, рай, разум, разбойник, рамо, рана, рАнен, расо, раса, ракия, ракита, рапон, растеж, растение и т.н.:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2718962
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953