Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2012 12:43 - Живото Вино, Окото на Сокола и Зимния Дионис
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 11319 Коментари: 16 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             Вече минаха два дни, откакто са се изгубили в Планината тия младежи. Много самонадеяни! Харесват ми, но... Справят се засега, обаче виждам, че няма да е за дълго! Снощи замалко Бялата смърт да отнесе Лина. Трудно ми беше, но успях да я върна Тук. Въпросът е – докога ще мога да успявам? Според техните времеви системи – до съвсем скоро. И после... Не, няма да мисля за тогава. Изобщо – спирам с мисленето. Край! Защо така често приемам човешки модел и облик? Та аз не съм човек...

Аз не съм човек! В това е решението!

...

Едно неопределимо на вид същество излетя от термоса, закачен за раницата на едно от момчетата. Беше високо около десет сантиметра и наистина не можеше да се определи на какво прилича. Единственото познато нещо в него бяха двете крила, с които съществото умело летеше.

Беше ранен следобед – към три часа. Към шест Слънцето щеше да залезе – и съществото знаеше, че сега предстои последната възможност. После Нощта щеше да предяви претенциите си и Бялата смърт щеше да й помогне.

...

Трите спасителни отряда, които търсеха седмината младежи, вече започваха да се оттеглят към базата. За втори ден. Утре, най-вероятно, нямаше да има голям смисъл от търсене, но щяха да продължат.

...

Летящото същество се огледа наоколо. Младежите се настаняваха за трети път на бивак за нощта. Опитваха се да запалят огън, но не успяваха. Съществото се увери, че не го виждат и направи нещо странно – което младежите също не видяха. То отиде към термоса, застана над него във въздуха, и от мястото, където се предполагаше, че са очите му, излязоха три блестящобели лъча. Те се сключиха над капака на термоса, откъдето  изведнъж се извиси огромен червен стълб, който проряза зимните небеса. Ако човек можеше да го види, щеше да го определи като огромна и невнятна колона от ... вино. Да, съществото всъщност бе една от многото еманации на Виното. Просто казано – то бе виното.

...

Един сокол летеше над смърчовете. Всевиждащото му Око видя Колоната и свърна скоростно натам. Пристигна бързо и се разговори с Виното. Не приказваха дълго.

- Единствен Той може да помогне.

Това каза Соколът и заедно полетяха към Небесния дворец. Дворецът се намираше на остров, разположен насред приказно зимно море. Целият бе от лед. Но различен лед – съставен от всички, способни да се заледяват вещества. В неговото Безвремие дворцовите жители посрещаха Деня на Виното. Бяха насядали около пищни трапези и начело на всички тях седеше Той – Многото имена.  Хората най-често го наричаха Дионис, а в по-нови времена – Свети Трифон.

Неземното Празненство в миг затихна. Това се случваше за първи път в Безвремието. Никой дори не се и замисли,  дали е възможно нещо да стане за пръв път в Безвремие...

- Ще помогна! Макар да не е редно, но идвате в точния безвремеви момент и не мога да откажа! – от Очите на Дионис излязоха прорязващи, винени на цвят лъчи и се насочиха към Очите на Сокола. Той усети в себе си Божествена сила и Знание. Вече знаеше какво да направи.

...

На следващия ден в медиите можеше да се прочете следното: „Спасени след почти три дни престой в тежки, зимни планински условия. Един от спасителите по неведоми пътища получил „видение” и точно знание къде са изгубените младежи. Той убедил колегите си да се върнат да ги намерят – защото всъщност изгубените били сравнително близо до тях и спасителите нямало да се подложат на особени рискове. „И аз не знам как стана така – казва спасителят И.П. – Това явно е някакъв вид телепатия. Освен другото, интересно за всички ни беше, че по целия път до изгубените, пред нас летеше някакъв сокол. Имахме чувството, че ни води.” Това, разбира се, е ирационално и напълно неадекватно приписване на одухотворени черти на природата, дължащо се на екстремните условия, при които работят тези хора – е мнението на специалистите.”

 

 

01.02.2012г. Соня Петрова  -  Magicktarot

...




Гласувай:
20



1. kite333 - От поредната доза магия си харесах изречението
01.02.2012 12:53
"Изобщо – спирам с мисленето. Край!"
Ееееех,как ми се иска...
Опс, това няма връзка с разказа :(
Честит празник на виното всъщност.
И ме извини днес ме няма нещо :))
цитирай
2. gocho52 - Дионис...
01.02.2012 13:11
Дион исус...
Бог Исус.
Така каза Стивън Гайд с българското име Стефан Гайдаров.
И той пише приказки.
Твоите са вълшебни, за разлика от неговите.
Черпя те с чаша червено.
Наздраве!...
цитирай
3. mt46 - Поздрави
01.02.2012 13:20
за чудесния приказно-магически разказ, Меджик! Отново си съчетала майсторски сегашно-реалистичното с извънвременно-фантастичното! Изтъкала си нишки между митологичните образи /Дионис, сокола/ и човека /който става "нечовек", щом се свърже със свръхестествените сили/...
ПП: Честит празник, ако празнуваш днес! У дома се празнува Зарезан на 14 февруари...
цитирай
4. magicktarot - Re: :)
01.02.2012 13:59
Кайти, честит Празник! :))) И аз така си мисленето - затова "си го изкарах" чрез Виното, да ме прости Господ! :) Поздрави и горе главата!

=

Гочо, наздраве в името на ДионИсус и благодаря ти! :) Не бях чувала за Стефан Гайд - сега покрай теб погледнах в Нета, интересен човек и учен!

=

Благодаря, Марине! Пак откри нови граматически времена - "извънвременно-фантастично" - ако учениците разберат, ще обявят награда за главата ти! :)))) Много интересен прочит: "Дионис, сокола/ и човека /който става "нечовек", щом се свърже със свръхестествените сили/..."!!! Иначе и аз празнувам на 14 февруари, но реших, че ще го направя и днес - "колкото повече, толкова повече...празници", ако цитирам Мечо Пух, европейския Даоист...:)))
цитирай
5. get - - Iguvine Tablets ??!! (ПЛОЧКИТЕ ОТ ИГУВИНЕ !) - Браво стигнахме, и до "Зеленият дракон" !!
01.02.2012 15:23
- В тях се среща бог "lupiter"(с други имена "Йове" и "Суетлан" ?) с епитети (вероятно(?) - б.м.) "Grabovius" ... и втори такъв, звучащ близко ... но някак си значението-звучението им, е странно ни е познато/разбираемо ... най-вече това ... звучащо "Gradivus" !!
- Това, дали не са свойства-качества на този "к/с/зилен/Силен" бог ???(първата думичка "к/с/зилен", я изписах, според "правилата" на гръцката "грамата" (грамотност) :)) !)
- А, на този адрес: http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Journals/AJP/36/3/Grabovius*.html - можете да видите и се посмеете, на безплодните опити на "учЕните", да направят някаква семантична и логическа възстановка на този словесен и културно религиозен ребус:
а) "The word is Umbrian and appears only in these Iguvian tablets as an epithet of Jupiter, Mars ... "
б) " ... a god who feeds cattle ... "

Няма да ви измъчвам повече със семантика и етимология, та ще кажа:
- Ха, на"здраве !! - Да видгнем, чаши с РУйно-вино в негова чест !?

- Още малко допълнение-обяснение, от Гет ... жрецът на бога Яр(к)на (това пък е дума, за сезона "зима" на "румънски"(?) :)) !) ... Но на практика, това е й , качество на бог Мара(с) ... двойно носещият/износен ... отдето иде и "Мраз" в българският ни език(същото е и "Мара", в сарматският-български) ... но да не прекалявам, защото от там идват и производните думи ... "мразя", "омръзна" ... да не си играем, с тези така сериозни неща, до о"мерзение" ... казано на Старо-цЭрковно-славянский янзыйк ??! :))

от Гет ктист, затворил Пръстена на Силата(почти) :)

П.П.
След, като отдадох дължимото на любимият ми бело-зелено-руйният ми бог ... със много имена ...
- Вдигам бокала* с руйно-румено вино в твоя чест, Петрова-Соня още и сестрица-магесница ... и-и-и малката-магесница Калина !!(целуни я от мен, влъхвата, още и маг от Ур халдейски) :)))

Малко дообяснения ? - за "боу-кал" ... тази думичка иде , през/от ... бог"Бел" и архаичната българска дума за "каня" ... "калесвам" ??
цитирай
6. stela50 - Само ти можеш да отбележиш по този
01.02.2012 15:37
неземен начин празника , Магична ...
Но в едно си права ... няколко глътки от вълшебната напитка
вършат чудеса . А има ли и пищна трапеза - магиите са възможни ...
...Бяха насядали около пищни трапези и начело на всички
тях седеше Той – Многото имена... Та в него - Многото имена се крие
и истината , нали ...
Наздраве на всички !
цитирай
7. divna8 - "Никой дори не се и замисли, ...
01.02.2012 22:14
"Никой дори не се и замисли, дали е възможно нещо да стане за пръв път в Безвремие..."

А Сокола си е наистина телепат... и водач, но не за всеки!
Радвам се, че си от Знаещите!

Наздраве, за първи път, а до 14-ти / когато и аз празнувам :))) още 14 пъти :):):)
цитирай
8. magicktarot - Re: :)
02.02.2012 09:45
Гет, много ти благодаря, включително и от името на малката магесница! Наздраве и бъдете благословени ти и обичните ти хора! :) За първи път виждам такава интерпретация на бяло-зелено-червено, много интересно! За Юпитер - май и преди сме споменавали, че на латински само именителен падеж е Iupiter, след това - родителен - Iovis, и натам е според родителния. А етимологично откъде идва това Иове - не знам. Не съм чувала и за тези плочки. Интересни са! Всъщност, в т.нар. Древност разликите между боговете са доста размити. Тук един бог има свойствата на друг и се прелива в него, там друг - и така. Няма да се учудя, ако накрая изкарат, че всъщност и тогава е било монотеизъм - и просто са описвали Бог с различни негови свойства, в зависимост от случая... В крайна сметка - един обикновен човек има различни свойства и аспекти, а какво остава за бог? ;) Не знаех за тази етимология на "мраз" - също невероятно интересна за мене! Ще мисля по нея...

=

Наздраве, Звездна! :) Какви хубави неща казваш, благодаря ти! Май наистина Истината се крие в Многото Имена. Поздрави!

=

Наздраве, Дивна! И нека наистина да е 14 пъти! :))) Добре обръщаш внимание на Сокола. Аз още от малка, без да съм чела нищичко за символиката му и подобни неща, бях забелязала, че яви ли ми се един вид сокол - значи ме очаква нещо хубаво - независимо дали става дума за конкретно мое очакване или нещо "случайно". Неслучайно древните гадаят по птици. Но специално тази наистина е по-особена...:)
цитирай
9. get - Гет, много ти благодаря, включи...
02.02.2012 13:07
magicktarot написа:
Гет, много ти благодаря, включително и от името на малката магесница! ...
За Юпитер - май и преди сме споменавали, че на латински само именителен падеж е Iupiter, след това - родителен - Iovis, и натам е според родителния. А етимологично откъде идва това Иове - не знам. Не съм чувала и за тези плочки. Интересни са! Всъщност, в т.нар. Древност разликите между боговете са доста размити. Тук един бог има свойствата на друг и се прелива в него, там друг - и така. Няма да се учудя, ако накрая изкарат, че всъщност и тогава е било монотеизъм - и просто са описвали Бог с различни негови свойства, в зависимост от случая... В крайна сметка - един обикновен човек има различни свойства и аспекти, а какво остава за бог? ;) Не знаех за тази етимология на "мраз" - също невероятно интересна за мене! Ще мисля по нея...

...:)

- Относно бог Не(б)го(бг.) = Евой (прочит в ранен "гръцки" ... тоест къмто 5-ти век пр.ХР. ??)
Малко ... обяснения !!
- Би следвало да вдигнем поглед към СЕДЕМТЕ НЕБЕСНИ СВЕТИЛА - Единствените небесни светила са Слънцето и Месецът. Но знае се обаче, че освен тях нашите прадеди са почитали и петте планети – Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, които съставляват Седемте небесни светила. По тази причина отиваме и към Розетката от Плиска, която е СЕДЕМ ЛЪЧЕВА !?
“...Подвижните светила са седем. Господар им е Юпитер (Йо). Той направлява времето...” Това е й Ян(ус) Двуликият !! (Този надпис е от Мурфатлар (Северна Добруджа) свидетелствува за особеното място на Юпитер в българските народни вярвания.)

-Отделно в народните предания и поверия, той се възпява под името Янкул, а тази дума има успоредици в келтските езици – JANGU, JANCAIL, означаващи “главен”, “голям”. Янкул се счита за Водач, Пастир на звездите (Ян(като Хуняди) също и Янко-Янкул овчар).
- По неговата обиколка около Слънцето се отчитало 12-годишното летоброене по Българския календар !!

- В народните песни се възпява също и Венера, под името Деница или Янка, като сестра на Янкул. Или под името Янкулица, като жена на Янкул.

- Според хрониката на Теофилакт(на практика, християнска апологетика), относно това, спорят Омуртаг с неговия пленник, християнина Кинамон.
Кинамон заявява: “...А тези разни богове, които вие почитате, аз смятам за истински демони. И ако ми изтъквате Слънцето и Месеца и ме карате да се възхищавам от великолепието им, то знайте, че аз им се дивя и ги смятам за творения – слуги, подвластни не само на Бога, но и на нас(?), хората...” Омуртаг отговаря: ”...Не унижавай боговете ни. Тяхната сила е голяма и доказателство за това е, че ние, които им се кланяме, покорихме цялата ромейска земя...” !!?

- Още веднъж заострям вниманието, че ... В различните части на страната той се среща под различни имена. Известен е като Янкул войвода, Дан войвода, Стари Яно, Данкул войвода, "балканджи Йово".
- Той се представя като богат човек, притежаващ много стада и голямо семейство.
Той е наричан бан, т. е. като управител на област ... това последното идва от частициците(коренови) в PIE - "ба-па", тоест баща или пазител !
- От там пък е и служебната титулатура и частицата за благородство "пан" ... титла жупан (идеща от диу-жиу + пан(пазител)(диу = божествен) !

- Но той е и от генерацията на Урановите богове(тоест предолимпийските, такива!) ... Като се явява аналог и на бог Хронос(знам че, името нищо не ни говори или най-малкото ни обърква!) ... но ако ти е интересно ... мога и да продължа с обясненията си ?!!
- Защото има пряко отношение и към св.Трифон и-и-и ... защо му викат "зарезан", та и християнска легенда за "отрязан с косер нос" има измислена :))

от Гет ктист - Звездоброец, Халдейски-маг :))
цитирай
10. magicktarot - Гет, отново ти благодаря! Изключително ми е приятно и
02.02.2012 15:00
още повече - интересно, че споделяш тези неща! Както много пъти съм ти казвала вече - много повече хора ще ги видят, ако ги пишеш в отделни постинги в блога си. А и ще се замислят, най-малкото. Необятни са Древните знания. Често се чудя - какво сме тръгнали да търсим "нови" открития и смисли - то Знанието си е тук, при нас... В тази връзка, много ще се радвам, ако продължиш за св. Трифон, Гет Маг Халдейски!
цитирай
11. get - magicktarot - Изключително ми е приятно и интересно, че споделяш тези неща !
02.02.2012 20:04
- Тъъй, да видим "мъдрите" елини, какви "истини" са наприказвали ? ... ами при тях гигантите-титани са все богове от преди тези, от поколението на Девс/Зевс ! - ей ги на картинка от Първи век http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/DSC04529a_Istanbul_-_Museo_archeol._-_Gigantomachia_-_sec._II_d.C._-_da_Afrodisia_-_Foto_G._Dall%27Orto_28-5-2006.jpg ...(защо са със змийски крака, друг път ще обяснявам !) но Хронос(а) Янко/Йове/Евой и той е бил роден Гигант/Титан ?? ... пък после бил скопен, от Де(н)ос/Зеус с оръжието, което е негова собственост ... и се нарича "косер" - http://auction.bg/item.php?id=648406 ... Titan Cronus http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Saturnus_fig274.png ... този Янко-Дан-Кронус ... ни "Кара"нас" през фактора/величина ВРЕМЕ, често го изобразяват в комплект със зодиакалният-кръг ?!
- От тук пък ? - можем да си набележим две вероятносни хипотези относно произход и значение на името ХРОНОС - "ВРЕМЕ" на гръцки ?!
- Тук пък отново ни е поставена една уловка ... Хроноса (не следвало, да бъркаме с ?!) Кронос !! ... откога е това ... от времето на късен ренесанс и най-вече епохата на книгопечатането !!(това се възприема, като общовъзприета истина и от съвременните лингвисти-етимолози ?) ... но тук ще спра с лингвистиката ... !!

- Относно св.Трифона според четенията-минеи ... почти нищо няма да научим ! - а най-вече от/чрез изобразяването му на икони - http://www.pravoslavieto.com/life/icons/002/02.01_sv_Trifon.jpg - можем да се досетим за неговата действителна същност (символа на сокола ?) !

- Интерсна е обредността/символност при честването на "вулгарният" ... неправославен Трифон-Зарезан ... "мъжете отиват на лозето. Там се прекръстват, вземат косерите и от три главини всеки отрязва по три пръчки. След това отново се прекръстват и поливат с донесеното вино лозите. Този ритуал се нарича „зарязване“. След това всички се събират и избират „царя на лозята“. Едва тогава започва общо угощение. „Царят“ е окичен с венец от лозови пръчки, който носи на главата си, и с друг венец, който слага през раменете си. Той сяда на колесар. Лозарите теглят колесаря и под звуците на гайди, гъдулки и тъпан се отправят към селото или града. Там спират пред всяка къща. Домакинята на дома изнася вино в бял котел, дава най-напред на царя да пие, след което черпи и хората от свитата му.
Останалото вино в котела се плисва върху "царя" и се изрича благословията: „Хайде, нека е берекет! Да прелива през праговете!“... Следващите два дни, наречени във фолклора „трифунци“, се почитат за предпазване от вълци. Тогава жените не режат с ножици, за да не се разтваря устата на вълка."
- Отделно в народният ни фолклор, съществува легендата, че ... Трифун се пресмял на Майката, на Божият син ?? - поради тези явно светотаствено негово впечатление ... в състоянието на опиянение в което той бил ... замахнал непредпазливо и си отрязъл носът с косера ??
- Това е въпросният селскостопански инструмент, използван при рязането на лозята ... но същият инструмент се държи в ръката и на бог Кронос ... за който казват, че със същият е скопил баща си Уран ?
- Ето въпросният бог със сечивото - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Saturnus_fig274.png

- Какво се крие зад "вълчите дни" и защо булките не ползвали ножици ... за да не отваряла "устата на вълка" ... може би си права, че следва всичко това да го обясня в ... отделен пост, в моят блог ?? :))

от Гет ктист - брат в Задругата

П.П. Интересно е още и - защо този празник съвпада с християнският "Сретение господне" ??
цитирай
12. magicktarot - Благодаря ти отново, Гет Ктист, за това пространно и интересно описание-разходка
02.02.2012 23:29
из омайните дебри на Древността-Сега! Да, ще бъде интересно да напишеш тези неща в твоя блог!
За сокола - поверието е, че Трифон е покровител на соколарите, защото един руски цар, не помня кой, изгубил любимия си сокол и изпратил сина на един висш царедворец да го търси, под страх от смъртно наказание, ако не се върне с него. Момчето отчаяно обикаляло, но не можело да намери белия сокол. Заспало отчаяно до една гора. И тогава насън му се явил свети Трифон, който го упътил къде да намери сокола. Момчето се събудило и последвало Светеца. Соколът бил върнат на царя.:)
Наистина, намесихме доста "персонажи" - соколи, вълци - все любими!

И последно да те питам - защо Кронос да е различно от Хронос? Това, според мен е въпрос на транскрипция и е едно и също, но все пак ще ми е интересно да разбера защо според теб не е?
цитирай
13. get - - На пръв поглед едно и също но и съществено в "различността" ?!а
04.02.2012 23:42
magicktarot написа:

Наистина, намесихме доста "персонажи" - соколи, вълци - все любими!

И последно да те питам - защо Кронос да е различно от Хронос? Това, според мен е въпрос на транскрипция и е едно и също, но все пак ще ми е интересно да разбера защо според теб не е?


- Изкушавам се да използвам пример от физика-електродинамика ?! Най-вече ... "Поле" и "Сила" ?
- Електромагнитното поле: това е полето, обхващащо цялото пространство около частици, притежаващи електричен заряд, което упражнява СИЛА(?) върху тях и на свой ред се влияе от присъствието и движението на такива частици."

- Ако подменя термините от електротехниката ?
А) Хроносът се явява аналог на Полето !
Б) Кроносът е Сила(та), като елемент на това поле ?!

- Относно Кронос, това е късно произношение на по-старото "Кар(а)нос" ... тоест силата, която ни КАРА(повелява ни) на нас ?

- Дано съм ти бил полезен ?? ... всъщност още едно допълнение ... вълчите дни ... именно кореспондират с тази сила, която ни кара нас и-и-и ... която е инвариантна по своя характер ... на езикът на дискретните елементи се изписва(изпълнява(отговаря на) операция от формалната логика) равна на уравнението от вида "или"-"или" ?
цитирай
14. magicktarot - Гет, благодаря ти отново! Изключително интересни неща казваш -
05.02.2012 12:17
дано дочакам да видя, макар и малка част от тях, в твоя блог!
Това за "полето" - всъщност, това понятие (и явление) все още не е съвсем добре описано и обяснено в съвременната физика. Което показва, че има още много неща от материята да се обясняват - всъщност - почти нищо не е ясно. Това го казвам във връзка с хората, които някак приемат, че официалната наука е узнала, описала и обяснила всичко от видимия свят.
А сега ще взема да напиша нещо за вълците - не съм сигурна, че ще успея, но доста ме запали!
цитирай
15. get - - Решила си да пишеш за нещо много голямо и все още чакащо да бъде разтълкувано ! - Луперкалиите ?
05.02.2012 17:47
magicktarot написа:
дано дочакам да видя, макар и малка част от тях, в твоя блог!
Това за "полето" - всъщност, това понятие (и явление) все още не е
...
А сега ще взема да напиша нещо за вълците - не съм сигурна, че ще успея, но доста ме запали!

- Във Вики-то, ще срещнем ... просто едни небивалици за ... ?! - Луперкалиите !(на латински Lupercalia или Lvpercalia) са празници на изобилието в древния Рим, посветени първоначално на покровителя на вълците Луперк ("прогонващият вълците"), чийто култ се слива впоследствие с този към бог Фавн и "Луперк" става едно от неговите прозвища. Луперкалиите се празнуват на 15 февруари.
- Според християно-католическите баснописци това е дало началото на Св.ВАЛЕНТИН ?? - пак според Вики-то "През този ден девойките пишели любовни писма, слагали ги в голяма урна, а след това мъжете изваждали писмата. Всеки мъж трябвало да ухажва девойката, чието писмо е изтеглил, според волята на боговете."
- Но-о-о-о ??!! - това има отношение и към култа на "капитолийската "вълчица" ... също и към култа на "Херкулес" с неговият "боздуган" -http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ef/Willingham_Fen_mace.png ... и към скандинавската митология с техният бог Тор(производно от "Тер" ?) и чукът му Mjollnir ... като следва да отбележа, че тази дума-word, води към старо-цэрковно-словенските МОЛНИЯ (molniya), МОЛОТ, сМЕЛЯ, ... и НАЙ-ВАЖНАТА ... лупам-ЛУПЯ ?

- Знам че, отново ще прозвуча невероятно-фантастно - Но това е истината !!

П.П. Относно - Боздуган на Херакъл, то той има пряко отношение към утвърдените "символи на бизилеуса-моноАрх" а те са "скиптър-боздуган" и "сфера-държава" - Повече по въпроса: http://www.statesymbol.ru/monarchy_symbol/20080117/39672605.html

- Това всичко има отношение и към уравнението от вида "или-или" ... а това пък има връзка с митът за Мадея и Ясон (в който тя "убива" ДВЕТЕ им "деца"(?) - за да се "освободи" ?!) - Ето я вече "свободна" - http://www.mlahanas.de/Greeks/Mythology/Medea.html ... Какво ли се крие зад това ? :)))

от Гет ктист

- Именно покрай тези неща, които ти описвам в поста си(и малко или много познавайки нещата, откъм "скритата" им страна ?) се въздържах да пиша в постовете ти за "демокрация"та и посланията ... на някакъв архиАнгел - Ще прощаваш за откровеността ! :(((
цитирай
16. magicktarot - Гет, отново ти благодаря за тази интересна информация! :)
06.02.2012 00:37
Така е, нещата имат скрити страни - не само една. Съзнавам, че не е възможно да се обхванат всички аспекти на дадено явление, въпрос и каквото и да е друго в един постинг в блог. Не може да се обхванат и в книга от 2000 страници. И в цяла библиотека. Информацията се увеличава и увеличава - много скоростно. Аспектите на нещата също. Но ти благодаря за споменаването на Вълка! Ще се опитам да Го сънувам - да видя как ще е и какво ще стане! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2723967
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953