Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 10:58 - ГРЪБНАКЪТ - АНТЕНА ОТВЪД ВРЕМЕТО
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 2271 Коментари: 0 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Или - гръбнакът съвсем реално може да те задържи в младостта.

В тази статия искам да кажа няколко думи за една малко известна функция на гръбнака. Всъщност, тази „функция” не е призната от съвременната наука, дори не става дума за типична функция и за типичния гръбнак – а  за трите енергийни канали, които са разположени около физическия гръбнак, и в Йога и източните традиции са известни като Сушумна, Ида и Пингала.

Една от главните цели на йога-практиката е да „отвори” средния канал – Сушумна – и да накара праната, или жизнената енергия да потече по него. По принцип жизнената енергия протича по двата странични канала – Ида и Пингала – те се вият около Сушумна като две змии и се вливат в нея в обастта на главата.

Казано е обаче, че когато енергията тече по двата странични канала, а не по средния, тогава човек е подвластен на времето. Т.е. ако приемем системата Сушумна-Ида-Пингала като една антена, частта Ида-Пингала улавя времето и го транслира в тялото на съответния човек.Средната част от антената, наречена Сушумна, прави обратното – тя транслира „тялото” на човека във времето. По този начин човек физически се задържа максимално време млад, и съответно – здрав. Затова и повечето йоги изглеждат много по-млади от биологическата си възраст. В допълнение – когато енергията потече основно през Сушумна – тогава човек чувства радост без причина, удовлетворение от живота, спокойствие и увереност – нещата, характерни за детската и младата възраст. Това не е случайно.

Изводът от горните неща може да си го направи всеки – а той е, че ако имаме някакви проблеми с костно-ставния апарат, а и с всички органи и системи, би било добре да потърсим начин да насочим енергията си през Сушумна, през Средния канал. Това лечение би могло да се нарече базисно, или премахване на основната причина за заболяването.

Всъщност, знае се, че холистичният подход винаги търси начини да открие и премахне основната причина за съответния проблем, а не да лекува симптомите, оставяйки причината да си стои и да поражда тези симптоми отново и отново.

Защо обаче не се прилага масово това „отваряне” на Средния канал?

Цялата статия:

ТУК

... 



Гласувай:
27



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2719342
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953