Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2012 15:25 - I.B.M., Трите Стълба на Храма и Тамплиерите
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 14770 Коментари: 28 Гласове:
33

Последна промяна: 23.01.2012 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               Четейки Кроули, Момиченцето срещна едно интересно твърдение, което го накара да се замисли за Света, Структурата, Смисъла, Символите, Строежа, Стълбовете, Спиралите и „всичко останало” или всичко Сос-станало...

Там, в една бележка под линия, обясняваща инициалите на последния велик Майстор на Тамплиерите – Жак дьо Моле или на латински IACOBUS BURGUNDUS MOLENSIS – бе казано, че те са I.B.M. и представляват Трите Стълба на Храма. Има се предвид митичния Храм на Соломон, който не е останал до наши дни, макар да твърдят, че Стената на Плача в Йерусалим е всъщност една от стените на това древно чудо на архитектурното изкуство. Други пък усилено говорят и пишат, че Тамплиерите (от темплум, лат. – храм; Храмовници) били намерили този Храм и в подземията му попаднали на Свещения Граал, който отнесли в неизвестна посока. Кой знае защо тук на Момиченцето му хрумна всепроповядваната максима: който владее Информацията, владее и Света.

Интересно беше и друго – първите рицари Тамплиери са били Девет на брой. Момиченцето нямаше как да не се сети за „Деветимата Неизвестни, които владеят Света и определят съдбините му”. Нямаше как да не се сети и за смъртта на кладата на Жак дьо Моле – когато той проклел Филип IV Хубави и папа Климент V, които наистина след клетвата набързо напуснали нашия свят. И как някакъв тайнствен човек, наблюдаващ екзекуцията, който после изчезнал яко дим, казал: „Жак дьо Моле, ти ще бъдеш отмъстен!”...

Но ако продължаваше така да се отклонява в необятните тамплиерски истории, митове, легенди и – може би – истини, Момиченцето нямаше да успее да стигне до Същността на днешното си откритие.

Ето защо е силна тази компания – I.B.M. ! Заради Буквите! – каза си Момиченцето. След това провери какво казва за компанията Уикипедия:

               Ай Би Ем (съкращение от първите букви на International Business Machines, IBM) е американска компания, най-големият в света доставчик на софтуер, хардуер и комплексни услуги в областта на информационните технологии с обем на продажбите в този сектор от 50,26 милиарда евро и общ обем на продажбите от 72,58 милиарда евро (2006). IBM съществува вече повече от век благодарение на влагането на много средства в изследвания, умелото привличане на водещи учени (вкл. нобелисти), инженери и търговски представители по целия свят, внимателното проучване на пазарните нужди, както и премереното инвестиране в нови технологични направления или отказване от по-нататъшна дейност в други такива. Компанията е създател на мейнфрем компютрите и продължава да е лидер в производството им до днес. Хардуерната ѝ продукция варира от мощни суперкомпютри до последните постижения в областта на микро- и наноелектрониката. Компанията е притежател на огромно количество патенти.

 После отново се върна на тази част от „Книга на лъжите”, в която намери тази интересна „буквена информация”:                                                                                       33

  Кефале ЛГ (глава Ламбда-Гама)

Бафомет

Черен двуглав орел е БОГ; даже Черен

Триъгълник е Той. В Своите нокти Той държи меч;

аха, остър меч се държи там.

Този Орел  е бил изгорен във Великия Огън; и въпреки това, нито

перце не е опърлено. Този Орел е бил погълнат

във Великото Море; и въпреки това, нито перце не е намокрено.  И така,

полетял Той  във въздуха, и засветил над земята за

Свое удоволствие.

Така говореше ЙАКОБУС БУРГУНДУС МОЛЕНСИС (17)

Великият Господар на Храма; и за БОГ,

който е Магаре-главец, той дръзна да не говори.

 

 

                     Коментар (Ламбда-Гама)

 

 33 е числото на Последната Степен на Масонството, която е присъдена на Фратер П. през 1900 година от „вулгарната ера” от Дон Хесус де Медина-Сидония в Мексико Сити.

Бафомет е тайнственото име на Бога на Рицарите на Храма (Тамплиерите).

Орелът, описан в параграф 1, е този на Тамплиерите.

Този масонски символ, все пак, е идентифициран от Фратер П. като птица, която е господар на четирите елемента, а също и на името Тетраграмматон.

Якобус Бургундус Молензис (Жак дьо Моле) е подлаган на мъчения в Париж през 1314 година от вулгарната ера.

Тайните на неговия орден все още не са изгубени, и са считани за ценни от последователите му, както е подчертано в последния параграф, който намеква за знание на тайно боготворене – това, за което Великия Майстор не е говорил.

Орелът може да бъде припознат, макар и не съвсем точно, с Ястреба, за когото говорихме преди.

Това може би e Слънцето, екзотеричният обект на боготворене във всички значителни култове; орелът не трябва да се бърка с други обекти на мистичния птичарник, като лебеда, феникса, пеликана, гълъба и подобни.

 17. Jacobus Burgundus Molensis – инициалите му I.B.M. са инициалите на Трите Стълба на Храма, и добавени към 52, 13 х 4, Синът.

 Интересното беше, че в Уикито твърдяха, че Ай Би Ем е основана през 1911 година, на базата на една друга компания. А Кроули бе публикувал „Книга на лъжите” за първи път през 1912 или 1913 година...

 Да, понякога можеш да стигнеш до доста интересни и наглед – ирационални – изводи. – каза си Момиченцето. – Буквите са велика работа!

 Може би – прокънтя Нещо в един Облак... Но дали това бе Смях или Думи – не можа да се разбере. А и нямаше Кой да го разбере...

 Смехът, всъщност, може ли да се предаде с Букви?

23.01.2012г. Magicktarot

(бел. авт. - всички аналогии в това писание са изцяло измислица на автора)




Гласувай:
33



1. mt46 - Здравей, Меджик!
23.01.2012 19:52
Ти да не си Ма-Сонка?...
Харесват ми твоите търсения и... всичко "сос-станало"/поздрав за каламбура/!... :))
цитирай
2. bven - Измислица, но много логична:)
23.01.2012 20:17
Привет, Соня , с интерес изчетох детските четива за възрастни...впечатлително. Пък и в започващата година на Дракона - всичко е възможно:)
Хубава вечер и празник!
цитирай
3. kometapg - А знае ли човек?! Не случаен е изр...
23.01.2012 20:41
А знае ли човек?! Не случаен е изразът, че нищо не е такова, каквото изглежда! Поздрави!:)
цитирай
4. get - Той ... he ... raven said - nevermore !!?
23.01.2012 20:43
mt46 написа:

Орелът може да бъде припознат, макар и не съвсем точно, с Ястреба, за когото говорихме преди.
:))
- Орелът ... никога не е бил и ... не ще стане ястреб !!
- :)) невъ-ъ-Ъ-р м-о-О-о-р ???

от Гет ктист - raven/бран в Задругата на ... белите братя
цитирай
5. magicktarot - Re:
23.01.2012 23:04
1. mt46 , Марине, твоят каламбур ме разби - отново! :)))) Не съм - просто са ми интересни символиката, историята и тамплиерите и всичко сос станало...:)

=

2. bven, Благодаря ти, Мария! Радвам се, че виждаш резон в поста! Дано наистина настоящата година направи повече неща възможни - за добро! Поздрави!

=

3. kometapg, Привет, Комета! Така е - всъщност "изглеждането" е малка част от цялостната същност на каквото и да е... Просто ние сме свикнали да използваме много очите си - а в крайна сметка те виждат основно "на повърхността" само...:)

=

4. get , Гет Ктист Бел Гарван, привет! :) Тук става дума за друго - всъщност образът на "ястреба" - някои го наричат "сокол" - е същото, което символизира Хор. Хор основно е ястреб - и, поради приликата между двете птици, често го наричат и сокол. За т.нар. чиста Традиция ястребът е главния образ... Кроули иска да каже, че тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор...
цитирай
6. beckslover - Всеки IBM,
23.01.2012 23:27
зависи от процесора...;)
цитирай
7. get - - Който прекалява с Кроули ... дон/Дан Браун ... навлиза в средновековна мистика и-и-и ...
23.01.2012 23:43
... това са "резултатите" ?!!
написа:
get , Гет Ктист Бел Гарван, привет! :) Тук става дума за друго - всъщност образът на "ястреба" - някои го наричат "сокол" - е същото, което символизира Хор. Хор основно е ястреб - и, поради приликата между двете птици, често го наричат и сокол. За т.нар. чиста Традиция ястребът е главния образ... Кроули иска да каже, че тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор...


- Ще си предам малко тайнственост и ще кажа !! :)) - Доста често шегувайки се - Говоря истини (!!) и-и-и най-вече поради това ... "тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор..." казвам моето - nevermore ... Невъ-ъ-Ъ-ррр м-о-О-о-рррр !!

от брат Гет - "Белият гарван", защото е Bran а не ... crow-Raven
цитирай
8. magicktarot - Бекславър, :)
23.01.2012 23:44
beckslover написа:
зависи от процесора...;)

процесорът би разбрал, така ли? ;)
цитирай
9. magicktarot - Гет, не ме обиждай! Не съм фен на Дан Браун! Той със сигурност не ме е чел мене -
23.01.2012 23:48
get написа:
... това са "резултатите" ?!!
написа:
get , Гет Ктист Бел Гарван, привет! :) Тук става дума за друго - всъщност образът на "ястреба" - някои го наричат "сокол" - е същото, което символизира Хор. Хор основно е ястреб - и, поради приликата между двете птици, често го наричат и сокол. За т.нар. чиста Традиция ястребът е главния образ... Кроули иска да каже, че тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор...


- Ще си предам малко тайнственост и ще кажа !! :)) - Доста често шегувайки се - Говоря истини (!!) и-и-и най-вече поради това ... "тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор..." казвам моето - nevermore ... Невъ-ъ-Ъ-ррр м-о-О-о-рррр !!

от брат Гет - "Белият гарван", защото е Bran а не ... crow-Raven

иначе щеше да пише по-така нещица...;) И да го харесвам... Но така - да препишеш "Светата Кръв и Свещения Граал" - не е добре...

А ти не си чел нищо от Кроули - не можеш да прецениш какво знае той и т.н.

Нищо не каза ти за IBM? Това е основната цел на постинга ми в случая... Ястреби, орли и гарвани - те са второстепенни в случая... ;)
цитирай
10. starbuck69 - :))))
24.01.2012 09:49
Intelligent Blog Manipulation /I.B.M/:))))))))
Поздрав за чудесния материал!
цитирай
11. magicktarot - Благодаря ти, Кире! :)
24.01.2012 11:10
starbuck69 написа:
Intelligent Blog Manipulation /I.B.M/:))))))))
Поздрав за чудесния материал!

Тази твоя разкована дъска е много яка! :))))))) От нея ми хрумна едно още по-голямо обобщение - за всенародната манипулация -
Intelligent Brain Manipulation :))))))
цитирай
12. get - - А защо трябва да изучавам Кроули ? :))
24.01.2012 19:15
magicktarot написа:
get написа:
... това са "резултатите" ?!!
написа:
get , Гет Ктист Бел Гарван, привет! :) Тук става дума за друго - всъщност образът на "ястреба" - някои го наричат "сокол" - е същото, което символизира Хор. Хор основно е ястреб - и, поради приликата между двете птици, често го наричат и сокол. За т.нар. чиста Традиция ястребът е главния образ... Кроули иска да каже, че тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор...


- Ще си предам малко тайнственост и ще кажа !! :)) - Доста често шегувайки се - Говоря истини (!!) и-и-и най-вече поради това ... "тамплиерският знак - двуглав орел - е съответен на ястреба - т.е. на Хор..." казвам моето - nevermore ... Невъ-ъ-Ъ-ррр м-о-О-о-рррр !!

от брат Гет - "Белият гарван", защото е Bran а не ... crow-Raven

иначе щеше да пише по-така нещица...;) И да го харесвам... Но така - да препишеш "Светата Кръв и Свещения Граал" - не е добре...

А ти не си чел нищо от Кроули - не можеш да прецениш какво знае той и т.н.

Нищо не каза ти за IBM? Това е основната цел на постинга ми в случая... Ястреби, орли и гарвани - те са второстепенни в случая... ;)


- Междувпрочем според неговият авторитет, от който ти си респектирана ... символиката е тройнствена(като колони-обелиска) ... според мен те са две - Нещо подобно на това http://creationwiki.org/File:King_Solomon%27s_Temple.jpg
- Има и други смущаващи неща ... по принцип /I.B.M/ работи с дискретни електронни елементи, архитектурата на които отново е "кратна на две" ... езикът-код е "двуичен-бинарен" !! ... Съжалявам, че по този начин нарушавам впечатлението от хубавото ти произведение ... но това са фактите - които засега не искам да коментирам - Какво означават ?!!

от Гет ктист - брат в Задругата
П.П. От особено значение е шахматната шарка ... поне подът на храма, е бил с такава ... но-о-о - спирам, спирам ... ! :((
цитирай
13. magicktarot - Гет, Стълбовете Йакин и Боаз или Соломон и Давид и т.н. -
24.01.2012 22:23
така е, прието е, че стълбовете са два. http://www.templesecrets.info/pillars.html

Но тук се има предвид и друго нещо - Дървото на Живота в Кабала - Ляв, Десен и Среден стълб. Или каналите, по които тече прана, ки, чи, оргон или както наричаш "универсалната енергия. Те също са три - три стълба. Оттам - в някои Традиции - храмът има Три стълба... Тук са описани добре Трите стълба: http://arkphagrandlodge.com/threepillars.htm

Колкото до бинарния език - той нищо не значи в случая - в крайна сметка - за създаването на компютри са нужни и други неща, не само бройна система...:)
цитирай
14. get - - хМ, :)) - много си се отдала на елинската ученост(гнозис) ... ще отидем в софистиката ...
25.01.2012 11:56
magicktarot написа:
така е, прието е, че стълбовете са два. http://www.templesecrets.info/pillars.html

Но тук се има предвид и друго нещо - Дървото на Живота в Кабала - Ляв, Десен и Среден стълб. Или каналите, по които тече прана, ки, чи, оргон или както наричаш "универсалната енергия. Те също са три - три стълба. Оттам - в някои Традиции - храмът има Три стълба... Тук са описани добре Трите стълба: http://arkphagrandlodge.com/threepillars.htm

Колкото до бинарния език - той нищо не значи в случая - в крайна сметка - за създаването на компютри са нужни и други неща, не само бройна система...:)


... което не е равно на София ?!
- Не случайно, макабеите направиха въстание с/у "елиниз"мото ?! ... твърде широко, застъпено във вярванията им по тяхното време !! ... за съжаление саможертвата им бе напразна ! :((
- От приблизително 8-ми век, окултната мисъл се върна пак в лоното на елинизма ... а той ни дава да "работим" в два от ... Трите свята ??!
- На няколко пъти ти цитирам "Песента за Астика" ... за "властител в Трите свята" ?!
- Знам че, ти е трудно на този етап да разбереш, какво обяснявам ... но не се спирай на достигнатото дотук ... Продължавай ! - сама ще разбереш ... когато си готова ?! - Какво обяснявам ?

от Гет ктист - брат в Задругата
цитирай
15. magicktarot - Гет, може би и ти не разбираш...;)
25.01.2012 12:14
Защо цитираш Астика - "властител в Трите свята" ? Той не кореспондира ли директно с Трите Стълба на Храма? ;) Не те разбирам какво имаш предвид за елинската ученост - искаш да кажеш, че тя разглежда Света в неговия двойствен аспект? Ако е така - какво двойствено виждаш в Трите Стълба? И аз ти цитирам източни учения - които не са само източни - за енергийната система на човека - тя е с Три канала. Калаба също не е елинистична традиция... Ти най-вероятно визираш Кастанеда...поне така ми се струва?
Според мен и ти не разбираш, но както и да е...;) Явно е взаимно.:)

Все някога, може би, ще стане... :)

П.П. Трудно е да се приеме, че един, недостатъчно известен в наше време магьосник и писател от първата половина на 20 век, е определил съдбата и пътя на човечеството до наши дни... :) Може би това е част от плана? Без да изпадам в излишна конспиративност - връзката Жак дьо Моле - АйБиЕм - Кроули е доста показателна... за който има очи...;) Но, както казвам, това си е моя измислица...
цитирай
16. get - :))))))))))))))))) - Старият хидалго Гет-"Рицар на печалният образ" ... "зеленият" Пърсивал (?) ....
25.01.2012 12:58
.... МНОГО ДОБРЕ - Те разбира !! :)))))
magicktarot написа:

Гет, може би и ти не разбираш...;)
.......................
Все някога, може би, ще стане... :)


... В цялата схема, която развиваме липсва "ЕР"ът ... това е й ... Третият стълб ??!!

- Не е проблем да се разбереш с блондинката чужденка ! ... на варненският плаж, на която слабо познаваш езика ... Защото е налице условието(от двете страни) - Желание ! :))
- "Меракът" в дадениият случай е "ЕР"ът (който е както външно независима от двата субекто/обекта в примера ни, величина) - Така е и "във тях" !! ... това е и "напрегнатостта на "Информационното поле" ! ... това е нагонът ! ... това е ... да не банализирам и вулгаризирам нещата(!) - Духът(гласът) божий !! ... това е възнамеряването ... предопределението !!

- Моля не търси в казаното от мен - ни най-малко опити, за своеобразен флирт ... говоря го като, абстрактен кабинетен учен или ... като "опитност" на влъхва ?!:))

от Гет ктист - брат в Задругата ... на белите маги-влъхви :))

П.П. Е, хайде ще ти дам още едно жокерче ... сестричке-магесничке Зора(х) ... Старият завет е-е-е ... писан от децата на Сем ... не на Хам ! :))) ??
- Отново припомням ? - Какво четем в стари еврейски(?) текстове ! " ... the Ashkuz (Ashkenaz) are considered to be a direct offshoot from the Gimirri (Gomer) ... " – Какво излиза от това ? – ашкеназките евреи (проживяващи над Черно море а и в Декаполиса) не са ... ??!
цитирай
17. magicktarot - Гет Ктист, ни най-малко не мисля, че ме сваляш! :))))
25.01.2012 14:14
Не че има нещо лошо в това, но наистина не мисля...:)

Разбирам го това за "ЕР"-а... Но от казаното от теб разбирам, че всъщност и ти поддържаш идеята за наличие на Три стълба? Защото в предишните коментари твърдеше, че са Два ? :) Затова и цялото това обяснение...;)

Но не разбирам защо намесваш Стария завет и ашкеназите? Аз нямам нищо общо с нито едно от двете понятия...:) Ако свързваш Храма на Соломон със Стария завет - не си прав, това са две съвсем отделни неща... Е, може Тората дасе разглежда като "писмен Храм на Соломон" - това ми хрумва в този момент - не съм го срещала другаде, дано не скандализирам "нЕкои общности"...:)
цитирай
18. megg - " Буквите са велика работа! "
25.01.2012 16:38
Мисля си, че твоето Момиченце е право; буквите - като стълбове са, пътища, по които върви живителната сила и дарява мощта на сбъдването.
Поздравления, Соня, за чудесната приказка; харесва ми как леко прекрачваш граници, стилове, сериозното и закачливото.
Лек и бял ден! :)
цитирай
19. get - Не че има нещо лошо в това, но наис...
25.01.2012 17:40
magicktarot написа:
Не че има нещо лошо в това, но наистина не мисля...:)

- E :)) падна ми товар от гърба ... но бях длъжен да ... ! :))
magicktarot написа:

Разбирам го това за "ЕР"-а... Но от казаното от теб разбирам, че всъщност и ти поддържаш идеята за наличие на Три стълба? Защото в предишните коментари твърдеше, че са Два ? :) Затова и цялото това обяснение...;)

Но не разбирам защо намесваш Стария завет и ашкеназите? Аз нямам нищо общо с нито едно от двете понятия...:) Ако свързваш Храма на Соломон със Стария завет - не си прав, това са две съвсем отделни неща... Е, може Тората дасе разглежда като "писмен Храм на Соломон" - това ми хрумва в този момент - не съм го срещала другаде, дано не скандализирам "нЕкои общности"...:)

- За "Ер"а го разбираш ... ама щом стигнем до "храм" ... то той ще трябва да е материален ??! ... дори ми назоваваш и имената на стълбовете ... Йакин и Боаз ... а би ли се престрашила да ми кажеш смисълът на имената им ?? (приеми го като, въпрос на незнаещ ... не като затормозваща те закачка от ... некой си, досадно менторстващ ?! :))

от Гет ктист - брат в Задругата
цитирай
20. malkiatprintz - Първото, което ми хрумна, Меджик, ...
25.01.2012 17:45
Първото, което ми хрумна, Меджик, е, че в Париж има хотел "Жак Моле" на улица "Сен Жермен" :) Може би Кроули е предупредил за бъдещото развитие на света? Ако пофантазираме: тамплиерите са открили Граала и неговата тайна, която са укрили за себе си. IBM е бил последният тамплиер, който е проклел тези, които са го осъдили. Компанията IBM (и нейните подобни) владеят все по-усилено света (препратка към последните ми постинги) чрез технологиите си (= тайната) и действията им предизвикват осъждане. Хм... Според мен имаме интересна аналогия :) Да очакваме ли пожар в IBM?
цитирай
21. magicktarot - Благодаря ти, Мег!
26.01.2012 09:10
megg написа:
Мисля си, че твоето Момиченце е право; буквите - като стълбове са, пътища, по които върви живителната сила и дарява мощта на сбъдването.
Поздравления, Соня, за чудесната приказка; харесва ми как леко прекрачваш граници, стилове, сериозното и закачливото.
Лек и бял ден! :)

Снежен ден и на тебе! :))) Днес е наистина доста снежно! :)))
цитирай
22. magicktarot - Не е задължително Храмът да е стандартно материален, Гет Ктист
26.01.2012 09:15
get написа:

- За "Ер"а го разбираш ... ама щом стигнем до "храм" ... то той ще трябва да е материален ??! ... дори ми назоваваш и имената на стълбовете ... Йакин и Боаз ... а би ли се престрашила да ми кажеш смисълът на имената им ?? (приеми го като, въпрос на незнаещ ... не като затормозваща те закачка от ... некой си, досадно менторстващ ?! :))

от Гет ктист - брат в Задругата

Всъщност - според моето усещане от много години - и материалното не е материално... Водя се от принципа и постановката, че атомът представлява едно мнооого малко ядро в средата на частицата и мястото, където се въртят електроните всъщност е огромно - И ПРАЗНО... Т.е. ние и всичко материално е съставено от празнота - както твърдят почти всички Учения и Традиции... Твърдостта и плътността са привидни!
Иначе - не знам значението на Йакин и Боаз - трябва да го разбера занапред...:)
цитирай
23. magicktarot - Не го знаех това за хотела и улицата, Принце! Страхотно е! не го намерих в Гугъл Мап на бул. Сен Жермен-
26.01.2012 09:40
malkiatprintz написа:
Първото, което ми хрумна, Меджик, е, че в Париж има хотел "Жак Моле" на улица "Сен Жермен" :) Може би Кроули е предупредил за бъдещото развитие на света? Ако пофантазираме: тамплиерите са открили Граала и неговата тайна, която са укрили за себе си. IBM е бил последният тамплиер, който е проклел тези, които са го осъдили. Компанията IBM (и нейните подобни) владеят все по-усилено света (препратка към последните ми постинги) чрез технологиите си (= тайната) и действията им предизвикват осъждане. Хм... Според мен имаме интересна аналогия :) Да очакваме ли пожар в IBM?

но намерих хотел Жак де Моле на 94 Rue Des Archives, 03. Temple - République, 75003 Париж - http://www.hotelmolay.fr/ - интересно - като че ли е на спирка на метрото Temple и квартал Тампл ! :) Много интересно - благодаря ти, че ме насочи натам!

За пожара в IBM - шшшштттт! :))) Времето ще покаже! ;)
цитирай
24. malkiatprintz - Може би изписването е различно, ...
26.01.2012 10:59
Може би изписването е различно, Меджик. Те, французите, нали имат по куп букви за един звук, та нищо чудно и затова да не си го открила, а пък аз не знаех за този на Темпл :) Интересно е също, че той е на улица "Архиви" :):):) А за другото - ок: шшшт :):):)
цитирай
25. magicktarot - Принце, да добавя - исках да кажа Google Earth, не мап -
26.01.2012 11:44
много яка програма и те води до всеки адрес - стига да го изпишеш.:) За съжаление - доста интересни места са "замъглени" - например платото Наска и т.н. Е, не съм ги проверявала скоро, но наистина бяха замъглени! :)
цитирай
26. get - - Херман Хесе, novel, Demian ... ??
27.01.2012 10:29
" ... The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas. ... "
magicktarot написа:
get написа:

- За "Ер"а го разбираш ... ама щом стигнем до "храм" ... (приеми го като, въпрос на незнаещ ... не като затормозваща те закачка от ... некой си, досадно менторстващ ?! :))

от Гет ктист - брат в Задругата

Всъщност - според моето усещане от много години - и материалното не е материално... Водя се от принципа и постановката, че атомът представлява едно мнооого малко ядро в средата на частицата и мястото, където се въртят електроните всъщност е огромно - И ПРАЗНО... Т.е. ние и всичко материално е съставено от празнота - както твърдят почти всички Учения и Традиции... Твърдостта и плътността са привидни!
Иначе - не знам значението на Йакин и Боаз - трябва да го разбера занапред...:)

Carl Jung, "Seven Sermons to the Dead"
"There is a God about whom you know nothing, because men have forgotten him. ... That which is spoken by God-the-Sun is life; that which is spoken by the Devil is death; Abraxas speaketh that hallowed and accursed word, which is life and death at the same time. Abraxas begetteth truth and lying, good and evil, light and darkness in the same word and in the same act. "
- ABRAXAS ??
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Abraxas%2C_Nordisk_familjebok.png

http://www.horusmaat.com/silverstar2/2abraxas.jpg

- I am ! - Irish god LUGH ? - http://library.thinkquest.org/03oct/01994/images/lugh.jpg - ... my father was CIAN of the Tuatha De Damamm, his mother was Ethniu. His symbol is a raven with a WHITE (!) featherS.

от Гет ктист - "WHITE Raven"
цитирай
27. magicktarot - Гет, аз първа те нарекох Бел/Белия Гарван ;)
27.01.2012 10:35
Виж по-горе в коментарите - или в предишни постинги...Може да е било и с цел - не всичко правя просто ей така! ;))) Визирах хем любимия ти Бел, хем Бяло като цвят...! ;)

цитирай
28. get - - Благодаря ... !
27.01.2012 10:43
magicktarot написа:
Виж по-горе в коментарите - или в предишни постинги...Може да е било и с цел - не всичко правя просто ей така! ;))) Визирах хем любимия ти Бел, хем Бяло като цвят...! ;)



... "кръстнице" !! :))

П.П.
- Abraxas, also known as ABRASAX(?), is a Gnostic solar deity associated by the ancients with Yahweh, Mithras and the Celtic Belenus, as well as Yeshu (Jesus). Amulets and seals bearing the figure of Abraxas were common in the second century, and were used as recently as the thirteenth century in the seals of the Knights Templar. By medieval times, Abraxas was relegated to the ranks of demons.

- Symbols of Death, Time, and Rebirth ? - http://symboldictionary.net/?page_id=3322
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2718880
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953