Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2014 17:35 - ЗА СИЛАТА НА МИСЪЛТА
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 1435 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЗА СИЛАТА НА МИСЪЛТА

„...Човекът е господар на своята съдба. Вие сами правите съдбата си, единствено посредством силата на мисълта. Вие можете да я накарате да заспи, ако искате. Всичките способности, енергии и сили, са скрити единствено във вас. Разкрийте ги – и получете свобода и величие. ...
...

Лицето – това е огледалото на душата. Лицето – това е матрицата на душата. Всяка мисъл прокарва браздичка върху лицето. Божествената мисъл осветява лицето. Злата мисъл го помрачава. Постоянните божествени мисли усилват аурата или ореола.
...
НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ ОТРАВЯТ ЖИВОТА

Тревожните и боязливите мисли – това са опасни сили, потискащи ни отвътре. Те отравят източниците на живота и разрушават хармонията, работоспособността, жизнената сила и активността. А противоположните им мисли – доброжелателните, радостните, мъжествените – те лекуват и успокояват, не раздразват, и повишават безкрайно работоспособността, като преумножават, осен това, менталните способности. Бъдете винаги в добро настроение. Усмихвайте се. Смейте се.
...
Пристъпите на ярост, които често се наблюдават при избухливите хора, водят до сериозни увреди на клетките на главния мозък, изхвърлят в кръвта отровни химични продукти, предизвикват общ шок и депресия, потискат секрецията на стомашен сок, на жлъчен сок и други храносмилателни вещества в стомашно-чревния тракт, отслабват енергията, жизнената сила, предизвикват преждевременно стареене и съкращават живота.
...
ТВОРЧЕСКИТЕ СИЛИ НА МИСЛЕНЕТО

Мисълта създава света. Мисълта създава съществуващото. Мислите развиват желанията и възбуждат страстите. Затова мисли, с противоположен характер за унищожаване на желанията и страстите ще неутрализират мислите за удовлетворяването на желанията и страстите. Ето защо, когато човек е обхванат от желания, противоположната на тях мисъл ще му помогне да унищожи желанията и страстите си.

Представяйте си някого като свой приятел, и тогава това ще се осъществи в реалността. Представяйте си, че той е ваш враг, и тогава вашето съзнание ще въплъти тази мисъл в реалността. Този, който знае как действа съзнанието, и който е способен на практика да управлява съзнанието, той наистина е щастлив човек.

ПОДОБНИТЕ МИСЛИ СЕ ПРИВЛИЧАТ

В света на мислите също действа великият закон: „Подобното привлича подобно”. Хора със сходни мисли се привличат един-друг. Ето откъде са дошли поговорки като „Рибар рибаря вижда отдалеко.” и „Кажи ми кой ти е приятел, за да ти кажа ти кой си.”
...
Задържайте в съзнанието си някаква мисъл, която ви е приятна и, докато тя е с вас, вие, волно или неволно, ще привличате постоянно към себе си само и точно това, което съответства с точност на основното качество на вашата мисъл. Мислите – това е вашата частна собственост, и вие можете да ги управлявате, според собствения си вкус, запазвайки за себе си и само за себе си това право.

Вашият живот – е във вашите ръце, доколкото именно вие определяте реда на мислите, които са ви приятни, и, следователно, реда на влиянията, които привличате. ....”

Цялата статия:

ТУК

...



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2729010
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953