Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 11:49 - Скитници, Ангели и още нещо... 1
Автор: magicktarot Категория: Изкуство   
Прочетен: 10336 Коментари: 16 Гласове:
34

Последна промяна: 01.05.2011 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди шест години писахме съвместно една история с един полувиртуален, но много близък приятел - Ал. Ще постна малко от нея с отбелязване къде съм аз, къде е той...


Мой текст:

     Навън бе прекрасен пролетнолетен следобед. Почти като на Хаваите, но още по-хавайски. Вътре също бе не по-малко хавайско, но човекът, който седеше на бара в басейна и пийваше вяло някаква течност, беше предпочел да седи навън. Макар и седнал, си личеше, че е висок, строен брюнет, с интересни черти на лицето, донякъде завоалирани от  неопределена досада. Около него нямаше никой. Нищо не минаваше, не пълзеше, не прелиташе. Безвремие. По тази причина не можеше да се каже в кой точно момент мъжът забеляза, че към него се приближава красива блондинка, която не само се приближаваше, но и го фиксираше настоятелно с поглед. Човекът се сепна - колкото и да бе райско и досадно наоколо, това явление не можеше да не предизвика рязко учудване и да не забие в главата му един моментален въпрос: “Хм, защо тази се придвижва пеша?!”. Отговор не последва, разбира се, а блондинката се настани нахално и непринудено до него на бара, продължавайки да не отговаря на въпроса на мъжа и това го хвърли в още по-моментални въпроси, които на свой ред също не получиха отговор. “Ааа, така не може, ще пробвам по друг начин”:

- Хавайски ден! Познаваме ли се?

- Хавайски ден! Да, в първо лице, единствено число.

    И пак мълчание, наситено с въпроси, сериозни конкуренти на околната блажена досада. Най-сетне изкристализира един и унищожи другите:

- Земя?

- О, да!

     Брюнетът се впрегна не на шега да си спомни учебната граматика, това странно човешко откритие, което вкарваше по изкуствен път думите в склонения, спрежения, наклонения, лица, времена, числа, които от своя страна нямаха нищо общо с живата реч и беше доста спорно дали подпомагат боравенето с нея.

- Възможно ли е да стане първо лице, множествено число?

- Напредък! - подсмихна се жената. - Възможно е.

Като е възможно, кажи коя си, какво искаш и най-вече: защо ходиш пеша?”

- Аз съм Ивана!!!

- О, Йехова и Света Безброице! Нима!? - ефектната подигравателна пауза, която мъжът беше планувал не се осъществи, поради внезапното и в по-голяма степен ефектно изскачане от басейна на вбесен дългокос мъж, който впери сърдит, умерено изпепеляващ поглед в брюнета и викна:

- Не споменавай напразно името Господне и Безброично! Къде си въобразявате, че се намирам?  Глоба!

     Уреждането на глобата премахна напълно блаженодосадния воал от лицето на брюнета и предизвика по-широко отваряне на очите на Ивана, с други думи тя се ококори. Изпълнил задължението си, Дългокосият се совна с неопределима скорост в небето и изчезна. Последното му действие обаче не предизвика никакъв ефект върху брюнета и Ивана, тъй като те бяха ангели.

Отклонение от правия път:

     Наричаха себе си ангели хранители, другите ангели и хората също ги наричаха така, макар че последните се ограничаваха само с наричането - те не знаеха за съществуването им, а само една неголяма част от тях вярваше в него. Хората не знаеха, може би защото структурата на ангелското общество и самите ангели бяха твърде сложни и изискваха огромно количество обяснения, които, обърнати в информационни единици представляваха число, неизвестно и непроизносимо на Земята - хората за всеки случай го бяха кръстили “плюс безкрайност по единайсетизмерната координатна система”.

     Имаше опасност Земята да изхвръкне от орбитата си, ако това количество информация се втъкнеше в нейното информационно поле, понеже то, както и всяко друго земно нещо, все пак имаше определен капацитет на вместимост, вече почти изчерпан, поради вкараната в него около осемдесет цяло и два процента ненужна информация, генерирана от деветдесет и три цяло нула нула девет процента ненужни науки.

     Без риск Земята да полети нанякъде в открита галактика, тук можем да споменем, че ангелите бяха много интересни същества и имаха йерархия, която се изразяваше в следното: даден йерархичен слой имаше право да глобява за напразно произнасяне на Имената представители от всички други слоеве, стоящи под него. Ангелите бяха и много умни и затова почти винаги произнасяха Имената с пълна уста. Колкото до това кой глобяваше най-висшия ангелски йерархичен слой, то не му е мястото да го споменаваме тук.

     Ангелите хранители бяха на най-ниското стъпало в йерархията и всички им завиждаха по ангелски начин, защото не бяха задължени да глобяват, а действително, не е приятно, точно когато си се изтегнал и си гледаш кефа, да трябва да се понесеш  нанякъде, само защото някой сульо е решил да се произнесе напразно. Освен обширно развиваната дейност по неглобяване, всеки един от хранителите се занимаваше с не по-малко особената практика да охранява чат-пат един единствен човек от Земята за времето, когато той е на нея; по избор можеше  да продължи да охранява и след като я напусне. Този вид ангели сами си избираха човека. Критериите на избиране се определяха от ужасно жестоки правила, диктувани от една неумолима мода.

     Наскоро, от няколко еона насам, модата беше издиктувала: “всеки уважаващ себе си ангел хранител си избира човек с противоположни на неговия пол и цвят”. Това се отнасяше за белите раси, за другите имаше друга мода, но няма да я вкарваме в полето - все пак да щадим Земята!Начините и правилата на охрана също се диктуваха от нещо, но от какво и какви бяха те отново ще се въздържим да кажем, пак в полза на щаденето.

Следва текст на Ал :

     Интересно е да споменем за произхода на думата “ангели хранители”. Низшите ангели се зовяха “хранители” по простата причина, че основното им занимание беше да ОХРАНВАТ хората. Което говори много за въображението на споменатата небесна прослойка, но на този въпрос не е нужно да се спираме засега. Естествено ангелите хранители не хранеха хората с хляб, сол, риба, манна, винена попара или други продукти от първа необходимост за оцеляването на човешкия род. Това беше единствено по силите на Господ Яхве Света Безброица (разбира се, ще платя в брой, господин серафим!).

     Що се отнася до ангелите хранители, те държаха монопола върху захранването на човешкия род Адамов с идеи – монопол, който им принадлежеше най-вече заради пълното нежелание, на който и да е друг ангелски вид, да се занимава с подобна дейност. Дори цената на вечното следене и глобяване на по низшите видове, беше за предпочитане пред ужасяващото задължение да комуникираш интелектуално с маймуноподобните творения, които винаги схващаха отчайващо бавно какво им говориш. От своя страна ангелите хранители сякаш искрено се забавляваха със задълженията си. Това достигаше в единични случаи до перверзното удоволствие да пращаш на Микеланджело нелепи видения на пълни дечица с крилца или да прошепваш на Вим Вендерс идеи за филм, в който ангели хранители наблюдават хората и дори се превръщат в такива.

    Някои дори бяха паднали до там, да вдъхновят комедийни сериали за ангели-неудачници. Сред по-висшите ангелски кръгове бавно, но неумолимо, си пробиваше път предположението, че нискостоящите им братя изпитват почти човешка сексуална тръпка при заниманията си с хората – нещо, което на теория не би трябвало да е възможно за нито един ангел. Както беше добре известно (дори и сред хората!) ангелският вид притежаваше само вторичните полови белези на хората, но не и основните детеродни органи на човеците, които по обясними причини не им бяха нужни. 

По същина

    Горното отклонение в ляв завой, беше необходимо, за да хвърли известна светлина върху хавайския разговор, който проведоха двата индивида от ангело-хранителски пол, носещи външен вид, от който някой херувим би се изчервил.

     След като притвори малко широко отворените си очи, Ивана реши за нужно да разметне през рамо дългата си руса коса и да разкрие небрежно врата и вътрешната страна на китката си – жест, който силно навяваше подозрението, че ангелицата следи често човешките филми, вместо да се придържа единствено към подхранването на избрания от нея човек.

-         Имаш доста дебел... портфейл, Марко – усмихна се чаровно, разкривайки два реда бели зъби, подозрително напомнящи тези на последната актриса в рекламата на паста. 

-         Второ лице.... ъъ число?  - Марко все още се рееше някъде около ироничните страни на човешката граматика и беше нужно известно време, за да проумее очевидното – Охо, знаеш името ми...

-         Да разбира се. Може би е време да ти кажа за какво съм дошла при теб...

-         Сегашно време, условно наклонение, реторична форма... – съвсем се оплете брюнетът ангел и най сетне реши да се откаже от човешките приумици за синтаксис в комуникацията. – Защо?

-         Моят избранник е здраво хлътнал по твоята Мария, нещо което вероятно не ти е известно, защото тя дори не го е забелязала още.

Следва...

 Втора част: magicktarot.blog.bg/izkustvo/2011/04/26/.736243

 




Гласувай:
34



1. sande - Поздрави, Соня, за увлекателния разказ. На мен специално са ми много интересни ангелите-хранители...
26.04.2011 12:57
Например: кои ангели-хранители са силни и кои слаби? Защо поначало има слаби ангели-хранители, които най-често се провалят в опазването на подопечния им.
И кое е по-добро: да имаш силен ангел или слаб ангел? Струва ми се, че мъжете предпочитат слабия ангел... С него могат да се оправдаят винаги... Ами слаб ангел и това е, не ги пази от различните изкушения както трябва.
цитирай
2. razkazvachka - аха, заподозрях какво би могло да стане
26.04.2011 13:35
но ще чакаме да се уверим...:))))
Хавайски ден!
цитирай
3. ketcakuatl - ИНТЕРЕСНО
26.04.2011 13:37
Като идея и описание. И докъде стигнахте? Дай да видим още. Поздравления.
цитирай
4. darcy - Ангелска му работа
26.04.2011 14:11
Не оставят хората да се оправят сами, а тръгнали да ги охран(я)ват. Иначе нямам против да се запозная с моя ангел-хранител - представям си го нещо средно между Ривър Финикс и Ралф Файнс :-)))

Давай продължението, не ни дръж в напрежение!
цитирай
5. magicktarot - Благодаря ти, Санде!:)
26.04.2011 14:23
sande написа:
Например: кои ангели-хранители са силни и кои слаби? Защо поначало има слаби ангели-хранители, които най-често се провалят в опазването на подопечния им.
И кое е по-добро: да имаш силен ангел или слаб ангел? Струва ми се, че мъжете предпочитат слабия ангел... С него могат да се оправдаят винаги... Ами слаб ангел и това е, не ги пази от различните изкушения както трябва.


Развесели ме с тези твои размисли за ангелите!:) Не се бях замисляла за слаб и силен ангел, но май си прав, че е по-добре ангелът ти да е слаб - независимо дали си мъж или жена! :)))) Но за мъжете наистина е по-важно и е по-хващащо дикиш оправдание:))))) Поздрави!:)
цитирай
6. magicktarot - Хавайски ден, Разказвачке!:)
26.04.2011 14:25
razkazvachka написа:
но ще чакаме да се уверим...:))))
Хавайски ден!


Заглавието, то е работно де, така и не измислихме официално, подсказва донякъде. Поздрави!:)
цитирай
7. magicktarot - Благодаря ти, Димитре!:) Ще постна скоро и продължения,
26.04.2011 14:26
ketcakuatl написа:
Като идея и описание. И докъде стигнахте? Дай да видим още. Поздравления.


не исках да става много дълго, че е досазно да се чете. Поздрави!:)
цитирай
8. magicktarot - Дарси, привет! Ха ха хах, наистина не ни оставят тези ангели!:))))
26.04.2011 14:29
darcy написа:
Не оставят хората да се оправят сами, а тръгнали да ги охран(я)ват. Иначе нямам против да се запозная с моя ангел-хранител - представям си го нещо средно между Ривър Финикс и Ралф Файнс :-)))

Давай продължението, не ни дръж в напрежение!


Пожелавам ти да се запознаеш с Твоя ангел, дано е свестен!:) Благодаря ти за интереса, ще постна в най-скоро време продължения. Поздрави!:)
цитирай
9. vladun - Чудесен хумор, логично и ясно по...
26.04.2011 15:07
Чудесен хумор и логично и ясно повествование и многообещаваща завръзка - чакам вече следващия откъс...
Поздрави, Соня!
цитирай
10. анонимен - Това ми хареса. Някак си ми е близко.
26.04.2011 15:15
" Дори цената на вечното следене и глобяване на по низшите видове, беше за предпочитане пред ужасяващото задължение да комуникираш интелектуално с маймуноподобните творения, които винаги схващаха отчайващо бавно какво им говориш."
цитирай
11. stela50 - Интересно и талантливо поднесено ...Поздравления .
26.04.2011 15:36
Представих си Ангелите хранители ...кой ли е моят .
Очаквам развръзката с почти детско нетърпение .
Благодаря ви ,magicktarot ...Много сте добри !
цитирай
12. magicktarot - Благодаря ти, Владимире! :)
26.04.2011 16:14
vladun написа:
Чудесен хумор и логично и ясно повествование и многообещаваща завръзка - чакам вече следващия откъс...
Поздрави, Соня!

цитирай
13. magicktarot - Мерси, Кушел!:)
26.04.2011 16:15
kushel написа:
" Дори цената на вечното следене и глобяване на по низшите видове, беше за предпочитане пред ужасяващото задължение да комуникираш интелектуално с маймуноподобните творения, които винаги схващаха отчайващо бавно какво им говориш."


Наистина, понякога между хора и хора се получават трудности в комуникацията, а какво остава между ангели и хора:)))
цитирай
14. magicktarot - Благодаря ти за хубавите думи, Таня!:)
26.04.2011 16:17
stela50 написа:
Представих си Ангелите хранители ...кой ли е моят .
Очаквам развръзката с почти детско нетърпение .
Благодаря ви ,magicktarot ...Много сте добри !


Може би Ангелите усещат, когато се концентрираме върху тях - и всяко концентриране да ни е от полза в личен план... :) Поздрави!
цитирай
15. gwendoline - Пак си размахала вълшебната пръчица :))
26.04.2011 16:37
Завладяващо начало, чакам продължението!
цитирай
16. magicktarot - Привет, Gwendoline!
26.04.2011 20:27
gwendoline написа:
Завладяващо начало, чакам продължението!


Благодаря ти!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2718913
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953