Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 11:12 - ВСЕЛЕНАТА ТЕ ОБИЧА...
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 20575 Коментари: 44 Гласове:
31

Последна промяна: 04.11.2011 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПТИЦЕЧОВКАТА 

                                               Мръсотията е материя на грешно място.

                                               Мисълта е съзнание на грешно място.

                                               Материята е съзнание; така че мисълта е                                                               мръсотия.

                                               Тъй спореше той, Мъдрият, не осъзнаващ, че                                                          цялото  място е грешно.

                                               Докато МЯСТОТО не бъде облагородено с Т*,

                                                              каза той, и стане НАСЛАЖДЕНИЕ.

                                               Розата неразпъната разпиля венчелистчетата си;

                                               без Розата, Кръстът е суха върлина.

                                               Затова боготвори Розовия Кръст и Мистериозния

                                                               Две-в-Едно.

                                               Боготвори Него, който се заклева чрез Своето                                                           свято Т, че Едно няма да е Едно, освен до                                                      толкова, до колкото е Две.

                                               Радвам се, че ЛЕЙЛА е далече; никакво                                                               съмнение не засенчва   любовта.

Алистър Кроули „Книга на лъжите”

 

 

     От няколко години насам – може би откакто се масовизира филмът „Тайната” – стана модерно да се говори за Вселената, която се разглежда като едно свръхинтелигентно и любящо Същество, което чува всяка една наша мисъл и не разбира думата „НЕ”... Може доста да се поспори възможно ли е същество с такава интелектуална висота да не разбира идеята за отрицанието, но ще стигнем и дотам. Няма да споря, просто ще изложа моето разбиране относно вселенската липса на възприятие на думата-идея НЕ и някои други нещица.

     Преди това – няколко думи за „Тайната”. Според тази теория, Вселената е добра, може да се каже дори Вседобра (по аналогия с Всеблаг – за Христос например), Свръхвисша Същност, която се отнася с майчинска нежност и изпълнителност към всяко едно населяващо я същество. Всеки, който си пожелае нещо важно или има някаква мечта, или дори случайно наум изкаже някакво свое мимолетно желание, може да бъде сигурен, че Вселената ще си строши краката, докато не му го изпълни.

    Невъзможно! Бихме възкликнали тук. Светът е пълен с нещастни хора, на които не им се е сбъднала нито една мечта, нито дори едно-единствено мимолетно желание. Някъде масово умират хора от глад, от болести, от престъпления, от войни, някъде някои хора страдат цял живот -  и това става постоянно... Къде е тая Вселена в тези случаи и възможно ли е тия страдащи хора никога да не са се обръщали към Нея? Да, възможно било – казват във филма. Е, този филм все пак е правен от и за американци, и съответно в него се разглеждат проблемите на американския човек. Те колкото и да са големи, не могат да се сравнят с проблемите на някой от Третия свят, но да не се отклонявам. Ето един пример от филма. Някакъв мъж, хомосексуалист, бива навсякъде обиждан, неприеман и всичко останало. Това продължавало постоянно  и било така, защото той, когато си мечтаел или изказвал желание какво би желал да стане, казвал: „НЕ искам да бъда гонен отвсякъде, НЕ искам да бъда обиждан от всички!”... И Вселената чувала думите му като: „ИСКАМ да бъда гонен, ИСКАМ да бъда обиждан!”, и добросъвестно му изпълнявала исканията...Когато сменил похвата и започнал да утвърждава само положителни неща: искам да бъда обичан, искам да бъда приемамн – то нещата коренно се изменили, всички околни започнали да го приемат, уважават и ценят...

    Нищо ново – това за Вселената е недобре забравеното старо за положителните утвърждения, положителното мислене, ню ейдж  и т.н. Но дали Ню Ейдж е наистина НЮ или и това течение се базира на недобре забравени стари постулати? Какво е Христовият призив – Обичай Враговете си!? Не е ли покана към положително мислене? Омразата е обратното на Любовта. Любовта е положителното, Омразата е отрицателното. Ако кажеш – „аз не обичам” – Вселената разбира „аз обичам!”... Но ако кажеш – аз мразя! – Вселената разбира, че мразиш и съответно изпълнява всичко, свързано с омразата – включително и пораждане на омраза в мразената страна... Възможно ли е? Ако обичаш някого, дали и той те обича или ще те обикне? Омразата поражда ли омраза? Любовта поражда ли любов? Подобното поражда ли подобно? Или това са глупости и всъщност няма никакви правила? Космосът Космос ли е, а Хаосът – Хаос? Но как тогава от Хаос се е пръкнал Космос? Ако е така, то тогава е редно от Космос да се роди Хаос? Дали това не е Самсара – преливането от Космос в Хаос и от Хаос в Космос? Дали пък не е преливане от пусто в празно? Приемам последното твърдение на доверие и преминавам нататък.

     А нататък се мъдри психосоматиката. Е как е възможно? Уж умът, съзнанието и прочее мистика нямали отношение и връзка с материята – как така се признава за съществуването на психосоматични заболявания – т.е. учените си признават без бой, че душата-психиката е причинила поражения на тялото-сомата? Тялото, физическото тяло, е един умален модел на Вселената. Отново нищо ново – Хермес Трисмегист каза: каквото горе, това и долу...Тялото също разбира какво мислим, но и то, както Вселената, не признава думите „НЕ”, „НЯМА”... И възприема съвсем пряко смисъла на казаното/помисленото. Всеизвестен е случаят с адвоката, който често и в продължение на дълги години употребявал думата „лайно”, „лайнян” и т.н. Тялото му разбирало това и отвърнало със сериозно заболяване на дебелото черво – мястото, където се оформят екскрементите... Един вид – Искаш лайна? Заповядай!

     Но тялото разбира и положителните утвърждения. Затова, ако искаме да подпомогнем излекуването си, никога не трябва да си казваме: „не искам да съм болен!” или „аз не съм болен!”. Добре е да се изрича, наум и на глас: „АЗ СЪМ ЗДРАВ!”... Има безброй описани случаи на непонятно за науката оздравяване от нелечими болести. Това, засега, е лошото – че оздравяването се води непонятно, едва ли не – чудо! А се премълчава за ЧУДОТО НА ЖИВОТА – една любима, често дъвкана от мен тема – НАУКАТА НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ЖИВОТА! Е КАК ТОГАВА Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ЖИВЕЕ?! По същия начин се разсъждава относно „чудодейните” изцеления – но йезуитски – като нарочно се игнорира ЧУДОТО ЖИВОТ...

     Понякога съм склонна да приема донякъде еретичната мисъл, изказана от определени философи, че всъщност Вселена няма – Вселената – това е всеки един от нас. Нищо ново! Всъщност, може би Хермес точно това е имал предвид, казвайки: „каквото горе, това и долу” – да подскаже, че няма разлика между ЧОВЕК И ВСЕЛЕНА?...Не го е казал пряко по много причини – едната е, че никой няма да повярва... Стигаме до Вярата – но това е дълга тема. Има място тук, но ще я игнорираме засега – ако продължава така ще се наложи да описвам всички аспекти на Вселената и трябва да пиша вовек и веков! Да, интересен образ – жената, „наказана” да пише вечно. Нещо като Скитникът Евреин... Жената пише, а в градината й е поникнала някаква роза. Розата не цъфти. Градинарят се чуди защо така. По едно време решава и бодва един кол до розата, колът е като кръст – розата започва да пълзи по него и в един момент цъфва – разцъфтява в прекрасни цветове. Вселената замира от възторг.

     Кръстът, буквата „Т”, защо не и Пентаграмът (Петолъчката). Розата цъфти на Кръста, Две-в-Едно – казва Кроули... Малко отклонение – сетих се за рекламата „Три в едно” – дали са я заимствали от Фратер Пердурабо (Кроули)? Какво е Кръст? Какво е Роза? Това са необятни теми. Изписани са сигурно милиарди тонове литература за Розата и Кръста... Хайде, ще прибавя и моите няколко грама. Розата е Вселената, Кръстът (Т) е Човекът. Вселената трябва да се овие около Човекът – и тогава ще се изрази в своята Цялостност. Вплетени Човек и Вселена  - Вплетени Роза и Кръст. Тук не става дума за розенкройцери и други ордени – те са само бегло следствие на Идеята. А идеята е, че Човек и Вселена са едно, просто трябва да се „познаят” и обединят. Те не са разделени, но и за двете страни изглежда така, все едно са отделни неща, различни елементи...Когато Розата цъфне на Кръста – всичко спира „да изглежда” – всичко започва да „Е”...

     Розата е привлечена към Кръста. Привлечен си към неща, които обичаш. Другите те отблъскват... Вселената е привлечена към Човека – ако приемем, че постоянно го следи какво мисли и съответно изпълнява желанията му. В такъв случай, може би може да се каже, че Вселената обича Човека...

     Пак ще отворя една скоба – в последно време е много модерно да се гледат предавания по образователните научно-популярни тв канали за Вселената, за галактики, гравитации, антигравитации, черна енергия и пр. и пр. Всичко това е много хубаво, но по телевизията се показва само „физическата” микроскопска страна на Вселената. Все едно да излъчват предаване за Човека – но да не го показват като човек, който работи, обича, твори, в неговата форма и цялост, а да демонстрират само клетките и органите му в процес на действие... ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЩО Е ЧОВЕК, НИКОГА НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ И ВИ ПОКАЖАТ САМО КЛЕТКИТЕ И ОРГАНИТЕ НА НЯКОГО, ПОД МИКРОСКОП – БЕЗ ДА МОЖЕТЕ ДА ГО ВИДИТЕ ИЗЦЯЛО, НИТО ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК ИМА ЖИВОТ, ПРОФЕСИЯ, ФОРМА И Т.Н. КАКВО ЩЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЗА ЧОВЕКА? ЩЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЙ? Същата работа и с Вселената, показвана по ТВ... Най-много да се почувстваш нищожен. А съвсем не е така! Пък дори и да знаеш как изглежда външно човека – ако си някакво същество, което не познава хората – то дори да гледаш в някое предаване цялостен човек – ти пак няма да се сетиш, че този човек има „вътрешен живот”, че мисли, че с мислите си може да твори и всъщност точно това прави! Ти ще видиш просто едно същество, ходещо на два крака! Да, това е! Няма да видиш Духа на Човека! Винаги, гледайки или четейки книги по популярна астрофизика ме гложди това – ЛИПСВА ДУХЪТ! А Той си е там...Затварям Скобата...

     По-горе споменах, че човек твори с мислите си... Това е основната истина. За мен. И най-малкото нещо – дори да спретнеш една обикновена вечеря за двама – нямаш ли първо мисъл за нея – нищо няма да направиш. Просто е! Всеки може да се наблюдава и да забележи тази „особеност”. Е, съществуват т.нар. рефлекторни действия – например в организма ни протичат хиляди процеси в секунда, без изобщо да знаем за тях – камо ли да ги мислим... Но дали пък Някой не ги мисли?

     Дали?

 

*place (англ.) – място; в случая се отнася за Космос – space. Когато към PLACE се добави T – т.е КРЪСТ – се получава латинската дума PLACET – харесва се, приятно е. Намек, че Вселената се облагородява чрез Т, т.е. Йони трява да се свърже с Лингам, за да се достигне пълнота.






Гласувай:
31



1. benra - с мислите си
04.11.2011 11:33
така творим...а мислите ни са резонанс на нашите чувства. А вселената пулсирала с нашите вибрации и ни ги връщала..казват. Наистина- дали?
цитирай
2. ognena71 - Благодаря мила, беше ми много ин...
04.11.2011 11:54
Благодаря мила, беше ми много интересно! Лек ден ти желая.
цитирай
3. magicktarot - Каквото повикало, такова се обадило... казват....:))) Дали, наистина?! ;)
04.11.2011 12:01
benra написа:
така творим...а мислите ни са резонанс на нашите чувства. А вселената пулсирала с нашите вибрации и ни ги връщала..казват. Наистина- дали?

Привет, Бенра!
цитирай
4. magicktarot - Благодаря ти за отзива, Огнена! :)
04.11.2011 12:02
ognena71 написа:
Благодаря мила, беше ми много интересно! Лек ден ти желая.

Приятен петък и уикенд! :)
цитирай
5. kite333 - Добро обобщение за положителното мислене.
04.11.2011 12:52
Аз от тезата на Тайната,възприех частта именно за положителното (и правилно според авторите) мислене. Защото именно тя ми се стори полезна за мен конкретно.
Дали Вселената ще е добра,ако и аз съм добра ? Ще цъфтя около нея,ако се опознаем добре ? Или ако има химия между нас ? Иначе провал ?
Мисля,че колкото повече го мисля,толкова повече се обърквам.
А къде в нас и какво е душата хич не ми се и започва да мисля :))
Поздрави Маджик и хубава почивка !
Човек не може да ти смогне напоследък хехехе (пу-пу)
цитирай
6. get - - "Пътя ни избира" ... но ти "влезе" в толкова сложен и комплициран въпрос, че ... ??!!
04.11.2011 13:13
- Що е свобода ? ... що е воля ?
- Пътя, като резултат ... ила следваният от нас път, диктува Резултата ?
- Не сме наясно и колко елемента ще вкараме в създадената от нас схема ... на разсъжденията ни !?

- Тук за да внесем малко от малко ред в опита ни за описание и по-нататъшни разсъждения ! ... това ли да използаме "Йони трява да се свърже с Лингам, за да се достигне пълнота." ... но това е конзепцията на Адамкадмон от Кабала ?

- Не сме ние, които определяме правилата ... на нас просто ни е поставено предизвикателството - Да изберем верният вариант !! ... съобразно последното, попадаме на съответната "събитийна пътека" ... при следващият "избор" излизаме от същата и т.н.
- В тези моменти на избор ние правим "пробив" и тръгваме по следващият мьобиусов лист ... Но-о, следва да отбележа, че това се отнася до резултантни състояния, които отговарят на "света" описан ни в класическата механика-физика ... при (светът на възприятия и мислене от "Първи вид") ... това отговаря на "детерменистичният подход"" във философия и т. нар "причинно-следствена" връзка !
- Когато приложим категоричността на класическата физика, към микросвета установяваме: Електронът може да се регистрира само в определена област от пространството, с приблизителна вероятност да е изцяло там !?
От тук стигаме до Уравнението за "неопределеност"-та на Хайзенберг и-и-и ... Щрак :)) капанът се затваря ... Изскокна пробема с относителният характер за ... вярност при нашите съждения !(тоест, те имат вероятностен характер) - Защо ? ... защото явно нещо не достига ... но какво ли ще е то ?!

- Просто си мисля на глас ... не го приемай това, като категоричност и истинност ?!

от Гет ктист - брат в Задругата
цитирай
7. magicktarot - Здрасти пак, Кайти! :) Благодаря!
04.11.2011 14:10
kite333 написа:
Аз от тезата на Тайната,възприех частта именно за положителното (и правилно според авторите) мислене. Защото именно тя ми се стори полезна за мен конкретно.
Дали Вселената ще е добра,ако и аз съм добра ? Ще цъфтя около нея,ако се опознаем добре ? Или ако има химия между нас ? Иначе провал ?
Мисля,че колкото повече го мисля,толкова повече се обърквам.
А къде в нас и какво е душата хич не ми се и започва да мисля :))
Поздрави Маджик и хубава почивка !
Човек не може да ти смогне напоследък хехехе (пу-пу)

Объркващо е, наистина... Но е доста очевидно, че сме нещо повече от месо, мускули, кокали, кръвоносни съдове и кръв - иначе месото във фризера щеше да ни е домашен любимец...;)
Весел уикенд и на тебе! :)
цитирай
8. magicktarot - Гет, благодаря ти за тези разсъждения -
04.11.2011 14:17
get написа:
- Що е свобода ? ... що е воля ?
- Пътя, като резултат ... ила следваният от нас път, диктува Резултата ?
- Не сме наясно и колко елемента ще вкараме в създадената от нас схема ... на разсъжденията ни !?

- Тук за да внесем малко от малко ред в опита ни за описание и по-нататъшни разсъждения ! ... това ли да използаме "Йони трява да се свърже с Лингам, за да се достигне пълнота." ... но това е конзепцията на Адамкадмон от Кабала ?

- Не сме ние, които определяме правилата ... на нас просто ни е поставено предизвикателството - Да изберем верният вариант !! ... съобразно последното, попадаме на съответната "събитийна пътека" ... при следващият "избор" излизаме от същата и т.н.
- В тези моменти на избор ние правим "пробив" и тръгваме по следващият мьобиусов лист ... Но-о, следва да отбележа, че това се отнася до резултантни състояния, които отговарят на "света" описан ни в класическата механика-физика ... при (светът на възприятия и мислене от "Първи вид") ... това отговаря на "детерменистичният подход"" във философия и т. нар "причинно-следствена" връзка !
- Когато приложим категоричността на класическата физика, към микросвета установяваме: Електронът може да се регистрира само в определена област от пространството, с приблизителна вероятност да е изцяло там !?
От тук стигаме до Уравнението за "неопределеност"-та на Хайзенберг и-и-и ... Щрак :)) капанът се затваря ......

- Просто си мисля на глас ... не го приемай това, като категоричност и истинност ?!

от Гет ктист - брат в Задругата

всички те допълват казаното в текста на постинга... Нещата наистина са доста обширни, да не кажа - безкрайни, когато става дума за Вселената...
Електронът - той всъщност се регистрира на много места едновременно, което е доста странно и трудно асимилируемо от лявокълбното (засега) като мнозинство човечество...

Все пак - прочете ли наблюденията ми за предаванията за Вселената по ТВ? Опитах са де акцентирам върху тях в постинга... ;)
цитирай
9. darcy - Вярата е в основата на всяко действие
04.11.2011 15:02
magicktarot написа:
По-горе споменах, че човек твори с мислите си... Това е основната истина. За мен. И най-малкото нещо – дори да спретнеш една обикновена вечеря за двама – нямаш ли първо мисъл за нея – нищо няма да направиш. Просто е! Всеки може да се наблюдава и да забележи тази „особеност”. Е, съществуват т.нар. рефлекторни действия – например в организма ни протичат хиляди процеси в секунда, без изобщо да знаем за тях – камо ли да ги мислим... Но дали пък Някой не ги мисли?

тя може да те спаси, ако я има и е искрена, или пък да те погуби - ако липсва.

Поздрави, Маджик!
цитирай
10. magicktarot - И понеже повечето хора умират - ерго нямаме достатъчно и качествена вяра...;)))
04.11.2011 15:33
darcy написа:
Вярата е в основата на всяко действие - тя може да те спаси, ако я има и е искрена, или пък да те погуби - ако липсва.

Поздрави, Маджик!

Поздрави, Дарси, напълно съм съгласна с теб! Радвам се да те видя! :)
цитирай
11. babaelenica - Вярно - необятна тема.
04.11.2011 18:42
Дали мислите все пак се реализират?
Кои сме ние във Вселената?
Силата на позитивното мислене.
Все неща, върху които ние малко или много сме се замисляли.
Виж за вярата нещо не съм съгласна. Или не съм разбрала правилно. Аз не мога да приема вярата в някой бог. Твърдите изявления на много хора, не правят твърденията им истина.
Тук опираме и до понятието истина. Някои смятат, че съществува абсолютна такава. Аз обаче - не.)
Сама се убеждаваш, че познанията на човека, колкото и огромни да изглеждат са някаква малка частица. С формулираните досега закони не може всецяло да се обясни съществуването и развитието на Вселената. Както е известно, постоянно се ревизират утвърдени правила, дори "Теорията на относителността" вече не върши работа.:)
На мен ми се струва, че нашият ПС е с ограничен капацитет и не може да обработи и систематизира огромното количество информация.
Следователно съм склонна да приема, че всяко откритие, дори и огромни по обем литературни творби, произлизат от връзката ни с космическия разум, доколкото го има.
Чела съм, как големи творци разказват, че идеите им идвали на сън и на тях не им оставало друго, освен да ги запишат, като се събудят.
Съгласна съм и с разсъжденията на Гет. Особено след като прочетох Зеланд.
Уж обещах да не съм многословна, но има още толкова неща за написване.
Ти си виновна, провокаторка такава!
:)))))
цитирай
12. get - - Това което те смущава ще го нарека с една дума "картезианство" и което ...
04.11.2011 20:15
magicktarot написа:

Все пак - прочете ли наблюденията ми за предаванията за Вселената по ТВ? Опитах са де акцентирам върху тях в постинга... ;)

... продължава да владее и до момента, по-голямата част от философският подход на учените ... при използваната от тях методология, плюс научни методи !!
Това води до ... разкъсване природата на случващото се ... и света ... на съзнателното, тоест съотнесено като мисли и действия при човека и "нещо неопределено", което почива на принципите на механиката, тоест на "мъртвото", като присъщност на естеството на света !!(междувпрочем още по-крайни са във позициите си Т.Хобс(с механистичната си теория за света) а Дж. Лок (приписвайки качеството "табула раза" като естество на разум-психика) това се доразвива в т.нар. политическа философия от Д.Хюм и Х.Гроций !!

- Хм, :))) - след всички тези опити за разсъждения и философски-ретроспекции, като че ли, излязохме с още по-объркани представи по интересуващият ни въпрос ? :(((( - Затова ще го кажа по друг начин - Когато сме изправени пред избор ... май е по-добре вместо да попитаме ума ... да попитаме сърцето си и-и-и последното, ще го използвам, като музикален ... повод да ви поздравя вас, прекрасни, мислещи и чувстващи същества !! - http://www.youtube.com/watch?v=co90unI9cSk

- Поклон от Гет ... Дами !! :))
цитирай
13. magicktarot - Елени, благодаря ти за пространното изложение!
04.11.2011 21:52
За вярата в един бог - и аз нямах предвид това и само това - имах наум изобщо вярата - не си ли вярваш, че можеш да направиш каквото и да е - нищо не можеш да направиш - дори и да дишаш не можеш - най-опростено казано... Неслучайно от триадата Вяра-Надежда-Любов първа е Вярата... ;) Мъдростта-софия е родила първо вярата...
Радвам се, че отново зачекваш съня - споменавахме го наскоро, в темата ми за "утрото е по-мъдро и бла-бла - използвайте нощта!"... :) Моето работно виждане за Космическия разум е, че всъщност всички и всичко сме част от Него - всеки гледа на света чрез Него, разума, но си мисли, че сам той гледа... Всъщност, приела съм временно засега теорията, че съзнанието на всеки един човек е всъщност общо - то е този т.нар Космически разум, Бог и т.н., само си мислим, че сме нещо отделно - може би за целите на Живота, може за друго... Едно имат по-голям достъп до необятните "полета", други - по-малък, но това няма значение - на всеки е дадена възможност да увеличава "достъпа" си, бидейки Висше съзнание... :)))
Поздрави и се радвам на отклика ти! Ти също видимо провокираш! ;)))
:)))))))
цитирай
14. magicktarot - Гет, благодаря ти за прекрасния поздрав - много обичам тази песен! :)))
04.11.2011 22:06
Наистина, с музика и песен понякога може най-добре да се илюстрира въпрос, свързан със Сърцето и с Пътя със Сърце...:) За картезианството бяхме говорили и преди -
http://magicktarot.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/05/04/da-preobyrnesh-vselenata.740970

и на мен ми е любима тема - как една доктрина може така да обърка света . но все пак - всяко нещо има своя смисъл, може би и това е имало...

Интересно е, че включваш тук избора... Аз си го представям схематично, свързано с темата за Всеизпълняващата Вселена така - казваш например: искам да бъда знаещ! И Вселената ти дава няколко възможности - ти избираш една - повече не можеш... Щом Вселената ти ги дава - значи всичките са правилните... Всяка една ще води до различни резултати обаче... Но основната ми теза в случая не беше за Избора - а за "ръководенето на собствената съдба, нещо като - "Поискайте и ще ви се даде!"...
Поздрави, Гет!:)
цитирай
15. bven - Привет, Соня!
04.11.2011 23:17
Понеже използваш основата на филма "Тайната", искам да допълня нещо, което може би мнозина знаят, но пропускат в повечето случаи. Има и други закони (Космическите закони са много), които също са много важни за всяко космическо същество. Всъщност ето и допълнението:
Законът за Привличането е древен закон, познат на малцина. Когато филмът "Тайната" се появи на бял свят, го разкри пред света.

Но след това мина време и все повече и повече хора започнаха да се оплакват, че Законът за Привличането не работи.

Но това, което много хора не съзнават, е че във филма е изпусната доста ценна информация.
10 други Вселенски закони, за да бъдем ясни.

Законът за Привличането не е всичко.
Той е само част от други 11 Вселенски закони, наречени 11-те Забравени Закона.

Използвани заедно, тези 11 закона, превръщат Закона за Привличането в напълно безспирна сила, такава, че да превръща мислите ви в реалност по-бързо, отколкото бихте могли да си представите.



Е, кои са тези 11 забравени закона?

Законът за Мисленето гласи, че мислите създават реалността.

Законът за Наличността гласи, че има безгранична наличност във Вселената на всичко, което желаете.
Вместо да вярвате в идеята за “липсата”, е нужно да разберете, че живеем във Вселена на изобилие и има (пре)достатъчно за всички. Искреното съзнаване на това изобилие е жизнено важно за привличането на богатство и изобилие в живота ви.

Законът за Привличането гласи, че привличаш това, към което насочваш вниманието си.
Обръщайки внимание на неща, които ви правят нещастни, привличате още повече от тях. Но ако се фокусирате върху нещата, които ви правят щастливи и се усмихвате, тогава ще привлечете повече от тях в живота си.

Законът за Получаването гласи, че ще получите само това, което сте готови да получите.
Например, може да искате 10 000 лв. на месец, но ако не вярвате, че това е възможно или, че го заслужавате, то никога няма да ги получите.Законът за Нарастването е свързан с нарастването и подобряването на всеки аспект от животаБез значение колко добър е животът ви, винаги има място за подобрение и разширение.

Законът за Отплащането гласи “Жънеш това, което посееш”.
Семената на успех или на провал посявате в живота си? В живота, това, което влагате, това получавате. Каквото правите и “изпращате” като сигнал на Вселената, това и ще получите, за добро или за лошо.


Законът за Нулевото Съпротивление
е един от най-игнорираните от всичките 11 забравени закона. Но също така е и един от най-мощните от тях. Този закон гласи, че това, срещу което се съпротивляваш, продължава да съществува. Това означава, че нещата, които не харесвате, стават по-силни. Колкото повече енергия влагате в омраза и съпротивление към тях, толкова по-силни и мощни стават те. Незнанието на този закон обяснява защо толкова много хора не успяват да използват Закона за Привличането успешно. Няма значение колко трудно би могло да е в началото, трябва да се научите да игнорирате нещата, които не харесвате и да пренасочвате вниманието си към тези, които ви правят щастливи.

Законът за Прошката гласи, че за да продължите напред в живота си, е нужно да се избавите (да простите) от болезнени събития от миналото си.
Незнанието и неприлагането на този закон блокира изобилието във вашия живот.

Законът за Пожертването гласи, че за да спечелиш нещо, трябва да си готов да заплатиш съответната цена.
Гледайте на този закон като инвестиране в по-добро бъдеще вместо като настояща саможертва.

Законът за Почитането гласи, че 11-те Забравени Закона ще работят за вас, ако ги почитате.
Ако водите недисциплиниран живот и не успявате постоянно да практикувате тези 11 закона, тогава не се учудвайте, ако се провалите.

Законът за Успеха е комбинация от всички 11 закона.
Той гласи, че можете да успеете, независимо от вашата среда, или от това колко лоши са били нещата в миналото. Успехът е ваше рождено право.
цитирай
16. bven - Продължавам, за да обясня произхода:
04.11.2011 23:21
Тъй като повечето от линковете за допълнението са затворени, ето от къде взех необходимите допълнения:

http://prolet05.blog.bg/zabavlenie/2010/10/29/10-taini-izpusnati-v-quot-tainata-quot.626802 , за което съм много благодарна на Пролет05 !
Хубава вечер. Беше ми много приятно да прочета твоите размишления!:)))
цитирай
17. анонимен - Аз с интерес гледам научнопопулярните филми, за които споменаваш.
04.11.2011 23:41
Съгласен съм с разсъжденията ти, но има едно нещо, което не отчиташ.
Ако се опираш на една патерица, за да опознаеш света, ще куцаш цял живот.
Само науката, религията, философията и езотериката в съвкупност могат да ни покажат Истината.
Дори и един от тези стълбове не трябва да се пренебрегва, а ти май науката и езотериката не ги оценяваш по достойнство.
цитирай
18. get - - Отговори наготово няма(м) ... но ще "подскажа" ... още малко !!
05.11.2011 00:13
В музея в гр.Клуни(фр.) се намира така нареченият "Стълб на лодкарят" !!
- Ето го - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/CLUNY-Maquette_pilier_nautes_1.JPG
- От него е запазена автентична част, така нареченият "Taruos Trigaranos"-"Трирогият бик"
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Le_Pilier_des_Nautes_03.JPG
... на галски(келтски) "tarvos" означава "Бик" ! ... обяснявам още Garanus iе и жерав crane (garan in Welsh).
- Продължавам още с обясненията си, че писалите по въпроса правят връзка с т.нар. "Танц на жерава", който се е играел от "дорийците" във връзка с мистерийни игри в чест на "Тезей". Правят също връзката, че дорийците са гърци и-и-и ... стигат до ... Нищото !?! ... Хм, а дали няма нещо тотално сбъркано в разсъжденията на господа учЕните ? :))
- Тогава ? - Да се върнем отново на основният символ, който е Бик ! ... Как се е наричал, и кой бог е бил символизиран по този начин ?

- Тук правя пауза ... и започвам да мисля, като картезианец:))) примерно Карл Линей и казвам. - Ами всичко си е точно, а бикът е от семейство "нам кво си" ... но да спра преди да ви объркам тотално !! ... поради което, няма да можете да си отговорите - Защо "Бикът" е с "три рога" ?
- А защо ирландската Бригита е Тройна ? http://spiritblogger.files.wordpress.com/2010/11/brigittrio.jpeg ... а тук много ясно се вижда, "трилистната спирала" - Нейният символ ?! http://spiritblogger.files.wordpress.com/2010/11/brigid-collage.jpg
- А защо, ирландците превеждат Imbolc, като "в млякото" или "в корема".
- А ние келти-ирландци ли сме, след като празнуваме "Петльов ден", на "2-ри Февруари", когато се чества и св.Бригита ? - Ах, горката погледнете я ... http://www.storytimeyoga.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/Brigid1.gif - католиците още малко, ще я обърнат на "знатна доячка" - Хахаха !!!

от Гет "ктист" - брат в Задругата на Силата ... който затваря "торквата" на Спомена(ите) си ?? :))
цитирай
19. evrazol - Изобщо не и дреме на вселената
05.11.2011 01:05
Просто мисъта разпорежда на едни жлези да произвеждат едни неща и те от своа страна да създават едни настроения. Важно е какво съм, за да се произведе необходимото баш за това "съм" нещо.. Понеже можеш да "съм" само едно, а може да "не съм" безкрайно много неща - съм се интерпретира еднозначно и определено, за назрика от не съм , което най-малкото, може да се дължи и да е всичко. За това "не" не се разбира. По- нататък - жлезите, лабораторията, психосоматиката.

Толкова по органиката и здравето. По отношение на отношението и късмета - същото. Скандалджията се впечатлява от скандала. Другото не му е интересно и остава невидимо за съзнанието му. Така женкаря е женкар, християнина християнин и мизантропа, като мен - мизантроп. Даже комуниста за това е комунист. Въпрос на култивирани сензори. От горецитираните забелязваме кой какво Е, щото какво НЕ Е е прекалено обемно. Не можем да възприемем всичко поради липса на божественост. За това възприемаме фрагментарно по свой избор продиктуван от характера, който е продиктуван от навика, съответно продиктуван от действието, провокирано от думите, продукт на мисленето.

Проста логическа взаимовръзда!
цитирай
20. magicktarot - 15. bven Благодаря ти изключително много за това допълнение, Мария!
05.11.2011 07:19
Пролет05 ми е в Любими - четох този постинг преди, но го бях забравила, а е ценно да се знаят тези закони по този начин - систематизирани и обяснени - от колкото е възможно повече хора!

Колкото повече човеци са щастливи на Земята - толкова и Земята ще е щастлива и съответно ще е едно приятно място за живеене, Една Добра и Щастлива Майка!

Приятни почивни дни и много щастие, Мария!
цитирай
21. magicktarot - Привет, Полигор! Забравяш и ти един изключително важен елемент - ИЗКУСТВОТО...:)
05.11.2011 07:25
poligor написа:
Съгласен съм с разсъжденията ти, но има едно нещо, което не отчиташ.
Ако се опираш на една патерица, за да опознаеш света, ще куцаш цял живот.
Само науката, религията, философията и езотериката в съвкупност могат да ни покажат Истината.
Дори и един от тези стълбове не трябва да се пренебрегва, а ти май науката и езотериката не ги оценяваш по достойнство.


Музика, картини, поезия, театър и т.н....

Съгласна съм с тебе - "науката за Вселената/Истината" е интердисциплинарна и включва всички области на човешкото знание и опитност (а и не само на човешкото). Може би от настоящия постинг ти се струва, че пренебрегвам науката и езотериката - ще си взема поука, благодаря ти за бележката! :) Явно трябваше по-пространно да пиша, за да може да се включат повече аспекти, но, както винаги, стремя се да не е много дълго.

Иначе съм влюбена и в двете (което не значи, че и те в мен:)))

Поздрави! :)
цитирай
22. magicktarot - Гет, отново интересни неща и препратки! Пак се обогатих!
05.11.2011 07:42
Таурус (лат.) и тарвос (гал.) със сигурност са с един произход като думи...

Не мога да разбера обаче какво общо с Вселената и разглежданите Закони имат тези образи? Т.е. имам предвид - пряко?
цитирай
23. magicktarot - Привет, Мизантропе! :))) Ха ха хах, утрепа рибата! :)))))
05.11.2011 07:53
evrazol написа:
Просто мисъта разпорежда на едни жлези да произвеждат едни неща и те от своа страна да създават едни настроения. Важно е какво съм, за да се произведе необходимото баш за това "съм" нещо.. Понеже можеш да "съм" само едно, а може да "не съм" безкрайно много неща - съм се интерпретира еднозначно и определено, за назрика от не съм , което най-малкото, може да се дължи и да е всичко. За това "не" не се разбира. По- нататък - жлезите, лабораторията, психосоматиката.

Толкова по органиката и здравето. По отношение на отношението и късмета - същото. Скандалджията се впечатлява от скандала. Другото не му е интересно и остава невидимо за съзнанието му. Така женкаря е женкар, християнина християнин и мизантропа, като мен - мизантроп. Даже комуниста за това е комунист. Въпрос на култивирани сензори. От горецитираните забелязваме кой какво Е, щото какво НЕ Е е прекалено обемно. Не можем да възприемем всичко поради липса на божественост. За това възприемаме фрагментарно по свой избор продиктуван от характера, който е продиктуван от навика, съответно продиктуван от действието, провокирано от думите, продукт на мисленето.

Проста логическа взаимовръзда!

Това за жлезите - с моите камъни по моята глава!;)))
Иначе - наистина звучи много логично и обяснително - "много по-лесно е да кажем какво Е някой, отколкото какво НЕ Е"...:) Май съм споменавала за т.нар език "е-прим" - език, в който не се употребява нарочно спомагателният глагол "съм" във всичките му форми с цел избягване на "Е" на идентичността. Когато не употребяваш "съм" спираш да лепиш етикети и виждаш, че нещата не са толкова прости, колкото изглеждат. Едно е за кажеш "Ели е намръщена", друго е "Ели днес изглежда намръщена"... Но това е друга тема, просто по филантропски се изкуших...:)

Иначе да - скандалджията генерира скандали, кроткият човек - кроткости...:)

Но все пак - какво е съзнание? що е съзнание? има ли то почва у нас? Никой не знае! Не знаем и други неща - но ги ползваме ежедневно! :)))
цитирай
24. evrazol - Аз няма как да знам какво е съзнание
05.11.2011 09:04
Понеже не притежавам знание. Но ще се опитам да кажа какво "усещам". Най-напред, не съм сигурен какво общо имат знанието и съзнанието. В компютъра ми е натъпкано някакво знание и той /вътре в ограниченото си предназначение/ реагира като че ли има съзнание. Отговаря, или не, на провокации поради двоичния си код. Можем ли да наречем това съзнание? Сигурно мъдрите хора са създали научни течения по въпроса, но аз не съм учил достатъчно. Няма начин някой да не е "вързал" съзнанието със самосъзнанието. Ама за това - после. Да се върнем на компютъра. Знае и разпознава своя хардуер. Има си процесор подчинен на съответния софтуер и ако през сензорите /USB, клавиатура и пр./ проникне някаква инфорвация "съзнанието му" се задейства да осъзнава. Поради това смятам, че и животните имат съзнание. /дори и самосъзнание на ниво BIOS/
По-нататък е Бог. Създателят на хардуера, софтуера и разните там чипове и джаджи. Компа не го е еня, кой и как го е създал. Той действа без да се интересува дали съществува. /Всеки политик мечтае такъв да бъде народа му/ Осъзнава ситуация и дава продукт, според задачата. Но смятаме че няма съзнание, понеже не се самосъзнава, самонаучава, самовъзпроизвежда и саморазвива, без помощта на Създателя.
Липсват му значи воля и намерение. Т.е. чувства, които да ги пораждат, демек - самосъзнание-его.
И за егото не знам много. Това, простотията си е направо порок. Ще ти се да усвоиш нещо, ама пусто, като си прост ... Как да адаптираш себе си към нещото, особено ако е на по-високо ниво. За това като съм прост и не мога да се издигна до нещото, се опитвам да го принизя до своето ниво. Иначе казано, като съм неспособен да осъзнавам, гледам да опростявам. Така се мултиплицира простотията, но се отклоних от темата.

Този коментар ми измори съзнанието. Ще го довърша след почивката:)))
цитирай
25. magicktarot - Евразоле, ти си бил млогу проз Човек, бре! Че даже си и признаваш! :)))))
05.11.2011 09:29
Благодаря ти за този коментар!

За животните - напълно споделям! Даже се подозира, че делфините са по-висши от нас - въпреки високия си интелект, са успели да живеят щастливо без цивилизация и да се кефят на Живота (като такъв!:)))...

Софтуерът - той е интересното "нещо"... Той няма материален носител - той може да е навсякъде... той може да е съ-знанието... Съзнание - нещо като "зная с Някого" - зная, но не само аз, някой друг знае с мене и аз с него... възможно ли е да става дума за Вселената, за Бог, за нещо подобно? Те да са този "друг"?

За волята и намерението - чувствата... Ами и те са вложени в нас, също както другите елементи... Ако човек вложи в компютъра чувства - и компютърът ще почне да действа - привидно по своя воля... :)

И за т.нар. простотия... И аз много често се възприемам като твърде-твърде проста.:) Е, опитвам се да се успокоявам с постулата: гениалните неща са прости, но веднага се сещам и за : простите неща гениални ли са? :)))) Отскоро обаче реших, че и това, да се определяш като прост е един вид възгордяване... Коя съм аз, та да определям, че съм проста? Съзнателно не мога да построя такъв организъм - дори само на физическо ниво - то дори една жива клетка не мога да създам, та камо ли цял сложен организъм... Та, от физическа гледна точка - не можеш да опростиш каквото и да е - защото и най-простия наглед е всъщност ужасяващо сложен... ;)))... Оттук си мисля - дали това "опростяване", което извършваме постоянно, стремейки се да си "обясним нещата", не е всъщност противоестествено? И не идват ли оттам усложненията? Един човек е страшно многообразно и богато нещо - но ние, опростявайки, го свеждаме например до комунист (Абе, жена ти е комунистка! Кому ниска, кому висока, за мен си е добре!:))), муслиманин и пр. и пр. ? :)))
цитирай
26. get - - Знам пред какво интелектуално предизвикателство сме изправени ... !!
05.11.2011 16:47
magicktarot написа:
Таурус (лат.) и тарвос (гал.) със сигурност са с един произход като думи...

Не мога да разбера обаче какво общо с Вселената и разглежданите Закони имат тези образи? Т.е. имам предвид - пряко?

... но въпреки всичко, дай да не отпускаме безпомощно ръце ?!
- Употребяваш понятието Вселена ! - в тази връзка, да попитам, какво вкарваш в него, като представен и завършен образ ?
- За мен Вселената е - целия пространствено-времеви континиум, в който съществуваме, заедно с всички форми на ЕНЕРГИЯ и МАТЕРИЯ в него !
- В опита си да я назовем можем да я разграничим на позната вселена, наблюдаема вселена или видима вселена. Ще бъдем ли по този начин, изерпателни по отношение съдържанието на понятието ?
- Друг основен въпрос, който постоянно се разработва от древността - Каква е природата й ? - моето становище е че, тя е женска по своя характер и проявна форма !(неслучайно мадам Блаватска е озаглавила капиталният си труд "Разбулената Изида" !) :))) ... Защо толкова настоявам на женската природа на Вселената - защото при нея имаме творческото ... раждащото начало !!
- Казват за етимологията на бълг. дума Вселена, че произлизала от гръцката дума Перифора, тоест нещо, което се върти в кръг ? ... но мисля, че нашето понятие не касае само и единствено тази особеност на пространствено-времевият континиум "спиралата"(вече ти я показах) и ако мога отново да върна вниманието ти - тя е съставена не от една а от "три спирали" ... спомни си и един мой по-стар пост, в който ти показвах отново същият символ "трите увити в едно змии" в момента в Истанбул, пренесени са били там от светилището Делфи, по времето на Константин и поставени на градският хиподрум !
- Та пак ще попитам - какво ти е становището за Вселената ? ... която е символизирана(олицетворявана) с Великата богиня Майка !? ... подсказвам още МАТЕРИЯ-ЕНЕРГИЯ ??! ПРОЯВЕНО-НЕПРОЯВЕНО, същедствуващо като материално измерим обект и като Сили-Гении - може да ги наречем и с други имена ?:))

от Гет "ктист"
цитирай
27. magicktarot - Гет, знам че не обичаш хвалбите, но отново не мога да се сдържа да не се възхитя!
05.11.2011 18:21
Благодаря ти за това изложение... Наистина, не съм се замисляла така конкретно как възприемам Вселената - караш ме да се задълбоча! Честно казано - възприемах я (досега) твърде абстрактно, да не кажа дори - основно като Дума... Сега, след тези пояснения като че ли започвам бегло да разбирам защо намеси Св.Бригита и Трирогия Бик... Знаеш ли какво се сетих, асоциативно - за ДНК - то е ДВОЙНА СПИРАЛА... Затова човекът е подчинен на Дуалността? А Вселената е ТРОЙНА СПИРАЛА - ТРОИЦА? И това възможно ли е да показва нещо?
По-късно пак ще се включа - но наистина ми стана интересно... Ще се опитам да си представя междувременно Вселената...
цитирай
28. get - - Просто се опитах първо, да се разгранича от "картезианството" този изпразнен от живот ...
05.11.2011 19:15
... опит за обяснение-модел на вселената-жена !? ... Великата богиня Майка !!
- Бикът е мъжкото начало, което се поражда от нея - но което без нея, няма как да се прояви !!
- Той е организиращото-оплождащото начало ... но той не може да съществува без нея !!(Междувпрочем, тук нещата ги опростявам, защото на същото, пълната форма-символика е Лъв-Бик-Херос) !! - Градирам ги точно така, тъй като в тази символика се съдържа Лъв, по-скоро е сила-потенция ... в последното Хероса - тази потенция се съизмерва и свързва в чисто човешки план и резултативен аспект ! От там и трите рога на БИКа, които символизират вероятностният характер при ИЗБОРА !!
- Чрез избора ние имаме три възможни последствия -
а/продължаваме по същата детерминирана от по-рано събитийна пътечка;
б/не правим добрият избор(поради животинското в природата си !) и пропадаме в по-долен план;
в/ третият е възможно най-правилният, като с него ставаме отворени към "Гласът" на Духът-Сила и придобиваме екстраординарни качества, тоест ставаме от човеци-Хор(а) ... Хора, като Герой-Хор ... богът-ястреб ! ... тоест това е ново, качествено израстване !!(за такова ни се говори от историята, по отношение СИМВОЛА на т.нар. "скити-соколоти" или още "бели", царски скити ... които са живели в северна България, земята на мизи и гети ... а последните, дори и в четвърти век сл.Христа, вярваха в безсмъртието !!)
- Защо ястреб, защото сме отворили "вътрешното си око-поглед" за същността на природата-вселената ... тоест разбулили(свалили) сме "булото", което до преди това е скривало истинският образ на Великата богиня ... по този начин от нейни любими синове, ние и ставаме лобими-съпрузи !! и-и-и ред много още неща ?!! :)) - Като например, какво послание са скрили древните в мита за Кастор-Полукс(братята-близнаци) ??!

от Гет "ктист" - брат в Задругата на Силата ... който затваря ... ?? :))
цитирай
29. magicktarot - Гет, много интересно си представил всички тези неща! Благодаря ти!
06.11.2011 18:02
Това за скити-соколоти е наистина впечатляващо, не го бях чувала...

Аз все още не съм готова да "видя" Вселената така, както я виждам... (не е тавтология, просто явно въпросът, който ми зададе ме доведе до някакъв "стоп", което в случая е добре!) Затова и не успях да ти отговоря по-бързо... :)

Засега не мога да се отърва от образа, който съм описала в текста тук - гледам телевизия и ми показват клетките, органите и системите на непознато за мен същество; аз не знам, че това са органи и клетки на някого, а си мисля, че са планети и звезди - и дори не мога да си помисля, че те са част от Едно Същество - мисля че и този образ е картезиански - т.е. отделен е Духът от Материята - изкуствено, но аз, гледайки телевизия не мога да разбера това и си мисля, че виждам една Бездушна Вселена...

Какво беше за Кастор и Полидевк? Единият беше смъртен, другия безсмъртен?
цитирай
30. tera - Засегнала си доста аспекти
06.11.2011 19:45
Когато за пръв път прочетох в "Имението Кроум" на Олдъс Хъксли "еретичната" мисъл, че човек може да накара другите да мислят за него по определен начин, ми се видя абсурдна! (може би не цитирам точно, но беше нещо в този смисъл) Но бях много малка тогава - някъде 13-14 годишна и не ги разбирах така нещата. Всъщност е бил прав...
Другото - всяко нещо направено с любов е красиво или вкусно :) Защото си му предал енергията си. Аз обичам да готвя и винаги ми се получава, защото не ми тежи или пък не се вайкам - какво ли да сготвя?!? Просто импровизирам с кеф!
Сега например направих баница с коприва - направо да си оближеш пръстите! :) Вече готвя рядко, защото нямам време, но когато го правя е с удоволствие.

А за тялото и душата имам нарочен пост, сега ще намеря линк.

http://tera.blog.bg/technology/2009/02/20/psiho-i-soma.293702

Лека вечер! :)
цитирай
31. get - - Може би нямаше толкова остоятелствено да ти обяснявам, ако не бе започнала с това ...
06.11.2011 20:04
"Мръсотията е материя на грешно място.
Мисълта е съзнание на грешно място.
Материята е съзнание; така че мисълта е мръсотия. ... "
- На това, казано от Кроули, аз ще притовопоставя цадика "Бал шем Тов" :"Света - е от Бог и в Бог" ... а също и ... "Човек е като своебразна стълба, която с върха си се опира в небето; всички негови постъпки и думи оказват влияние на небесните сфери".
- Именно той издига, като основна концепцията си за "двекут"-сливането ... което просто казано е да заобичаш дотолкова Бог, че да чуеш Гласът му !
- Явно той, като цадик(свят човек) го е постигнал ... тъй като, във връзка с живота му, се говорят какви ли не легенди ... например, че се е преборил с "върколак"а ?!?
- Още по-странно става това в контекста, на пиисаното от Херодот, за(не-гърците) живущи около Дунав по негово време, че те един път в годината се превръщали във ... вълци ?
- А трансилванският войвода и български принцепс Влад Цепеш, също му предават свръхестествени способности, които довеждат да го опишат, като "въмпир"(невярно) ... просто Брам Стокър не е знаел "Тайната на дракона" !! ... оня, който ти показвах в картината на П. Учело ?!

magicktarot написа:

за Кастор и Полидевк? Единият беше смъртен, другия безсмъртен?

- Така е, права си !! - но питам, защо шапките им представляват, две половинки от черупка на яйце и ... защо единият да е смъртен а другият безсмъртен ?!

от Гет цадик - брат в Задругата ... затварящ "торквата" на Силата http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/Snettisham_Hoard.jpg
цитирай
32. magicktarot - Привет, Тера! :) Хубаво, точно и ясно си го казала за психе и сома!
07.11.2011 07:01
tera написа:
Когато за пръв път прочетох в "Имението Кроум" на Олдъс Хъксли "еретичната" мисъл, че човек може да накара другите да мислят за него по определен начин, ми се видя абсурдна! (може би не цитирам точно, но беше нещо в този смисъл) Но бях много малка тогава - някъде 13-14 годишна и не ги разбирах така нещата. Всъщност е бил прав...
Другото - всяко нещо направено с любов е красиво или вкусно :) Защото си му предал енергията си. Аз обичам да готвя и винаги ми се получава, защото не ми тежи или пък не се вайкам - какво ли да сготвя?!? Просто импровизирам с кеф!
Сега например направих баница с коприва - направо да си оближеш пръстите! :) Вече готвя рядко, защото нямам време, но когато го правя е с удоволствие.

А за тялото и душата имам нарочен пост, сега ще намеря линк.

http://tera.blog.bg/technology/2009/02/20/psiho-i-soma.293702

Лека вечер! :)

Олдъс Хъксли ми е любим, хубаво го споменаваш...Не съм чела "Имението Кроум"... Това да накараш другите да мислят по определен начин за тебе наистина звучи като частен случай на "да накараш Вселената да те възприема така"... или "Вселената - това са другите". За правенето с любов - съгласна съм! А тази баница с коприва - уби змея, поздравления! Копирам си я тозчас!
Поздрави!
цитирай
33. magicktarot - Гет, ти цитираш само първите строфи на стиха на Кроули -
07.11.2011 07:09
а на мен това, което казва Бал Шем Тов ми звучи същото като това, което "твърди" Кроули -" Тъй спореше той, Мъдрият, не осъзнаващ, че цялото място е грешно. Докато МЯСТОТО не бъде облагородено с Т*, каза той, и стане НАСЛАЖДЕНИЕ.
Розата неразпъната разпиля венчелистчетата си. без Розата, Кръстът е суха върлина. Затова боготвори Розовия Кръст и Мистериозния Две-в-Едно.

Боготвори Него, който се заклева чрез Своето свято Т, че Едно няма да е Едно, освен до толкова, до колкото е Две."

Наслаждение=Две в едно=Сливане с Бог? Ако приемем, че Бог е Вселената?

Всъщност,представям си Вселената като едно цяло, което съдържа всичко и всички. Всеки неин елемент има собствен интелект и т.н., но тя има глобален, цялостен интелект и е надинтелектуална...

Ще размишлявам над тези шапки на Диоскурите... И над това за върколаците и "тайната на Дракона" - беше ми много нтересно!

Поздрави! :)
цитирай
34. get - - Ще ти отговоря със стихотворението, на геният Гьоте ! :)
07.11.2011 08:38
Роза с алени листа
кичеше полето —
свежа като утринта.
Зърна я и долетя
весело момчето.
Розо, розо, розичке,
розичке в полето!

„Днес ще те откъсна аз!“ —
рече й момчето.
„Ще те убода завчас —
ще запомниш ти тогаз
розата в полето!“
Розо, розо, розичке,
розичке в полето!

Дълго, дълго се моли
розата в полето
и се бранеше с бодли.
Ала кой да се смили —
дръзко бе момчето.
Розо, розо, розичке,
розичке в полето!"

magicktarot написа:

Докато МЯСТОТО не бъде облагородено с Т*, каза той, и стане НАСЛАЖДЕНИЕ.
Розата неразпъната разпиля венчелистчетата си. без Розата, Кръстът е суха върлина. Затова боготвори Розовия Кръст и Мистериозния Две-в-Едно.

Как ще ми разтълкуваш тези изречения ? ... подсказвания от Кроули ?

- Какво ти говори, този символ ?
http://margaritta.dir.bg/anch.gif ... а следващият ... http://margaritta.dir.bg/akor1.gif

- Какво пише в сиволизма(предимно окултен и от средните векове) за "тау" - "В древността, "Tau" е било използвано за символизиране на живота и възкресението(това във вида му "анкх"), обаче при тази, явяваща се осма буква в азбуката им, гърците са я свързвали със смъртта ." ?!? ... това е общоприетото !

- Но за да си отговорим, пак се връщам към Кроули ... за кръстове, розички и други разни символи в цитираните по-горе негови изречения ? ... родсказвам, припомни си "Космическият брак", тоест Сина ... от такъв се превръща в "любим" и съпруг ?!

от Гет "ктист" - брат в Задругата
цитирай
35. magicktarot - Гет, зависи какво е вложил самият Гьоте! Това не можем да го знаем - можем само да си правим наши интерпретации...
07.11.2011 08:56
Ето я и моята: Розата=Вселената; Момчето=Човекът; Искаш да насилиш Вселената? Можеш! Имаш тази власт и сила. Но последствията са плачевни - хем ще ти е некомфортно от убожданията, хем ще имаш Вселената за твърде кратко време - тя ще увехне... Насилиш ли Вселената - просто я губиш...А ако й позволиш да се увие около тебе - ако си "тау", или просто да й се наслаждаваш - ако си Човек - то тогава ще имаш Вселената вовек и веков...Откъснатата Роза спира да цъфти. Тази, която има по какво да се катери - живее вечно и цъфти вечно... Оттук и "наслаждението" на Кроули. Две в едно - розата не може без кръста; Човекът се изразява посредством Вселената и тя - посредством Него...
цитирай
36. get - - Защо свързваш символиката с "насилието" ?
07.11.2011 10:18
magicktarot написа:
Ето я и моята: Розата=Вселената; Момчето=Човекът; Искаш да насилиш Вселената? Можеш! Имаш тази власт и сила. Но последствията са плачевни - хем ще ти е некомфортно от убожданията, хем ще имаш Вселената за твърде кратко време - тя ще увехне... Насилиш ли Вселената - просто я губиш...А ако й позволиш да се увие около тебе - ако си "тау", или просто да й се наслаждаваш - ако си Човек - то тогава ще имаш Вселената вовек и веков...Откъснатата Роза спира да цъфти. Тази, която има по какво да се катери - живее вечно и цъфти вечно... Оттук и "наслаждението" на Кроули. Две в едно - розата не може без кръста; Човекът се изразява посредством Вселената и тя - посредством Него...

- При Кроули се явява разкъсване на акта (подобно на символа на францисканците) - http://img.aquinasandmore.com/items/62721sm.jpg ... прощавай но "францисканските братя" са детронирали Жената !! ... с този си символ ?!
- Точният символ, предаващ най-точно съдържанието на това "прераждане" е с този вид http://margaritta.dir.bg/akor1.gif - най-отдолу е "граала" съсъда в който/при наличието на който може да започне трансформацията !! В него е поставен кръста ... символ на "разпъването ни" (Постоянната борба, между мотива и чистата идея ... материята и духа(човешки) ... Най-отгоре е кръгът безкрайност-безсмъртие !!
- Разкъсвайки се(разкръствайки се)(символичната смърт на Егото) водип до сливането на "две начала", което ни дава без"смъртие" !!
- Розата няма как да я откъснем - това ще означава, унищожаването на изначалното(!!) ... Вселената, женското начало ... Великата богиня майка, която съществува от преди нас а ще бъде и след нас !! В подкрепа на това, което обяснявам е факта за множеството намерени специфични брадви-"лабриси" ... в пещерите, което символизира Жената ?!! - http://dnesplus.bg/News.aspx?n=535149

- Хехе - дай да не описваме, Божественият акт, като девиантно сексуално поведение !!
magicktarot написа:

Искаш да насилиш Вселената?


от Гет ктист

П.П. Но просто да ти е ! - ти ни си виновна за това тълкуване ... просто си прекалила с четенето на Кроули ... вероятно ? :))
цитирай
37. magicktarot - Гет, разбирам те, но в случая изказах моето тълкуване на цитираното от теб Гьотево стихотворение...
07.11.2011 10:53
Къде в него пише, че момчето няма да откъсне розата? Аз разбирам, че ще я откъсне...

Къде видя, че Кроули разкъсва "Акта"? Символът на францисканците ми се отваря наполовина - не мога да го видя добре...

За Кроули - той пише - "Мястото" се облагородява с Т - това е символика - вместо place, става placet - угодно е, харесва се; игра на думи. Аз не виждам прекъсване на Акт - виждам сливане на мястото с кръста, а в знака, който показваш - Граала и Кръга са свързани посредством Кръста - какво по-различно казва Кроули? :)
цитирай
38. get - - Не смея да съм краен, тъй като не съм чел Кроули твърде ... Но ! - ще кажа ...
07.11.2011 12:02
magicktarot написа:
Къде в него пише, че момчето няма да откъсне розата? Аз разбирам, че ще я откъсне...

Къде видя, че Кроули разкъсва "Акта"? Символът на францисканците ми се отваря наполовина - не мога да го видя добре...

За Кроули - той пише - "Мястото" се облагородява с Т - това е символика - вместо place, става placet - угодно е, харесва се; игра на думи. Аз не виждам прекъсване на Акт - виждам сливане на мястото с кръста, а в знака, който показваш - Граала и Кръга са свързани посредством Кръста - какво по-различно казва Кроули? :)

... той ми звучи твърде, като човешко - твърде човешко, съпреживяване на нещата !!

- На няколко пъти повтарям кръст и разкъсване ! - това донякъде е близко до шаманското(понятие-опитност) преди да се "родиш" ... първо "умираш" ?! - Умираш не в чисто физически резулативен аспек(човешки) а в едно дълбоко символно и на психично ниво равнище !! ... ноще много съществено, на което много си държал(Его-то) умира и остава изчистената от него Психе (любимата на Ерос) ! ... там имаме също една прелюбопитна легенда и символност със смъртта на сестра й (тази която се е движела от почти меркантилни мотиви в опита си да стане любима на Ерос-а) !!
Така че, относно как подхожда Кроули - ще кажа "Човешко, твърде човешко !" в резултат на което ... можем да нараним Ероса !? (също както е в легендата, когато Психе "го вижда", той "избягва" от нея ?!) !
- Разбирам те, че движена от естеството си на магесница, търсиш в опитите си, практико-приложната стойност ... тоест да ги приложиш тук и сега, с което им придаваш малко или много приземеност ... но тук по-скоро боравим със сили-абстракции, не от "този" свят (?!) и както не са от този свят, така и действат неосезателно но много силно върху реалиите ... !

от Гет ктист

цитирай
39. magicktarot - Гет, съгласна съм с това, което казваш за "приземеността"...
07.11.2011 15:18
Точно така е! Добре си го обяснил с Ерос и Психея!

Все пак - да добавя - Кроули със сигурност е познавал добре силите-абстракции... Все пак - той е един от основоположниците на осъзнаване на ново равнище в наше време на тези всевечни Знания и Истини. Малко хора осаънават какво огромно влияние има и днес този човек.. Всичките "открития" и писания на ню ейдж и новите "просветлени" повтарят неща, обявени от Кроули - само че той ги е казал по-сложно и неразбираемо... За "приземяването" - точно в това е силата му - той е успял да демонстрира в действие постулата "каквото горе това и долу" - и да покаже на хората (който схване) как се използват тези Сили. Защото - кое е ценно за човека? Кое е практично? Човешкото... :)

Ерос не би трябвало да бъде "наранен" - не и Земният Ерос... :)
цитирай
40. sande - Поздрави, Соня, много интересна е темата и коментарите също...
08.11.2011 10:40
Прочетох с интерес. Тук сте се събрали много учени хора.

Дълбока е тази вода.

Аз ще мина по моста.
цитирай
41. get - - Твърде много се фиксирахме в "това", което ни поднася в творчеството си А. Кроули ?
08.11.2011 10:45
- Казах че, не съм го чел достатъчно задълбочено ... поради това не смея а и не искам да правя анализ на него ?!
- Бих го приел едно към едно, ако при него срещнем какво ... (?) - Коя е Тя и ... кой е Той ? ... тоест в тази образност къде е Човек-а ?
- Второ освен Човека, като обстракция ... той и като действен елемент-фактор, не само като резултативна величина получила развитие като елемент от схемата ? ЗНам че, започнах да зуча твърде твърде абстрактно ... Затова ще питам направо (отново отбелязвам - Не познавам задълбочено Кроули !) ... та той някъде да споменава за Танца на Богинята ? За танца на Лабриса-Лабиринт и излизането ни то Него ? В тази връзка да упоменава за Танца на Геака(опереният-израстващият) ? За "булото" на Богинята ? За посветителското Хор-о и стъпките, които следват тъканта(архитектониката) на Тялото на Богинята ?
- За това че, в митовете и легендите а и в посветителският цикъл(романизиран и наречен от плагиатите му "Илиада") се говори за това, че жената-героиня, се появява и сестра и любовница и майка ?? - Ако го има всичко това(а това е само малка част от цялото) ... добре, приемам Кроули за обективен източник - ако "не", то следва да разширим търсенията си - Защото !! - няма да можем да си обясним, какво правим на Еньов ден ... защо "летим на Лисата планина" (?) - Защо "горим" сламеният "Ванюшка" и ред още интересни етнографски традиции и обредности !!

- Накратко ... по въпроса ?

от Гет ктист - Брат в Задругата
цитирай
42. magicktarot - Благодаря ти, Санде!
08.11.2011 20:21
sande написа:
Прочетох с интерес. Тук сте се събрали много учени хора.

Дълбока е тази вода.

Аз ще мина по моста.

Остроумно това с моста! :))) Поздрави!
цитирай
43. magicktarot - Гет, да, всички тези образи-архетипове или както и да ги наречеш, присъстват при Кроули...
08.11.2011 20:34
Сега не мога да дам конкретни примери, а и ще стане твърде дълго...:) Аз все пак съм сложила за мото само едно стихче - не може да се слага за мото цялото творчество на автора, нали! :)
Но, разбира се, съвсем не е добре човек да се ограничава само с един автор - добре е да се ползват информации и опитности отвсякъде, откъдето е възможно - съгласна съм с тебе!
За конкретния случай и текст - всъщност, забелязал си, че на много от постовете си слагам за мото някой стих от "Книга на лъжите" - правя го с цел да съпреживея цитирания автор, т.е. на случаен принцип със затворени очи избирам съответния стих и "чакам" да видя какви мисли ще ми дойдат - и съответно ги записвам... :)
цитирай
44. get - :)) - Стъпка Първа ! - Дао, което може да бъде изказано, не е вечното Дао !
09.11.2011 20:53
magicktarot написа:
Сега не мога да дам конкретни примери, а и ще стане твърде дълго...:) Аз все пак съм сложила за мото само едно стихче - не може да се слага за мото цялото творчество на автора, нали! :)
Но, разбира се, съвсем не е добре човек да се ограничава само с един автор - добре е да се ползват информации и опитности отвсякъде, откъдето е възможно - съгласна съм с тебе!
За конкретния случай и текст - всъщност, забелязал си, че на много от постовете си слагам за мото някой стих от "Книга на лъжите" - правя го с цел да съпреживея цитирания автор, т.е. на случаен принцип със затворени очи избирам съответния стих и "чакам" да видя какви мисли ще ми дойдат - и съответно ги записвам... :)

Назованото е майката на десетте хиляди неща.
- Стъпка Втора ! - мъдрецът не прави нищо,
а само учи на мълчание.(Защото назованият път, не е Пътя) ... поради това ?! По-добре да спра, преди да напълня - отколкото да препълня.

- Ако сме непредпазливи може да се получи ... нещо като, на картинката: http://ulenspiegel.od.ua/img/articles/evolutsija_religii.png

- С най-добри пожелания !

от Гет ктист - брат в Задругата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2721692
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953